Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3499,-

Offerte aanvragen

20 dagen: De kleurrijke bergvolkeren van het zuiden van China

 • Reuzenpanda's in Chengdu
 • Kleurrijke minderheden van het Zuiden
 • Ping'an: de mooiste rijstterrassen ter wereld

Maak kennis met de vriendelijke bevolking van de traditionele bergdorpjes in het Zuiden van China. Deze boeiende reis voert onder meer langs de Bai minderheid  in provincie Yunnan, de Miao dorpen rond Kali en het onwerkelijke landschap rond Yangshuo.

Na aankomst in Chengdu reis je door naar Lijang, een gezellige stad in de bergachtige provincie Yunnan. De sfeervolle straatjes met rode lampionnen en het in klederdracht gehulde Naxi volk laten oude tijden herleven. In het pittoreske Dali bezoek je de kleurrijke Bai.

Via de prettige stad Kunming, met in de buurt het Stenen Woud Shilin, reist je naar Guiyang. Vanaf hier start een privé tour met gids langs traditionele minderheidsdorpjes van de Dong en de Miao, langs markten met locale producten, oude wind- en regenbruggen en houten trommeltorens.

Via de verbluffende rijstterrassen bij Ping'an kom je aan in Yangshuo, waar de tour eindigt. In de omgeving draaien brede rivieren traag door groene rijstvelden en vreemd gevormde bergpieken. Een onwerkelijk landschap dat je nog lang zal bijblijven.

Je sluit uw reis af in de oude havenstad Guangzhou. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk de reis af te sluiten in Hong Kong.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Chengdu

Je hebt een nachtvlucht naar Chengdu. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten op de luchthaven en brengt je naar je hotel.

Dag 2-3 Chengdu

Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan en een van de vele miljoenensteden van China. De stad staat bekend om de goede, pittige keuken en de drukke en levendige achterafstraatjes. Direct buiten de stad ligt het reuzenpanda onderzoekscentrum. Hier kun je zelf zien hoe reuzenpandas worden opgevangen en gefokt.
Een populaire bestemming voor een uitstapje is het grote boeddhistische Klooster van het Goddelijke Licht.  Hier ervaar je hoe boeddhistische monniken leven en hun geloof beleiden. Een ander uitstekend doel voor een dagexcursie is Qingchen Shan. Deze heilige berg is een belangrijk bedevaartsoord voor Taoisten. Verschillende mooie wandelpaden leiden door subtropische groen naar de top van deze berg. Een andere heilige berg, Emei Shan, ligt verder weg van Chengdu en is beter geschikt voor de excursie van 2 dagen.

Dag 4-6 Lijiang

Een korte vlucht brengt je van Chengdu in Lijiang.

Yunnan is een van de populairste en bijzonderste provincies van China. Dit komt niet alleen door het vaak prachtige landschap, varierend van besneeuwde bergtoppen tot tropisch regenwoud maar ook door kleurrijke en fascinerende minderheden die ondanks de dominantie van de Han-Chinezen hun eigen cultuur hebben weten te bewaren.

In een prachtige vallei in het noordwesten van Yunnan ligt Lijiang. Dit stadje is het centrum van de Naxi minderheid. Wandelend door de smalle straatjes en langs de kanaaltjes en houten huizen van het oude centrum zul je de Naxi direct herkennen aan hun kleren. Hun samenleving is matriarchaal, dat wil zeggen dat de vrouwen de lakens uitdelen.

In het imposante berglandschap rond Lijiang liggen kleine dorpjes en kloosters die een bezoek zeker waard zijn. Ook de beroemde en indrukwekkende Tiger Leaping Gorge ligt niet ver weg: deze kloof is zo smal dat een tijger van de ene naar de andere kant zou kunnen springen.

Dag 7-8 Dali

Met de trein reis je in 2,5 uur verder naar Dali.

Het stadje Dali ligt in een brede mooie vallei aan de oevers van het heerlijke Erhai Hu meer. Het sfeervolle centrum is omringd door gerestaureerde stadsmuren. Dali ligt in het gebied van de Bai, een van de minderheden. Vrijwel elke dag is in een van de dorpjes in de vallei een lokale markt waar de Bai komen om spullen te kopen en te verkopen. Ook kun je een bezoek brengen aan het Bai-stadje Xizhou. Vanuit Dali kun je een prachtige wandeling maken naar de Zonghe Tempel, een aanrader.

Dag 9 Kunming

In 2,5 uur brengt de bullettrain je van Dali naar Kunming.

Kunming is een miljoenenstad maar heeft een uiterst ontspannen en vriendelijke sfeer. De lange geschiedenis van de stad ga je terug vinden in enkele tempels en moskeeën. Buiten de stad ligt Xi Shan, een mooi heuvelachtig gebied met het Dian Lake, tempels, tombes en wandelmogelijkheden. Ook kun je een dagtrip naar het Stenen Woud in Shilin maken, met een labyrint van weelderig gevormde rotsformaties. Met de bus ben je daar in twee uurtjes.

Dag 10 Minderheden tour 6d/5n, dag 1

Vanaf Guiyang start een tour met privé vervoer en gids langs traditionele bergdorpjes waar je kennismaakt met Dong, Miao en Shui minderheden. Je rijdt door schitterende natuur, kleurrijke marktjes en je komt oude wind- en regenbruggen en trommeltorens tegen.

Het programma ziet er als volgt uit:
Dag 1: Je reist met de trein naar Kaili, de hoofdstad van de etnische minderheden Dong en Miao. Hier staat de auto met de chauffeur, die je de komende dagen zal begeleiden op je te wachten. In de omgeving bezoek je een aantal authentieke dorpjes.

Dag 11-12 Minderheden tour, dag 2, 3

Dag 2: Via een route met spectaculair uitzicht rijd je naar Zhaoxing. Onderweg bezoek je Miao en Yintan Don.

Dag 3: Zhaoxing Dong Village is een van de grootste Dong dorpen met indrukwekkende wind- en regenbruggen, trommeltorens en kleine traditionele podia waar optredens worden gegeven door rondreizende gezelschappen. Vandaag breng je een bezoek aan Tang’an Don. Een mooie wandeling brengt je terug naar Zhaoxing.

Dag 13 Minderheden tour, dag 4

Dag 4: Rijdend langs mooie rijstterrassen kom je aan in Sanjiang County. Je bezoekt de Wind & Rain bridge.

Dag 14 Minderheden tour, dag 5

Dag 5: Na een korte rit van 3,5 uur, wederom door een schitterende omgeving, kom je aan in Ping'an, met haar betoverende "Drakenrug rijstterassen".

Dag 15-17 Yangshuo

Je wordt vandaag in 3 uur verder gebracht naar het eindpunt van deze tour: Yangshuo.

Het karstgebied rond Guilin en Yangshuo is van een extreme schoonheid. Voor Chinezen vormen de grillige rotspieken, groene velden en meanderende rivieren het landschappelijk ideaal. Tijdens een boottocht over de Li-rivier vaar je dan ook door een van de mooiste gebieden op deze aarde.

Het landschap is in heel China terug te vinden op schilderijen en tekeningen en zelfs op het briefje van 20 yuan. Vanuit Guilin en Yangshuo kun je wandel- of fietstochten maken door deze surrealistische omgeving.

Dag 18-19 Guangzhou

Met de trein reis je in 2,5 uur verder naar je laatste stop: Guangzhou.

Guangzhou is in Nederland beter bekend onder de naam Canton. Het is een oude havenstad die inmiddels is uitgegroeid tot een dynamische metropool. Toch vind je er nog voldoende herinneringen aan het verleden om van de stad een boeiende mix te maken. Het centrum van de stad wordt gedomineerd door de Canton Tower, een van de hoogste vrijstaande torens ter wereld.

Dag 20 Vlucht naar Amsterdam

Na een onvergetelijke reis vlieg je vandaag terug van Guangzhou naar Amsterdam.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Chengdu
2-3 Chengdu
HI Express Gulou Tibet Hotel Sofitel Chengdu Taihe
4-6 Lijiang
Li Wang Hotel Hexi Hotel Guanfang Hotel
7-8 Dali
Zhongheju Boutique Inn Landscape Regent Hotel Dali
9 Kunming
Jinjiang hotel Kunming Cachet Boutique Grand Park
10 Minderheden tour 6d/5n, dag 1
Kaili Tenglong Zongheng Kaili Zongheng Kaili
11-12 Minderheden tour, dag 2, 3
Indigo Lodge Zhaoxing VIP Zhaoxing VIP
13 Minderheden tour, dag 4
Dong Village Jingxiang Jingxiang
14 Minderheden tour, dag 5
Ping'an Guesthouse Ping'an Grand (Longsheng) Ping'an Grand (Longsheng)
15-17 Yangshuo
Yangshuo River Lodge Moondance Green Lotus
18-19 Guangzhou
Jinjiang Inn Haizhu Rosedale Dong Fang
20 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3499,- v.a. € 3949,- v.a. € 4325,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 3649,- v.a. € 4099,- v.a. € 4475,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchten Amsterdam – Chengdu // Hongkong – Amsterdam met KLM, incl. bagage
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Chengdu – Lijiang met Air China
 • Transfer na aankomst in Chengdu
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Tour Kaili – Zhaoxing per auto met chauffeur
 • Tour Sanjiang – Yangshuo per auto met chauffeur
 • Treinreizen o.b.v. softseat
 • Assistentie van onze agent indien nodig

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • overige transfers (een pakket met daarin alle transfers bij aankomst en vertrek in een stad kunt u bijboeken)
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Visum China (voor vertrek regelen, informatie over het visum vind je in dit voorstel).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.