Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2949,-

Offerte aanvragen

24 dagen: China in al haar facetten

 • De vele gezichten van China
 • Modern Beijing en Hong Kong
 • Traditionele minderheden in Yunnan
 • Karstgebergte rond Yangshuo

Deze reis tussen de wereldsteden Beijing en Hong Kong voert onder meer langs het oude provinciestadje Pingyao, de voormalige keizerlijke hoofdstad Xi'an, de minderheden in de bergen van Yunnan en het onwerkelijke landschap rond Yangshuo.

Je reis begint in Beijing, de dynamische en zich snel ontwikkelende hoofdstad. Breng hier een bezoek aan de vele bezienswaardigheden, zoals de Verboden stad, de Chinese Muur, het Zomerpaleis, het Plein van de Hemelse Vrede en de Tempel van de Hemel.

Het sfeervolle provinciestadje Pingyao was ooit een belangrijk financieel centrum, maar nu is het een goede plek om een idee te krijgen van het oude keizerlijke China. De volgende stop is Xi'an, de vroegere hoofdstad van het keizerrijk. De stadsmuren en poorten, maar vooral het wereldberoemde Terracotta Leger, herinneren aan deze periode.

De miljoenenstad Chengdu, groot en modern maar toch sfeervol, is het volgende doel. Als je kennis wil maken met religieus China, breng dan een bezoek aan een van de heilige bergen in de omgeving van de stad. Aan de rand van Chengdu vind je het het opvangcentrum voor pandaberen.

Je laat het hart van China achter je en vliegt naar de bergen en de minderheden in de provincie Yunnan. Het sfeervolle Lijiang is de belangrijkste stad van het Naxi-volk. De kleurrijke Bai bezoek je in het pittoreske Dali.

Je vervolgt de reis naar Guilin waar je per cruise naar het dichtbij gelegen stadje Yangshuo gaat. In de omgeving draaien brede rivieren traag door groene rijstvelden en vreemd gevormde bergpieken. Een onwerkelijk landschap.

Je sluit je reis af in de het bruisende Hong Kong, waar je verblijft in de gezellige, hippe maar ook zeer Chinese buurt Soho.

Bij deze reis is waar mogelijk gekozen voor de trein als vervoersmiddel. Chinese treinen zijn comfortabel, snel en bieden de mogelijkheid veel van het land en de bewoners te zien. Maar natuurlijk is het mogelijk de reis aan te passen en meer te vliegen.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Beijing

Je hebt een nachtvlucht naar Beijing. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten op de luchthaven en brengt je naar je hotel.

Dag 2-4 Beijing

Beijing stond vroeger bekend als Peking. De hoofdstad van China combineert de hoogtepunten van het oude keizerlijke China met de dynamiek van de zich razendsnel ontwikkelende grootmacht van de 21e eeuw. In en rond Beijing zijn veel bezienswaardigheden, je zult minimaal 2 dagen nodig hebben om de belangrijkste hiervan te kunnen bewonderen.
Breng zeker een bezoek aan de Verboden Stad, misschien wel het hoogtepunt van Beijing. In dit ommuurde complex van paleizen, pleinen en ontvangstzalen leefden meer dan 500 jaar de machthebbers van China. Voor gewone stervelingen was deze stad verboden terrein. Nu kun je hier zelf zien hoe de keizers en de hofhouding van de Qing en Ming dynastieen vroeger leefden. Voor de hoofdpoort van de Verboden Stad strekt het immense Tiananmen Plein zich uit, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede. Midden op het plein staat het mausoleum van de Grote Roerganger Mao.

Ten noorden van Beijing golft de Grote Muur door het heuvellandschap. De muur is wellicht de grootste van alle menselijke bouwwerken en is gebouwd om de barbaren buiten China te houden. De eerste stukken muur werden meer dan 2000 jaar geleden aangelegd. Nu is het een van de grootste toeristische attracties van China. Alleen door zelf op de muur te lopen besef je de bizarre omvang van dit project.
Een paar kilometer buiten het centrum ligt een derde hoogtepunt van het keizerlijke China, het Zomerpaleis. Aan de oevers van het Kunming meer liggen de paleizen, tempels en tuinen waar de keizers zich vroeger terugtrokken om aan de hitte van de stad te ontsnappen. Ondanks de grote aantallen Chinese en buitenlandse bezoekers is het heerlijk hier rond te dwalen. En misschien is het juist wel leuk om te zien hoe de Chinese toeristen zich in groepen gehaast langs de paleizen laten leiden.
 
De moderne tijd heeft Beijing in hoog tempo doen veranderen in een stad met imposante hoogbouw en brede verkeersaders. Toch bestaan ze nog altijd: de traditionele hutongs. In deze volkswijken staan de lage huisjes dicht op elkaar. Dwalend door de straatjes en steegjes maak je kennis met het leven van de gewone Chinees: kleine winkeltjes, vrouwen die zittend voor hun huisje het eten klaarmaken, kooitjes met zangvogels aan de gevels en overal spelend kinderen. En misschien vind je hier wel een klein restaurantje waar ze de beroemde Pekingeend klaarmaken.

Dag 5-6 Pingyao

Vandaag reis je met de trein in 4 uur naar Pingyao.

Ten tijde van de Ming en Qing dynastieën was Pingyao een bloeiend handelsstad en het bancaire centrum van het keizerrijk. In de daarop volgende eeuwen stond de ontwikkeling van de stad stil. Straten en huizen bleven zoals ze waren en juist dat geeft Pingyao nu haar authentieke uitstraling.

Loop door de sfeervolle straatjes, de traditionele koopmanshuizen en langs de 6 kilometer lange en volledig intacte stadsmuur en ervaar zelf waarom Pingyao nu tot een van de leukste stadjes van China behoort.  Het staat dan ook terecht op de Unesco lijst van werelderfgoed.

Dag 7-9 Xi'an

Vandaag reis je met de trein in 3 uur verder naar Xi'an.

Xi'an vormt het hart van de oude keizerrijken van China. Hier ontstonden de eerste dynastieen en hiervandaan vertrokken de grote karavanen met zijde naar het westen. Niet ver buiten de stad vind je van de grootste en indrukwekkendste archeologische vondsten ter wereld te vinden: het Terracotta Leger. Dit indrukwekkende leger van duizenden terracotta krijgers, strijdwagens en paarden op ware grootte bewaakt het mausoleum van de eerste keizer van China, overleden in 210 voor Christus. Een indrukwekkend aanzicht.

Het huidige Xi'an is een miljoenenstad. In het centrum is echter duidelijk het stratenpatroon uit vroeger millenia te herkennen. Ook een deel van de stadsmuren, poorten en torens is intact gebleven. Breng ook een bezoek aan de grote moskee en de Taoïstische tempel.

Dag 10-11 Chengdu

Met de bullettrain reis je in ruim 3 uur van Xi'an naar Chengdu.

Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en een van de vele miljoenensteden van China. De stad staat bekend om de goede, pittige keuken en de drukke en levendige achterafstraatjes. Direct buiten de stad ligt het reuzenpanda onderzoekscentrum. Hier kun je zelf zien hoe reuzenpandas worden opgevangen en gefokt.
Een populaire bestemming voor een uitstapje is het grote boeddhistische Klooster van het Goddelijke Licht.  Hier ervaar je hoe boeddhistische monniken leven en hun geloof beleiden. Een ander uitstekend doel voor een dagexcursie is Qingchen Shan. Deze heilige berg is een belangrijk bedevaartsoord voor Taoisten. Verschillende mooie wandelpaden leiden door subtropische groen naar de top van deze berg. Een andere heilige berg, Emei Shan, ligt verder weg van Chengdu en is beter geschikt voor de excursie van 2 dagen.

Dag 12-14 Lijiang

Een korte vlucht brengt je van Chengdu naar Lijiang.

Yunnan is een van de populairste en bijzonderste provincies van China. Dit komt niet alleen door het vaak prachtige landschap, varierend van besneeuwde bergtoppen tot tropisch regenwoud maar ook door kleurrijke en fascinerende minderheden die ondanks de dominantie van de Han-Chinezen hun eigen cultuur hebben weten te bewaren.

In een prachtige vallei in het noordwesten van Yunnan ligt Lijiang. Dit stadje is het centrum van de Naxi minderheid. Wandelend door de smalle straatjes en langs de kanaaltjes en houten huizen van het oude centrum zul je de Naxi direct herkennen aan hun kleren. Hun samenleving is matriarchaal, dat wil zeggen dat de vrouwen de lakens uitdelen.

In het imposante berglandschap rond Lijiang liggen kleine dorpjes en kloosters die een bezoek zeker waard zijn. Ook de beroemde en indrukwekkende Tiger Leaping Gorge ligt niet ver weg: deze kloof is zo smal dat een tijger van de ene naar de andere kant zou kunnen springen.

Dag 15-17 Dali

Met de trein reis je in 2,5 uur verder naar Dali.

Het stadje Dali ligt in een brede mooie vallei aan de oevers van het heerlijke Erhai Hu meer. Het sfeervolle centrum is omringd door gerestaureerde stadsmuren. Dali ligt in het gebied van de Bai, een van de minderheden. Vrijwel elke dag is in een van de dorpjes in de vallei een lokale markt waar de Bai komen om spullen te kopen en te verkopen. Ook kun je een bezoek brengen aan het Bai-stadje Xizhou. Vanuit Dali kun je een prachtige wandeling maken naar de Zonghe Tempel, een aanrader.

Dag 18 Guilin

Een lange, maar mooie treinreis brengt je in 7 uur naar Guilin.

Guilin is een waterrijke stad. Het centrum wordt omringd door maar liefst twee rivieren en vier meren. Hierdoor zal je merken dat Guilin een zeer aangename stad is om rond te lopen. Let tijdens een wandeling ook op de overblijfselen van de oude stadsmuren: aan de noordelijke kant van Rong Hu staat de oorspronkelijke toegangspoort nog overeind.

Inbegrepen excursie

Cruise over de Gele Rivier van Guilin naar Yangshuo

Vanaf Guilin word je naar de haven gebracht. Je vaart de Gele Rivier af tot Yangshuo. De boottocht is van een adembenemende schoonheid. De rivier kronkelt door krijtrotsen, rijstvelden en bewoonde vlotten, een uiterst fotogenieke explosie van kleuren en vormen.

Dag 19-20 Yangshuo

Het karstgebied rond Guilin en Yangshuo is van een extreme schoonheid. Voor Chinezen vormen de grillige rotspieken, groene velden en meanderende rivieren het landschappelijk ideaal. Tijdens een boottocht over de Li-rivier vaar je dan ook door een van de mooiste gebieden op deze aarde.

Het landschap is in heel China terug te vinden op schilderijen en tekeningen en zelfs op het briefje van 20 yuan. Vanuit Guilin en Yangshuo kun je wandel- of fietstochten maken door deze surrealistische omgeving.

Dag 21-23 Hong Kong

Met de trein reis je in 3,5 uur verder naar je laatste stop: Hong Kong. Je stapt over in Guangzhou.

Meer dan honderd jaar lang beheersten de Engelsen het eiland Hong Kong. De stad is begonnen als centrum voor de handel in opium maar groeide al snel uit tot een van de grootste en meeste dynamische steden ter wereld. Vandaag tref je in Hong Kong een fascinerende samensmelting van twee culturen, de Engelse en de Chinese. In 1997 droegen de Britten de stad over aan China. Met de vele restaurants, winkelcentra, musea en markten zul je je geen moment vervelen. En vergeet vooral niet om 's avonds de kabelbaan te nemen naar Victoria Peak om vanaf daar te genieten van Hong Kong's skyline by night.

Het bijzondere aan Hong Kong is dat eeuwenoude tradities bloeien in de ultramoderne steden. Hong Kong toont zich hierdoor een land van grote contrasten. Zo vind je in Hong Kong veelal prachtige en soms imposante tempels, kloosters en heilige plaatsen. De meeste zijn klein maar er zijn ook enorme complexen, zoals het boeddhistische Po Lin klooster op Lantau Island, de Tien Duizend Boeddha’s van Sha Tin en de taoïstische Wong Tai Sin tempel in Kowloon.

Dag 24 Vlucht naar Amsterdam

Na een onvergetelijke reis vlieg je vandaag terug van Hong Kong naar Amsterdam.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Beijing
2-4 Beijing
Wang's Shadow Art Performance Hotel Double Happiness Courtyard The Emperor Tiananmen
5-6 Pingyao
De Ju Yuan Guesthouse Yide hotel Yun Jing Cheng
7-9 Xi'an
Mercure on Renmin Square Eastern House Sofitel on Renmin Square
10-11 Chengdu
HI Express Gulou Tibet Hotel Sofitel Chengdu Taihe
12-14 Lijiang
Li Wang Hotel Hexi Hotel Guanfang Hotel
15-17 Dali
Zhongheju Boutique Inn Landscape Regent Hotel Dali
18 Guilin
Guilin Bravo Aroma Tea House Lijiang Waterfall
19-20 Yangshuo
Yangshuo River Lodge Moondance Green Lotus
21-23 Hong Kong
Travel Lodge Central Butterfly on LFK Island Shangri-La
24 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2949,- v.a. € 3675,- v.a. € 4150,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 3099,- v.a. € 3825,- v.a. € 4325,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Beijing // Hong Kong – Amsterdam met KLM, incl. bagagge.
 • Binnenlandse vlucht Chengdu – Lijiang met Air China
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Transfer na aankomst in Beijing
 • Treinreizen op basis van softseat
 • Excursie bootreis Guilin – Yangshuo.
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Eventuele assistentie van onze agent

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • overige transfers (een pakket met daarin alle transfers bij aankomst en vertrek in een stad kunt u bijboeken)
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Visum China (voor vertrek regelen, informatie over het visum vind je in dit voorstel).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.