Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1399,-

Offerte aanvragen

15 dagen China: De geheimen van het oosten

 • De metropolen Bejing en Shanghai
 • De godsdiensten Taoisme en Confucianisme
 • Verken China over land

Tijdens deze reis ontdek je een veel minder bezocht deel van China. Een schitterende regio vol mystieke monumenten, bijzondere natuur en dynamische steden.
   
De hoofdstad van China combineert de hoogtepunten van het oude keizerlijke China met de dynamiek van de zich razendsnel ontwikkelende grootmacht van de 21e eeuw. In en rond Beijing vind je vele bezienswaardigheden zoals de tempel van de hemel, het Tiananmen plein en de Verboden Stad als hoogtepunt!
   
De beroemdste plek van Tai'an is een van China's 5 heilige bergen, de Taishan. Al eeuwen lang bezoeken aanhangers van het Taoïsme de berg om er offers te brengen aan Beixa, de godin die huist in de tempels op weg naar de top. Het beklimmen van de hele berg vergt wel een goede conditie, het pad bestaat uit maar liefst 6660 treden.
   
De geboorteplaats van China's bekendste filosoof, Qufu, is een fraai en monumentaal stadje met veel charme. Uiteraard kan je hier de nodige Confucius tempels te bezoeken. Ook een bezoek aan de zogenaamde Confucius Mansions is aan te raden.
   
Nanjing heeft aanzienlijk meer charme dan de meeste Chinese grote steden. Loop of fiets langs de boulevards en moderne kantoren, meertjes, rivieren en mooie parken. De Ming periode heeft de nodige kenmerken in de stad achtergelaten. Tussen de moderne gebouwen kun je dan ook nog oude ruïnes uit deze glorieperiode terugvinden.
   
Hangzhou is vooral bekend vanwege het West Lake. Het meer wordt omringd door vele pagodes en tuinen en er zijn eilandjes gecreëerd. Langs het meer liggen volop bezienswaardigheden, waaronder het fraaie Yellow Dragon Cave Park en de Leifeng Pagode met mooie uitzichten.
  
Je sluit deze reis af in Shanghai, China's meest moderne en dynamische stad. De stad heeft een tumultueuze geschiedenis achter de rug, maar inmiddels heeft zij na Hong Kong de meest ontwikkelde en bloeiende economie. Een heerlijke stad om de laatste dagen van deze reis door te brengen. [blocktype/intro]

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Beijing

Je hebt een nachtvlucht naar Beijing. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten op de luchthaven en brengt je naar je hotel.

Dag 2-4 Beijing

Beijing stond vroeger bekend als Peking. De hoofdstad van China combineert de hoogtepunten van het oude keizerlijke China met de dynamiek van de zich razendsnel ontwikkelende grootmacht van de 21e eeuw. In en rond Beijing zijn veel bezienswaardigheden, je zult minimaal 2 dagen nodig hebben om de belangrijkste hiervan te kunnen bewonderen.
Breng zeker een bezoek aan de Verboden Stad, misschien wel het hoogtepunt van Beijing. In dit ommuurde complex van paleizen, pleinen en ontvangstzalen leefden meer dan 500 jaar de machthebbers van China. Voor gewone stervelingen was deze stad verboden terrein. Nu kun je hier zelf zien hoe de keizers en de hofhouding van de Qing en Ming dynastieen vroeger leefden. Voor de hoofdpoort van de Verboden Stad strekt het immense Tiananmen Plein zich uit, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede. Midden op het plein staat het mausoleum van de Grote Roerganger Mao.

Ten noorden van Beijing golft de Grote Muur door het heuvellandschap. De muur is wellicht de grootste van alle menselijke bouwwerken en is gebouwd om de barbaren buiten China te houden. De eerste stukken muur werden meer dan 2000 jaar geleden aangelegd. Nu is het een van de grootste toeristische attracties van China. Alleen door zelf op de muur te lopen besef je de bizarre omvang van dit project. Vanuit Beijing kan je de muur op verschillende plaatsen bezoeken.

Een paar kilometer buiten het centrum ligt een derde hoogtepunt van het keizerlijke China, het Zomerpaleis. Aan de oevers van het Kunming meer liggen de paleizen, tempels en tuinen waar de keizers zich vroeger terugtrokken om aan de hitte van de stad te ontsnappen. Ondanks de grote aantallen Chinese en buitenlandse bezoekers is het heerlijk hier rond te dwalen. En misschien is het juist wel leuk om te zien hoe de Chinese toeristen zich in groepen gehaast langs de paleizen laten leiden.
 
De moderne tijd heeft Beijing in hoog tempo doen veranderen in een stad met imposante hoogbouw en brede verkeersaders. Toch bestaan ze nog altijd: de traditionele hutongs. In deze volkswijken staan de lage huisjes dicht op elkaar. Dwalend door de straatjes en steegjes maak je kennis met het leven van de gewone Chinees: kleine winkeltjes, vrouwen die zittend voor hun huisje het eten klaarmaken, kooitjes met zangvogels aan de gevels en overal spelend kinderen. En misschien vind je hier wel een klein restaurantje waar ze de beroemde Pekingeend klaarmaken.

Inbegrepen excursie
Mutianyu

Chinese Muur bij Mutianyu (optioneel)

Excursie Mutianyu Great Wall met retourkabelbaan, fotostop Bird Nest incl. Lunch. Je wordt 's ochtends opgehaald bij het hotel en maakt een rit van ongeveer 1,5 uur naar de Grote Muur van Mutianyu en een rondleiding van 2-3 uur. Mutianyu Great Wall ligt in Huairou County, ongeveer 72 kilometer van Beijing, Mutianyu Great Wall heeft een lange geschiedenis en maakt deel uit van de glorieuze cultuur van China. Het diende als het noordelijke beschermende scherm en bewaakte generaties lang de hoofdstad en de keizerlijke mausoleums. De Grote Muur van Mutianyu slingert zich 2,2 kilometer door hoge bergen en hoge bergkammen, waarvan vele delen van graniet zijn gemaakt. De unieke structuur maakt de muur vrijwel onverwoestbaar. Het meet 23 tot 26 voet hoog en vier tot vijf meter breed. Zowel de binnen- als de buitenkant van de muur hebben borstweringen om zich te verdedigen tegen vijanden die van beide kanten komen. Na de lunch maak je een rit van ongeveer 1,5 uur naar het Vogelnest/De Waterkubus. 
The Bird's Nest, een prachtig staaltje moderne architectuur, heeft de wereld gefascineerd met zijn ingewikkelde ontwerp en opmerkelijke structuur. Deze iconische locatie, was het middelpunt van de Olympische Spelen van 2008 en blijft een symbool van de groei en culturele rijkdom van de stad. Aansluitend terug naar je hotel.

Duur: hele dag, inclusief lunch.

Het is ook mogelijk alleen het vervoer naar en van Mutianyu te boeken.

Dag 5-6 Tai'an

In 4 uur reis je met de trein van Beijing naar Tai'an.

De absolute must see van Tai’an is een van China's vijf heilige bergen, de Taishan. Deze berg staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst, en dat is niet voor niets. Al eeuwen bezoeken aanhangers van het Taoïsme de berg om er offers te brengen aan Beixa, de godin die huist in de tempels op weg naar de top. Voor het beklimmen van de hele berg heb je wel een goede conditie nodig. De weg naar de top bestaat uit maar liefst 6660 treden. Onderweg kom je vele tempels tegen waar de Chinezen offeren, wierrook branden en gebeden prevelen.  

Het stadshart van Tai’an zelf heeft je ook het nodige te bieden. De Dai tempel is een enorm complex waar pelgrims onderweg naar de Taishan berg pauzeren om offers te brengen. Dit bijzondere bouwwerk is een fraai staaltje oude Chinese architectuur. De tempel werd voor het eerst gebouwd in 220 voor Christus, en is later door vele keizers van verschillende dynastieën gerenoveerd en uitgebreid. Wandel langs de door cipressen omringde paviljoenen en neem de bijzondere beelden en ornamenten in de verschillende hallen in je op.

Dag 7 Qufu

De volgende treinreis brengt je in een uur verder naar Qufu.

Qufu ontleent zijn naam aan de bekendste bewoner die deze stad ooit heeft gehad: Confucius. De geboorteplaats van China’s bekendste filosoof is een fraai en monumentaal stadje met veel charme. Uiteraard kun je hier de nodige Confucius tempels bezoeken. Breng ook een bezoek aan de zogenaamde Confucius Mansions. In deze villa’s uit de zestiende eeuw huisden in vroeger tijden de meest aristocratische families van Qufu, de nazaten van Confucius zelf. De complexen van maar liefst 450 gangen, kamers en gebouwen vormen een doolhof waarin de rijke families in alle luxe leefden.
Het Confucius-woud, iets ten noorden van de stad, is niet alleen een fraai aangelegd bos van cipressen, het is tevens de begraafplaats van Confucius en al zijn belangrijke opvolgers. Je kunt hier een mooie wandeling maken.

Dag 8-9 Nanjing

Vanaf het station van Yanzhou (per taxi bereikbaar) brengt de volgende treinreis je in 4 uur naar Nanjing.

Deze aan de Yangze Rivier gelegen stad heeft aanzienlijk meer charme dan de meeste Chinese grote steden. Nanjing kent brede boulevards en moderne kantoren, maar ook vele meertjes, rivieren en mooie parken. Deze stad heeft in het verleden twee keer als hoofdstad van het Chinese rijk gediend; voor het eerst tijdens de 14e en 15e eeuw, en nogmaals aan het begin van de 20e eeuw.

De Ming periode heeft de nodige kenmerken in de stad achtergelaten. Tussen de moderne gebouwen kun je nog oude ruïnes uit deze glorieperiode terugvinden. Een bijzondere uitstap kan je maken door een bezoek te brengen aan het mausoleum van Sun Yat Sen, de man die als de belangrijkste grondlegger van het moderne China wordt beschouwd. Om de tombe te bereiken moet de je eerst 392 traptreden beklimmen. De tombe zelf is dan ook niet zozeer de attractie, maar het uitzicht vanaf de heuvel is bijzonder fraai. Breng ook een bezoek aan de botanische tuinen van Nanjing voor een rustgevende wandeling langs 3000 verschillende plantensoorten.
 
Nanjing heeft een aantal uitstekende musea, waaronder het gigantische Nanjing museum met objecten vanaf de neolithische tot aan de communistische tijd. Maak ook zeker een wandeling langs een gedeelte van de 33 kilometer lange stadsmuur en een aantal van de 13 stadspoorten. De Ming periode bracht de stad korte tijd grote welvaart en tijdens deze periode zijn de imposante muren en poorten aangelegd door maar liefst 200.000 arbeiders. Andere bezienswaardigheden die typerend zijn voor de stad zijn de ruïnes van het Ming Paleis en de Fuzi tempel.

Dag 10-11 Hangzhou

Na weer een treinreis van 4 uur door een fraai landschap kom je aan in Hangzhou.

Hangzhou is vooral bekend vanwege het West Lake. Hoewel er in China vele meren zijn die deze naam dragen, is het West Lake van Hangzhou het meest bekend. Wandelend of fietsend rond het meer kom je langs vele pagodes en tuinen en heb je uitzicht op de vele aangelegde eilandjes. Langs het meer liggen vele bezienswaardigheden, waaronder het provinciale museum, het fraaie Yellow Dragon Cave Park en de Leifeng Pagode met mooie uitzichten. Aan de zuidwest kant van het meer ligt het Chinese zijde museum en even verderop het Chinese Thee museum.

Dag 12-14 Shanghai

Een bullettrain brengt je in een klein uur van Hangzhou naar je laatste stop: Shanghai.

Shanghai is China's meest moderne en dynamische stad. De stad heeft een tumultueuze geschiedenis achter de rug, maar heeft na Hong Kong inmiddels de meest ontwikkelde en bloeiende economie. Terwijl de economie vroeger draaide op de handel in opium, zijde en thee, is het nu vooral een handelscentrum in kapitaal. De stad, gelegen in de Yangtze rivierdelta, heeft een rijke culturele historie. Je zult je in Shanghai dan ook geen moment vervelen.
 
In de negentiende eeuw werd de stad in steeds grotere mate een handelspoort en een toegangspoort tot de rest van China. Met de komst van zowel de Engelsen als de Fransen, kreeg de stad ook een koloniaal karakter. In 1921 werd hier de Chinese Communistische Partij opgericht die vanaf 1949 de stad volledig overnam. Zij schoonde de stad op door het verwijderen van sloppenwijken, en het rehabiliteren van de vele opiumverslaafden. Vanaf de jaren '90 nam de economische groei enorme stappen die het aanzien van de stad volledig hebben veranderd: indrukwekkende fly-overs, bizarre kantoorgebouwen en super shoppingmalls.

Maak zeker een wandeling langs de Bund. De Bund is inmiddels het bekendste symbool van de stad en biedt uitzicht over de rivier en de spectaculaire skyline van de stad. Met name 's avonds kan je over deze boulevard heerlijk flaneren. Shanghai is ook een echte winkelstad. Het gebied rondom Nanjing Road bestaat vrijwel volledig uit winkels en restaurants. De mensenmassa die hier iedere dag door de straten slentert is onvoorstelbaar.
 
Wat je absoluut niet mag missen is het Shanghai museum. In dit prachtige museum staan objecten vanuit de hele Chinese geschiedenis, allemaal smaakvol en overzichtelijk gepresenteerd. Breng ook een bezoek aan de Yuyuan tuinen met haar prachtige vijvers en paviljoenen. Uiteraard kun je ook in Shanghai vele mooie tempels bezoeken, maar als je al voldoende tempels gezien hebt, kan je ook een bezoek brengen aan Duolun Cultural Street met veel winkels, galerieën en theehuizen.

Dag 15 Vlucht naar Amsterdam

Na een onvergetelijke reis vlieg je vandaag terug van Shanghai naar Amsterdam.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Beijing
2-4 Beijing
Beijing Dong Fang Hotel Sun World Beijing Waldorf Astoria Beijing
5-6 Tai'an
Datang Kaiyue Foreman Apartment Hotel Ramada Plaza Tai'an
7 Qufu
Qufu Yingbin Queli Hotel JW Marriott Qufu
8-9 Nanjing
Fangyuan Jinling Fangyuan Jinling Sofitel Nanjing Galaxy
10-11 Hangzhou
Best Western Plus Hangzhou Deefly Lake View Sofitel Hangzhou Westlake
12-14 Shanghai
Golden Tulip Bund New Asia Central Hotel Shanghai The Yangtze Boutique
15 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 1799,- v.a. € 2125,- v.a. € 2549,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 1999,- v.a. € 2325,- v.a. € 2749,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Beijing // Shanghai – Amsterdam met Lufthansa, incl. bagage.
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Transfer na aankomst in Beijing
 • Treinreizen op basis van softseat
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Eventuele assistentie van onze agent

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • overige transfers (een pakket met daarin alle transfers bij aankomst en vertrek in een stad kunt u bijboeken)
 • Overige maaltijden
 • Genoemde excursie
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.