Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3249,-

Offerte aanvragen

21 dagen: De wonderschone natuur van China

•    Kleurrijke dorpjes en de mysterieuze Gele Bergen
•    De mooiste landschappen van China
•    Shanghai: het China van de toekomst

Ervaar tijdens deze reis het China zoals je het van klassieke Chinese schilderijen kent. Na een verblijf tussen sprookjesachtig karstgebergte en rijstterrassen volgt een privé tour naar in nevel gehulde magische Gele Bergen en de traditionele dorpjes in de omgeving. Je sluit de reis af met een modern gezicht van China, het dynamische Shanghai.

De reis begint in de hoofdstad Beijing, de dynamische en zich snel ontwikkelende hoofdstad. Bezoek hier de vele hoogtepunten, zoals de Verboden stad, de Chinese Muur, het Zomerpaleis, het Plein van de Hemelse Vrede en de Tempel van de Hemel.

Vanuit Beijing vlieg je naar Chongqing waar de 3-daagse cruise over de prachtige Yangtze rivier begint. Na aankomst bij de Drieklovendam reis je verder richting Zhangjiajie; een van de meest adembenemende plekken van China. Dit nationale park staat bekend om zijn enorme uitstekende pieken van kalksteen.

Na een kort bezoek aan Fenghuang, waar je het China van vervlogen tijden zult ervaren, start je privétour waarbij onder meer een wandeltocht wordt gemaakt over de mysterieuze Gele Bergen, Hangshuan, wat een inspiratiebron voor vele kunstenaars was. Ook bezoek je het oude handelsstadje Tunxi en kom je in een van de mooiste landschappen van China, de omgeving rond het weinig bezochte Wuyuan.

Na een bezoek aan het mooie West Lake van Hangzhou reis je door naar het bruisende Shanghai. Met haar designwinkels, hoge wolkenkrabbers en internationale restaurants laat China zich hier van een heel andere kant zien.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Beijing

Je hebt een nachtvlucht naar Beijing. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten op de luchthaven en brengt je naar je hotel.

Dag 2-4 Beijing

Beijing stond vroeger bekend als Peking. De hoofdstad van China combineert de hoogtepunten van het oude keizerlijke China met de dynamiek van de zich razendsnel ontwikkelende grootmacht van de 21e eeuw. In en rond Beijing zijn veel bezienswaardigheden, je zult minimaal 2 dagen nodig hebben om de belangrijkste hiervan te kunnen bewonderen.
Breng zeker een bezoek aan de Verboden Stad, misschien wel het hoogtepunt van Beijing. In dit ommuurde complex van paleizen, pleinen en ontvangstzalen leefden meer dan 500 jaar de machthebbers van China. Voor gewone stervelingen was deze stad verboden terrein. Nu kun je hier zelf zien hoe de keizers en de hofhouding van de Qing en Ming dynastieen vroeger leefden. Voor de hoofdpoort van de Verboden Stad strekt het immense Tiananmen Plein zich uit, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede. Midden op het plein staat het mausoleum van de Grote Roerganger Mao.

Ten noorden van Beijing golft de Grote Muur door het heuvellandschap. De muur is wellicht de grootste van alle menselijke bouwwerken en is gebouwd om de barbaren buiten China te houden. De eerste stukken muur werden meer dan 2000 jaar geleden aangelegd. Nu is het een van de grootste toeristische attracties van China. Alleen door zelf op de muur te lopen besef je de bizarre omvang van dit project. Vanuit Beijing kan je de muur op verschillende plaatsen bezoeken.

Een paar kilometer buiten het centrum ligt een derde hoogtepunt van het keizerlijke China, het Zomerpaleis. Aan de oevers van het Kunming meer liggen de paleizen, tempels en tuinen waar de keizers zich vroeger terugtrokken om aan de hitte van de stad te ontsnappen. Ondanks de grote aantallen Chinese en buitenlandse bezoekers is het heerlijk hier rond te dwalen. En misschien is het juist wel leuk om te zien hoe de Chinese toeristen zich in groepen gehaast langs de paleizen laten leiden.
 
De moderne tijd heeft Beijing in hoog tempo doen veranderen in een stad met imposante hoogbouw en brede verkeersaders. Toch bestaan ze nog altijd: de traditionele hutongs. In deze volkswijken staan de lage huisjes dicht op elkaar. Dwalend door de straatjes en steegjes maak je kennis met het leven van de gewone Chinees: kleine winkeltjes, vrouwen die zittend voor hun huisje het eten klaarmaken, kooitjes met zangvogels aan de gevels en overal spelend kinderen. En misschien vind je hier wel een klein restaurantje waar ze de beroemde Pekingeend klaarmaken.

Dag 5 Yangtze Cruise 4d/3n

Vandaag vlieg je van Beijing naar Chongqing.

Na aankomst in Chongqing word je per transfer naar de haven gebracht. Hier ga je aan boord van een luxe cruise over de Yangtze rivier. De Yangtze is een van de langste rivieren ter wereld. In vier dagen vaar je stroomafwaarts van Chongqing naar Yichang en kun je genieten van schitterende uitzichten.

Dag 6 Yangtze Cruise 4d/3n

Onderweg passeer je prachtige kloven. Ook breng je een bezoek aan de Mount Shuanggui. Er zijn regelmatig mogelijkheden om de boot te verlaten voor optionele excursies zoals een bezoek aan de White Emperor City en de Fengdu Ghost City die de boot zal passeren.

Dag 8-10 Zhangjiajie

Bij aankomst bij de Drieklovendam word je per transfer naar het treinstation van Yichang gebracht en neem je de trein naar Zhangjiajie, waar je 5 uur later aankomt.

Het Zhangjiajie National Forest Park wordt gezien als een van de meest adembenemende plekken van China. Het gebied is bekend om haar dal met duizenden kalkstenen pieken die omhoog steken. De krijtrotsen vormen een spectaculair gezicht dat je misschien herkent uit de film Avatar.

Je kunt hier prachtige wandelingen maken door deze bijzondere omgeving. Durfals kunnen zich sinds kort wagen aan een oversteek op de langste glazen brug ter wereld; deze spant zich uit tussen twee krijtrotsen met een enorme kloof onder de brug.

Dag 11-12 Fenghuang

Per transfer word je naar Fenghuang gebracht. Je gaat hier terug in de tijd naar het China van vroeger. Traditionele huizen, oude stadsmuren en levendige Miao en Tujia minderheden creëren een bijzondere sfeer. Je kunt urenlang dwalen door de kleine straatjes en steegjes.

Inbegrepen excursie

Excursie Furong Village

Onderweg naar Fenghuang breng je een bezoek aan Furong Village. Furong staat bekend voor haar prachtig ligging; het dorpje is gelegen op kliffen boven een waterval die in de You rivier loopt.
Inbegrepen excursie
Yangshuo

Excursie Fenghuang Ancient Town

Onder begeleiding van een Engels sprekende gids bezoek je de hoogtepunten van Fenghuang Ancient Town.

Dag 13 Gele Bergen 3d/2n Dag 1

Een transfer brengt je verder naar Huaihua, waarvandaan een treinreis je in 5 uur naar Huangshan voert. 

Na aankomst in Huangshan word je naar je hotel gebracht. De chauffeur zal je de komende dagen door de Gele Bergen rijden.

Huangshan betekent letterlijk Gele Berg, en dit stadje is dan ook dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de befaamde Gele Bergen. Deze bergen bestaan uit rotspieken variërend in hoogte tussen de 600 meter en, de Lotus peak, 1884 meter. De omgeving werkt al duizenden jaren als een magneet op kunstenaars van allerlei pluimage; schilders, poëzieschrijvers en tegenwoordig ook fotografen van over de hele wereld vinden hun inspiratie in de met wolkenslierten omhulde bergen. Deze magische wolken worden ook 'sea of clouds' genoemd. De dynamiek van wind en mist zorgen voor een onvoorspelbaar maar fantastisch schouwspel aan wolkenformaties in en rondom de bergpieken. Ongeacht het weer dat je treft wanneer je 'op' de berg bent, je zult altijd worden getroffen door de bijzondere schoonheid ervan.
De kabelbaar omhoog naar de Gele Berg ligt op ongeveer een uur rijden van Huangshan.

Loop in Huangshan zelf door Tunxi Old Street, een aaneenrijging van Chinese toeristische winkeltjes waar je versteld zult staan van het aanbod.

Rond Huangshan vind je een aantal goed bewaarde authentieke dorpjes, waaronder Hongcun.

Dag 14 Gele Bergen 3d/2n Dag 2

Je rijdt naar de voet van de mount Huangshan. Hier neem je de Yungu kabelbaan de berg op. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de Begin-to-Believe Peak. Hierna loop je verder naar onder andere de Flower-scattering Vallei, de Lion Peak en de noordelijke entree van de Grand Canyon West Sea. Na de wandeltocht door deze prachtige natuur is het tijd om met de kabelbaan af te dalen. Je wordt naar je hotel gebracht in Hongcun Village waar je nog heerlijk kunt struinen door de charmante straatjes van dit oude dorpje.

Dag 15 Gele Bergen 3d/2n Dag 3

’s Ochtends bezoek je enkele van de beroemde dorpjes in Yixian. Eerst ga je naar Hongcun Village en daarna beklim je een berg om Mukeng Village met haar geweldige bamboo forest, Xidi Village en Bishan Village te zien liggen. Je eindigt de tour weer in Huangshan.

Dag 16-17 Hangzhou

Na een treinreis van 3 uur door een fraai landschap kom je aan in Hangzhou.

Hangzhou is vooral bekend vanwege het West Lake. Hoewel er in China vele meren zijn die deze naam dragen, is het West Lake van Hangzhou het meest bekend. Wandelend of fietsend rond het meer kom je langs vele pagodes en tuinen en heb je uitzicht op de vele aangelegde eilandjes. Langs het meer liggen vele bezienswaardigheden, waaronder het provinciale museum, het fraaie Yellow Dragon Cave Park en de Leifeng Pagode met mooie uitzichten. Aan de zuidwest kant van het meer ligt het Chinese zijde museum en even verderop het Chinese Thee museum.

Dag 18-20 Shanghai

Een bullettrain brengt je in een klein uur van Hangzhou naar je laatste stop: Shanghai.

Shanghai is China's meest moderne en dynamische stad. De stad heeft een tumultueuze geschiedenis achter de rug, maar heeft na Hong Kong inmiddels de meest ontwikkelde en bloeiende economie. Terwijl de economie vroeger draaide op de handel in opium, zijde en thee, is het nu vooral een handelscentrum in kapitaal. De stad, gelegen in de Yangtze rivierdelta, heeft een rijke culturele historie. Je zult je in Shanghai dan ook geen moment vervelen.
 
In de negentiende eeuw werd de stad in steeds grotere mate een handelspoort en een toegangspoort tot de rest van China. Met de komst van zowel de Engelsen als de Fransen, kreeg de stad ook een koloniaal karakter. In 1921 werd hier de Chinese Communistische Partij opgericht die vanaf 1949 de stad volledig overnam. Zij schoonde de stad op door het verwijderen van sloppenwijken, en het rehabiliteren van de vele opiumverslaafden. Vanaf de jaren '90 nam de economische groei enorme stappen die het aanzien van de stad volledig hebben veranderd: indrukwekkende fly-overs, bizarre kantoorgebouwen en super shoppingmalls.

Maak zeker een wandeling langs de Bund. De Bund is inmiddels het bekendste symbool van de stad en biedt uitzicht over de rivier en de spectaculaire skyline van de stad. Met name 's avonds kan je over deze boulevard heerlijk flaneren. Shanghai is ook een echte winkelstad. Het gebied rondom Nanjing Road bestaat vrijwel volledig uit winkels en restaurants. De mensenmassa die hier iedere dag door de straten slentert is onvoorstelbaar.
 
Wat je absoluut niet mag missen is het Shanghai museum. In dit prachtige museum staan objecten vanuit de hele Chinese geschiedenis, allemaal smaakvol en overzichtelijk gepresenteerd. Breng ook een bezoek aan de Yuyuan tuinen met haar prachtige vijvers en paviljoenen. Uiteraard kun je ook in Shanghai vele mooie tempels bezoeken, maar als je al voldoende tempels gezien hebt, kan je ook een bezoek brengen aan Duolun Cultural Street met veel winkels, galerieën en theehuizen.

Dag 21 Vlucht naar Amsterdam

Na een onvergetelijke reis vlieg je vandaag terug van Shanghai naar Amsterdam.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Beijing
2-4 Beijing
Wang's Shadow Art Performance Hotel Double Happiness Courtyard The Emperor Tiananmen
5-6 Yangtze Cruise 4d/3n
Yangtze Cruise, President 6, 7, 8 Yangtze Cruise, President 6, 7, 8 Yangtze Cruise Century Glory
8-10 Zhangjiajie
Wulingyuan Hotel Huatian Choice Pullman Zhangjiajie
11-12 Fenghuang
Phoenix Jiangtian Holiday Village Fenghuang Poshan Sulv Lianhua Hotel
13 Gele Bergen 3d/2n Dag 1
Guangjiao Hotel Parkview hotel Huangshan Huangshan International
14 Gele Bergen 3d/2n Dag 2
Niulan Mountain Villa Simayi Qimuji Inn Pig's Boutique hotel Bishan
15 Gele Bergen 3d/2n Dag 3
Guangjiao Hotel Parkview hotel Huangshan Huangshan International
16-17 Hangzhou
Best Western Plus Hangzhou Deefly Lake View Sofitel Hangzhou Westlake
18-20 Shanghai
Golden Tulip Bund New Asia Central Hotel Shanghai The Yangtze Boutique
21 Vlucht naar Amsterdam
Periode Prijs
Laagseizoen v.a. € 3249,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 3449,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchten Amsterdam – Frankfurt- Beijing / Shanghai – München -Amsterdam met Lufthansa, incl. bagage.
 • Binnenlandse vlucht Beijing – Chongqing met China Southern Airlines
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Transfer na aankomst in Beijing
 • Transfer naar de haven vanaf de luchthaven van Chongqing
 • 3-daagse Yangtze Cruise
 • Transfer naar Yichang
 • Treinreizen op basis van 2de klasse softseats
 • Transfer van Zhangjiajie naar Fenghuang
 • Transfer naar Huaihua
 • Tour Gele Bergen per auto met Engelssprekende chauffeur
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Eventuele assistentie van onze agenten

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • overige transfers (een pakket met daarin alle transfers bij aankomst en vertrek in een stad kunt u bijboeken)
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Visum China (voor vertrek regelen, informatie over het visum vind je in dit voorstel).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.