Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1549,-

Offerte aanvragen

19 dagen: Cambodja Compleet

 • Tempels van Angkor Wat
 • Van de gebaande paden
 • Relaxen aan heerlijke stranden

Cambodja's grootste trekpleister zijn de indrukwekkende tempels van Angkor Wat. En terecht, want over een enorm gebied liggen schitterend bewaard gebleven tempels uit de 12e en 13e eeuw. Lang waren ze overwoekerd door planten en bomen, maar in 1860 zijn de tempels herontdekt. In een aantal tempels kan je je nog een voorstelling maken van hoe het complex er lang geleden bij lag.

Toch is Cambodja veel meer dan alleen tempels en dat zal je zien tijdens deze reis. Vaak lijkt het of de tijd stil heeft gestaan. Je komt vaak monniken tegen in hun oranje gewaden, kinderen die op blote voeten op straat lopen en ossenkarren; het is allemaal heel gewoon. Zelfs in de grotere steden lijkt de westerse invloed beperkt gebleven.

Na het bezoek aan Siem Reap vervolg je de reis richting de hooglanden in het noordoosten van Cambodja. Je reist via Kratie, waar je op zoek kunt gaan naar de zeldzame Irrawaddy zoetwaterdolfijnen. Het noordoosten is een gebied dat ten onrechte door veel reizigers wordt overgeslagen. Hier vind je verschillende etnische stammen, peperplantages, bergen en watervallen. Spring achterop een brommer om kennis te maken met deze mensen. De natuur hier is een lust voor het oog.

De historie van Cambodja is zowel inspirerend als deprimerend. De Rode Khmer heeft vele levens geëist tijdens de jaren van zware onderdrukking. In het Tuol Sleng museum in Phnom Penh en bij de Killing Fields leer je de verhalen kennen.

Je reist verder naar de kust van Cambodja. Geniet van de zonsondergangen aan het strand en de heerlijke krabcurry’s. Geniet de laatste dagen van de vakantie door te snorkelen, te duiken, te zwemmen en te relaxen aan het strand.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Siem Reap

Je vertrekt naar Siem Reap, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-4 Siem Reap

Siem Reap is dé toegangspoort voor de wereldberoemde tempels van Angkor Wat. Deze tempels stammen uit de tijd dat de Khmer-cultuur op haar hoogtepunt was. De 1100 jaar oude tempelstad was ooit de koninklijke hoofdstad van het oude Khmer-rijk, dat zich uitstrekte van Vietnam tot zuid China en westwaarts tot de baai van Bengalen. In de 18e eeuw werd het complex herontdekt en zijn diverse tempels volledig gerestaureerd. Ook zijn er juist tempels waar je goed kunt zien hoe de jungle de tempels overwoekerd heeft, bijvoorbeeld bij de Ta Prohm tempel (bekend van de film Tomb Raider). Het is een indrukwekkend gezicht hoe enorme woudreuzen de tempel overwoekeren. De imponerende Bayon tempel met 54 mysterieus ogende Boeddhabeelden is een ander highlight van het bezoek.
 
Je kunt dagen uittrekken voor een bezoek aan de tempels van Angkor Wat, er is zoveel te zien. Dwaal tussen de tempels, beelden en historische reliëfs. Tip: huur via ons een chauffeur voor een dag die je per tuk-tuk van tempel naar tempel brengt.
 
Siem Reap zelf is een gezellig plaatsje met een leuke avondmarkt, vele restaurants en mooie hotels. Veel gebouwen zijn in de Franskoloniale stijl. Vanuit Siem Reap kan je verder uitstapjes maken naar het platteland, de rijstvelden en Tonle-Sap meer. Maak hier zeker een boottocht over het meer en proef de sfeer van het lokale leven op en langs het water.

Dag 5 Kratie

Bus Siem Reap - Kratie (ca. 9 uur)

Kratie is een prettig, klein, maar levendig, provinciestadje aan de oevers van de Mekong. Maak een tocht over de rivier om de zeldzame Irrawaddy zoetwaterdolfijnen te zien! In Kratie ligt ook de tempel Wat Phom Sambok. Je vindt hier ook veel Franse invloeden, die vooral zichtbaar zijn in de architectuur. Er wordt wel gezegd dat Kratie één van de mooiste zonsondergangen van Cambodja heeft.

Dag 6-8 Banlung

Banlung is één van de minder bekende regio's van Indochina. Het staat bekend om de etnische culturen en de rijke biodiversiteit. In dit gebied leven veel etnische minderheden, elk met hun eigen talen, gebruiken en tradities. Je komt ze vooral tegen op de vele markten wat ontmoetingsplaatsen zijn voor handel, maar ook voor het uitwisselen van de laatste roddels. Hoogtepunten in dit gebied zijn onder meer het Yeak Loam kratermeer (ideaal voor een verfrissende duik), de spectaculaire waterval Teuk Cha Ong midden in de jungle en het dorpje Jaria gebouwd op palen.

Dag 9 Kampong Cham

Kampong Cham is een levendige haven aan de oever van de Mekong. Breng een bezoekje aan de lokale markt en wandel op je gemakje door de stad.  
Volgens een lokale traditie moesten twee teams van mannen en vrouwen een stupa bouwen op de top van een berg. Voor zonsondergang moest hun taak zijn volbracht. Het resultaat zijn de Phom Pros (de mannen) en Phnom Srei (de vrouwen).
Het tempelcomplex Wat Nokor Bayon ligt net buiten de stad. Het complex dateert uit de 11e eeuw, maar een deel is gerestaureerd en modern. De monniken vertellen je graag over hun leven.

Dag 10-12 Phnom Penh

Bus Kampong Cham - Phnom Penh (ca. 3 uur)

Phnom Penh ligt op een driesprong van rivieren, waaronder de Mekong en de Tonle Sap. Hierdoor heeft het een bijzondere ligging. Er valt genoeg te beleven in deze stad. Enkele pagodes zijn het bezoeken waard, zoals de Wat Phnom, gelegen op een 27 meter hoge heuvel, waar volgens de overlevering 4 boeddha-beelden aanspoelden die door een vrouw, Penh genaamd, werden ontdekt. Hier komt de naam Phnom Penh vandaan, wat de heuvel van Penh betekent. De Royal Palace en de Silver Pagoda zijn niet te missen bezienswaardigheden. De vloer van de Silver Pagoda bestaat uit meer dan 5000 zilveren tegels. Het complex herbergt een massief gouden boeddha die versierd is met 9584 diamanten. De hoofdstad van Cambodja kent een vreselijke geschiedenis. Een bezoek aan de voormalige Khmer Rouge gevangenis Tuol Sleng is erg indrukwekkend en geeft een goed beeld van wat voor gruwelijks er zich in Cambodja heeft afgespeeld. 15 Kilometer van de stad verwijderd liggen de “Killing Fields” van Choeung Ek, waar tussen 1975 en 1978 meer dan 10.000 mensen de dood vonden.

Dag 13 Kampot

Bus Phnom Penh - Kampot (ca. 3 uur)

Kampot is een rustig stadje dat mooi is gelegen aan de gelijknamige rivier. Een heerlijke plek met koloniale architectuur, vredige laantjes en mooie uitzichten. Met een bootje kan je een tocht maken over de rivier langs kleine vissersdorpjes. In Kampot vind je veel peperplantages die bezocht kunnen worden. Al generaties lang wordt hier peper verbouwd en het is dan ook een populair exportproduct. Breng zeker een bezoek aan Bokor National Park. Het 140.000 hectare grote park biedt prachtige uitzichten over de regio en ga hier op zoek naar wilde olifanten.
Een bijzonder bezoek is aan de Kampong Trach grotten, één van de laatste plekken waar de Rode Khmer zich schuilhield. De vele pagodes en altaren zijn hier nog de stille getuigen van.

Dag 14 Kep

Bus Kampot - Kep (ca. 1 uur)

De Fransen noemde dit kustplaatsje 'Kep-sur-mer' en al snel werd het een populaire strandbestemming voor de welgestelde Cambodjanen die luxe villa's lieten bouwen. Toen de Rode Khmer de macht greep is dit in de vergetelheid geraakt, maar intussen zijn veel oude villa's in hun glorie hersteld en bieden nu schitterende boetiekhotels. In Kep vind je stille stranden omgeven door groene bergen. De tijd lijkt hier stil te hebben gestaan.
Op een half uurtje varen ligt Rabbit Island (Koh Tonsay) waar je mooie stranden vindt en kunt genieten van een krabcurry met een koud biertje. Het Bokor National Park is het grootste park van het land en biedt een thuis aan de Aziatische olifant. De bergen en jungle bieden mooie uitzichten, maar ook een heerlijk koel klimaat.

Dag 15-17 Sihanoukville

Bus Kep - Sihanoukville (ca. 3 uur)

Sihanoukville is de populairste strandbestemming van Cambodja en tevens een belangrijke havenstad. Toeristen worden getrokken door de relaxte sfeer, de zandstranden, het heerlijke eten en de vele activiteiten. Er zijn verschillende stranden, elk met hun eigen sfeer en publiek. Ochheuteal is het populairst, maar daardoor ook het drukst. Hier vind je veel kraampjes met eten en bars van bamboe. De backpackers trekken vooral naar Victory beach. Sokha beach biedt één van de mooiste stranden. Ook liggen er voor de kust verschillende eilandjes, waar je uitstekend kunt duiken of snorkelen.

Dag 18-19 Bus naar Phnom Penh en vlucht naar Amsterdam

Bus Sihanoukville - Phnom Penh (ca. 5 uur)

Je reist weer terug naar Phnom Penh, vanwaar je terug vliegt naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Siem Reap
2-4 Siem Reap
Sokharoth Hotel La Residence WatBo Borei Angkor
5 Kratie
Soriyabori Resort Soriyabori Resort Soriyabori Resort
6-8 Banlung
Yeak Loam Hotel Terres Rouges Terres Rouges
9 Kampong Cham
LBN Asian Hotel Hanchey Bamboo Resort Hanchey Bamboo Resort
10-12 Phnom Penh
252 Boutique Hotel Palace Gate Residence Palace Gate Hotel & Resort
13 Kampot
Natural Bungalows Boutique Kampot The Columns Kampot
14 Kep
Raingsey Bungalow Veranda Natural Resort Samanea Beach Resort
15-17 Sihanoukville
Port Hedonia Port Hedonia Sokha Beach Resort
18-19 Bus naar Phnom Penh en vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 1549,- v.a. € 1749,- v.a. € 2075,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 1875,- v.a. € 2075,- v.a. € 2399,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Singapore – Siem Reap // Phnom Penh – Singapore – Amsterdam met Singapore Airlines
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
 • Transfer bij aankomst in Siem Reap
 • Bus Siem Reap – Kratie
 • Bus Kampong Cham – Phnom Penh
 • Bus Phnom Penh – Kampot
 • Bus Kampot – Kep
 • Bus Kep – Sihanoukville
 • Bus Sihanoukville – Phnom Penh
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Bus Kratie – Banlung
 • Bus Banlung – Kampong Cham
 • Visumkosten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.