Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3899,-

Offerte aanvragen

23 dagen Argentinië en Chili: De ruige Andes en krakende gletsjers

 • De hoogtepunten van Chili en Argentinië in een reis
 • Subtropen, woestijn, gletsjers en Buenos Aires
 • Grillig gevormde Maanvallei en Tatiogeisers in het noorden

De veelzijdigheid van het landschap van Chili en Argentinië komt volledig tot haar recht tijdens deze imponerende en zeer complete reis. Van wilde watervallen in het noordoosten tot de witte pieken en fjorden in het zuiden, beleef het allemaal!

Je bezoekt de grootse watervallen bij Iguazu. Naar dit donderende natuurgeweld kunt u uren blijven kijken.

Met een huurauto verken je het gebied rond Salta. Al rijdend door het ruige landschap van het Andesgebergte kun je genieten van de vele vergezichten en zul je om de haverklap even stoppen om de omgeving in je op te nemen. Met de bus steek je de grens met Chili over, naar het plaatsje San Pedro de Atacama. In de omgeving zijn de Tatiogeisers en de grillig gevormde Maanvallei zeer de moeite van een bezoek waard.

Met een vlucht kom je aan in het zuiden van Chili, in de indrukwekkende leegheid van Patagonië. Een trekking door natuurpark Torres del Paine komt langs schitterend gekleurde meren met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Deze onvergetelijke ervaring vormt een schitterend afscheid van Chili, voordat de bus je weer naar Argentinië brengt.

Bij El Calafate ligt het Nationaal Park van de gletsjers, met de beroemde Perito Moreno gletsjer. Deze reis wordt afgesloten op het meest zuidelijke stukje bewoonde aarde, in Ushuaia op Vuurland. Vanaf hier kun je een indrukwekkende boottocht langs grote koloniën zeerobben maken, over het beroemde Beagle-kanaal.

 

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Puerto Iguazú

Transfer vanaf de luchthaven in Foz do Iguaçu (Brazilië) naar je hotel in Puerto Iguazú (Argentinië)

Op het drielandenpunt met Argentinië en Paraguay strekken zich de watervallen van Iguazu uit. Dit zijn de meest overweldigende watervallen van Zuid-Amerika. De Rio Iguaçu, die ontspringt in de heuvels bij Curitiba, ontvangt het water van wel dertig rivieren op weg naar zijn eindpunt om tenslotte via verschillende watervallen met een donderend geraas naar beneden te storten. De Iguazu watervallen zijn niet voor niets opgenomen in de werelderfgoedlijst en zijn tevens benoemd tot één van de zeven wereldwonderen. Het tafereel is indrukwekkend, oorverdovend en onbegrensd.  

Van de Braziliaanse kant is het panoramische uitzicht op de watervallen onbeschrijfelijk en aan de Argentijnse zijde kun je het dichtstbij komen wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Bovendien ligt deze kant in een Nationaal Park, zodat je al wandelend langs de watervallen kunt lopen. In het immense nationaal park is er een enorme verscheidenheid aan flora en fauna en komen er o.a. tapirs, kaaimannen, jaguars, reuzenotters en miereneters voor.

Dag 4-5 Tilcara

Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Iguazú
Vlucht van Puerto Iguazú naar Salta
Na aankomst haal je de huurauto op en rijdt je naar Tilcara
Autorit Salta – Tilcara: 210 km; ca. 3 uur

Tilcara is het meest levendige dorp in de omgeving en de indiaanse invloed is hier het grootst en dat is vooral duidelijk op de lokale ambachtmarkt. Het is iets hoger gelegen dan Purmamarca op een hoogte van ruim 2400 meter. Vanuit Tilcara is er een indrukwekkende dagtrip mogelijk naar Humahuaca, een bijzondere kloof met rotsen in allerlei kleuren. Vanaf Tilcara kun je ook een uitstapje maken naar Salinas Grandes (de zoutvlaktes). Met uitzicht op diepe kloven, kale bergen en lama’s, stijg je tot een hoogte van wel 4100m. Deze zoutvlakte is niet zo groot als Uyuni (Bolivia), maar zeker niet minder mooi. Tevens zijn er een aantal mooie wandelingen te maken vanuit Tilcara naar "La Garganta del Diablo" en de "Cerro de la Virgen". Tot slot vind je hier Pukara, een pre-incafort dat volledig gerestaureerd is en een bezoek waard is.

Dag 6-7 Salta

Autorit Tilcara - Salta: 210 km; ca. 3 uur
Aan het eind van dag 6 moet de huurauto weer worden ingeleverd

Salta kan zonder twijfel de meest koloniale stad van Argentinië worden genoemd en ligt prachtig tegen het Andes-gebergte aan. De stad heeft een gezellig plein, verschillende koloniale gebouwen en geplaveide straatjes. De stad voelt niet groot aan en is prettig om een paar dagen door te brengen. Vergeet niet om de kabelbaan naar boven te nemen, vanaf boven heb je een gigantisch uitzicht op de stad!
Salta is de uitvalsbasis voor een autorit door de omgeving. Geniet van steaks en wijnen, kleine dorpjes en de kleurrijke indianenmarkten. De omgeving van Salta laat ook duidelijk het indianenverleden van Argentinië zien. De meeste indianen zijn vermengd met Europeanen en er zijn over het algemeen nog maar weinig taal- en cultuurtradities over van de oorspronkelijke bevolking van het continent. Salta is een goed uitgangspunt om de wijngaarden in het zuiden te bezoeken bij Cafayate en verschillende fantastische autoritten te maken door schitterend natuurgebied met traditionele dorpjes, uitzichten op kloven en kleurrijke bergen en de mogelijkheid om zoutvlaktes in het noorden te bekijken.

Een van de mooiste treinritten van Zuid-Amerika is de Tren a las Nubes, oftwel de trein naar de wolken.Tijdens de rit bereikt de trein een hoogte van ruim 4200 meter met onderweg indrukwekkende uitzichten. Een goed alternatief om de route van deze 'trein naar de wolken' af te leggen is in een open truck (de movitrack) of met je huurauto (bij voorkeur een wat stevigere huurauto). De weg is voor een groot deel onverhard en gaat dwars door de Quebrada de Toro. Links en rechts rijzen gekleurde bergen op en het verveelt geen moment.

Dag 8-10 San Pedro de Atacama

Je gaat op eigen gelegenheid naar het busstation
Bus Salta (Argentinië) - San Pedro de Atacama (Chili); ca 9 uur
Aankomst in San Pedro en op eigen gelegenheid naar je hotel

In San Pedro de Atacama is de Atacameño cultuur nog zichtbaar in mens en cultuur. Het dorp ligt middenin een gebied van natuurfenomenen. De maanvallei (valle de la luna) is één van de highlights in de omgeving. Dit is een gebied vlakbij San Pedro waar je versteld zult staan van absurde rotsformaties die gevormd zijn door de erosie van de zoutbergen. Vooral rond zonsondergang krijgen de vormen en kleuren hier een onwerkelijk karakter. Andere hoogtepunten in de omgeving zijn de Tatio-geisers (die je het best vroeg in de ochtend kunt bezoeken) en het pre-Inca fort Pukara de Quitor.

Verder vind je in de omgeving kleine, traditionele dorpjes, zoals bijvoorbeeld Toconao. Ook is Salar de Atacama zeer indrukwekkend! Gezien de afgelegen ligging zul je ook overweldigd worden door de intense sterrenhemel. Er zijn verschillende observatoria maar voor een bezoek dien je wel van te voren een afspraak in te plannen. Vanuit San Pedro de Atacama zijn er goede en comfortabele lijndienstbussen mogelijk naar bestemmingen in Chili en Argentinië. Op circa 100km van San Pedro de Atacama vandaan ligt het vliegveld Calama.

Dag 11 Punta Arenas

Transfer van je hotel in San Pedro naar de luchthaven van Calama
Vlucht van Calama via Santiago naar Punta Arenas
Je haalt de huurauto op en rijdt naar je hotel

Punta Arenas is evenals Puerto Natales gegroeid door de grote "woolboom" aan het einde van de 19de eeuw. De kleurrijke huizen en het gezellige centrum geven heel goed de sfeer mee van het verlaten en lege zuiden van Chili. Vanuit Punta Arenas kun je met de boot naar Vuurland en de pinguïnkolonie Isla Magdalena.

Dag 12-14 Torres del Paine

Autorit Punta Arenas - Torres del Paine: 340 km; ca 4,5 uur

Het nationaal park Torres del Paine is een van de biosfeerreservaten van de UNESCO. En niet voor niets! De verschillende lichtvallen door snel veranderende weersomstandigheden zullen er voor zorgen dat je van de ene verbazing in de andere valt in deze parel van Chili’s nationale parken.

Torres del Paine geldt dan ook als één van de meest bijzondere en ongerepte natuurgebieden in Chili. Het park heeft zijn naam te danken aan de drie markante graniettorens, de “Torres del Paine”, die uit de steppe omhoog rijzen. Het park herbergt een unieke flora en fauna en is dan ook zeer populair bij natuurliefhebbers. Het gebied heeft prachtige kliffen, rotsen, gletsjers, watervallen, rivieren, meren en lagunes.
Daarnaast krijg je waarschijnlijk condors, flamingo's, guanaco's (een lamasoort) en herten te zien. Dit alles te midden van de voor dit park zo karakteristieke rotsformaties en felgekleurde meren.

Het nationaal park is het beste te voet of per huurauto te verkennen. Voor de actieve wandelaar is ook mogelijk om in verschillende refugio's te verblijven, waarbij je van de ene naar de andere refugio loopt.

Dag 15 Puerto Natales

Autorit Torres del Paine - Puerto Natales: 100 km; ca 2 uur
Aan het eind van de dag moet de huurauto worden inlegeverd.

Deze plaats in het zuiden van Chili bevindt zich bijna aan het einde van de wereld. Het is een aangename plaats om te verblijven en een goed uitgangspunt om de Balmaceda-gletsjer in het NP Bernardo O'Higgins te bekijken en natuurlijk naar het NP Torres del Paine te gaan.

Dag 16-17 El Calafate

Je gaat op eigen gelegenheid naar het busstation
Bus Puerto Natales (Chili) - El Calafate (Argentinië); ca. 5 uur
Op eigen gelegenheid naar je hotel

Dit kleine stadje, een van de meest bezochte bestemmingen van het land, ligt vlakbij het Parque Nacional de los Glaciares, ofwel het Nationaal Park van de gletsjers. De beroemdste gletsjer is de imposante Perito Moreno, een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld. De Upsala gletsjer ligt op circa 50 kilometer ten noorden van El Calafate en is per boot te bezoeken. De omgeving van El Calafate biedt ook talloze andere mogelijkeheden voor dagtochten naar meren en watervallen. Ook is een bezoek aan El Chalten zeer de moeite waard vanwege onvergetelijke wandeltochten die daar mogelijk zijn.

Dag 18-19 Ushuaia

Op eigen gelegenheid naar de luchthaven
Vlucht van El Calafate naar Ushuiaia
Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel.

Ushuaia ligt op Vuurland en is de zuidelijkste stad ter wereld. Het is imponerend om de schepen in de haven te zien liggen die een expeditie naar de Zuidpool maken. In de stad zelf zijn er een aantal musea zoals het "Museo del Fin del Mundo", een scheepvaartmuseum en een geologisch museum onder de naam Yámana. Het is een aangename plaats om een paar dagen door te brengen en de overweldigende natuur in de omgeving te verkennen. Maak een wandeling door het nationale park Tierra del Fuego (Vuurland). Hier zul je onder andere door bevers gebouwde dammen tegenkomen. Beleef een van de mooiste ritten en pak een treinreis mee van circa een uur dwars door het nationaal park met El Tren del Fin del Mundo. Tot slot kun je een boottocht maken over het Beagle-kanaal die je langs de beroemde vuurtoren Les Eclaireur brengt en waarbij je onderweg zeehonden, pinguïns, zeeleeuwen en vele vogelsoorten kunt bewonderen.

Dag 20-21 Buenos Aires

Je gaat op eogen gelegenheid naar de luchthaven
Vlucht van Ushuaia naar Buenos Aires
Op eigen gelegenheid naar je hotel.

Buenos Aires is zonder twijfel de meest Europese stad van Latijns-Amerika en wordt vaak vergeleken met Parijs. De stad telt talloze terrasjes, parken, restaurants en cafés waar je kunt genieten van echte Argentijnse sferen. Je kunt een bezoek brengen aan één van de vele tientallen musea, een theater of misschien wel een voetbalwedstrijd. En natuurlijk mag een bezoek aan een tangoshow niet ontbreken. Indien je zelf wilt leren tangodansen dan is de wijk San Telmo de beste plek om dit te doen.
Andere hoogtepunten van de stad zijn onder andere de schilderachtige wijk La Boca en de begraafplaats Recoleta, met onder andere de graven van Evita Perón en Carlos Gardel.

Wie Buenos Aires zegt, zegt tango en wie tango zegt, zegt Buenos Aires. In San Telmo vind je niet alleen mooie oude gebouwen, geplaveide straatjes en gezellige pleinen. In deze barrio draait het om de temperamentvolle muziek en expressieve dans, je vindt er vele barretjes, restaurants en dansscholen. Professionele tangoduo's geven optredens op straat.
Op zondag verandert de wijk in een bruisende markt vol kraampjes, straatartiesten, muziek en dans, en is één van de leukste plekken van de stad om het weekend af te sluiten.
Bezoek ook de kleurrijke wijk La Boca Buenos Aires. De felgekleurde huizen, tangoclubs en restaurants, geven de wijk een gezellige en artistieke sfeer.

Dag 22-23 Vlucht naar Amsterdam

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Buenos Aires

Je vliegt weer terug naar Nederland waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Vlucht naar Foz do Iguaçu
Jardin de Iguazu Yvy Hotel de Selva LOI Suites Puerto Iguazu
4-5 Tilcara
Refugio Del Pintor El Reposo del Diablo Las Terrazas Boutique
6-7 Salta
Hotel Del Antiguo Convento Design Suites Salta Villa Vicuna Boutique
8-10 San Pedro de Atacama
Casa Don Tomas Diego de Almagro Terrantai
11 Punta Arenas
Hotel Boutique Kran Kreen Lacolet Hotel la Yegua Loca
12-14 Torres del Paine
Hosteria Pehoé Hotel Lago Grey Rio Serrano hotel & spa
15 Puerto Natales
Lady Florence Dixie Weskar Altiplanico Sur
16-17 El Calafate
Rincón del Calafate Kau Yatun Mirador del Lago
18-19 Ushuaia
Hotel de los Andes Hotel Altos de Ushuaia Los Cauquenes
20-21 Buenos Aires
NH 9 de Julio Clásico Fierro Hotel
22-23 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (april & oktober) v.a. € 3899,- v.a. € 5499,- v.a. € 6349,-
Hoogseizoen (nov t/m mrt) v.a. € 4125,- v.a. € 5749,- v.a. € 6999,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Foz do Iguaçu// Buenos Aires – Amsterdam met Air Europa of KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Transfer na aankomst in Foz do Iguaçu (Brazilië) van de luchthaven naar je hotel in Puerto Iguazú (Argentinië)
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt in een 2-pers. kamer
 • Huurauto Salta cat Chevrolet Onix of gelijkwaardig. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering met een eigen risico
 • Bus Salta (Argentinië) – San Pedro de Atacama (Chili)
 • Transfer San Pedro – Calama luchthaven
 • Huurauto Punta Arenas / Puerto Natales cat Seat Ateca SUV of gelijkwaardig. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering met een eigen risico
 • Bus Puerto Natales (Chili) – El Calafate (Argentinië)

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer en transfers
 • Excursies en entreegelden
 • Toeristenbelasting Buenos Aires USD 1,50 pppn. Je dient dit ter plaatse te betalen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering (voor informatie en prijzen zie hieronder)
 • Afkoop eigen risico vanaf € 6,75 per dag via Allianz, vraag ons naar de voorwaarden
 • GreenSeat CO2-compensatie € 25,90 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.