Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2349,-

Offerte aanvragen

15 dagen: Highlights China (zonder visum!)

 • Hoogtepunten China in 2 weken
 • Reis naar China zonder visum
 • Natuur, cultuur en wereldsteden
 • Alles per trein

Je reist in 15 dagen van het traditionele Beijing naar het moderne Shanghai. Onderweg passeer je een traditioneel dorp en overweldigende natuur.

Je reis begint in Beijing, de dynamische en zich snel ontwikkelende hoofdstad. Breng hier een bezoek aan de vele bezienswaardigheden, zoals de Verboden stad, de Chinese Muur, het Zomerpaleis, het Plein van de Hemelse Vrede en de Tempel van de Hemel.

Vanuit Huangshan kan je het surrealistische landschap van de yellow mountains bezoeken door met de kabelbaan omhoog te gaan en daarna omlaag te lopen.

De laatste stop is het bruisende Shanghai. Met haar designwinkels, hoge wolkenkrabbers en internationale restaurants laat China zich hier van een heel andere kant zien.

Tijdens deze reis verplaats je jezelf uitsluitend met de hoge snelheidstrein.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Beijing

Je hebt een nachtvlucht naar Beijing. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten op de luchthaven en brengt je naar je hotel.

Dag 2-4 Beijing

Beijing stond vroeger bekend als Peking. De hoofdstad van China combineert de hoogtepunten van het oude keizerlijke China met de dynamiek van de zich razendsnel ontwikkelende grootmacht van de 21e eeuw. In en rond Beijing zijn veel bezienswaardigheden, je zult minimaal 2 dagen nodig hebben om de belangrijkste hiervan te kunnen bewonderen.
Breng zeker een bezoek aan de Verboden Stad, misschien wel het hoogtepunt van Beijing. In dit ommuurde complex van paleizen, pleinen en ontvangstzalen leefden meer dan 500 jaar de machthebbers van China. Voor gewone stervelingen was deze stad verboden terrein. Nu kun je hier zelf zien hoe de keizers en de hofhouding van de Qing en Ming dynastieen vroeger leefden. Voor de hoofdpoort van de Verboden Stad strekt het immense Tiananmen Plein zich uit, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede. Midden op het plein staat het mausoleum van de Grote Roerganger Mao.

Ten noorden van Beijing golft de Grote Muur door het heuvellandschap. De muur is wellicht de grootste van alle menselijke bouwwerken en is gebouwd om de barbaren buiten China te houden. De eerste stukken muur werden meer dan 2000 jaar geleden aangelegd. Nu is het een van de grootste toeristische attracties van China. Alleen door zelf op de muur te lopen besef je de bizarre omvang van dit project.
Een paar kilometer buiten het centrum ligt een derde hoogtepunt van het keizerlijke China, het Zomerpaleis. Aan de oevers van het Kunming meer liggen de paleizen, tempels en tuinen waar de keizers zich vroeger terugtrokken om aan de hitte van de stad te ontsnappen. Ondanks de grote aantallen Chinese en buitenlandse bezoekers is het heerlijk hier rond te dwalen. En misschien is het juist wel leuk om te zien hoe de Chinese toeristen zich in groepen gehaast langs de paleizen laten leiden.
 
De moderne tijd heeft Beijing in hoog tempo doen veranderen in een stad met imposante hoogbouw en brede verkeersaders. Toch bestaan ze nog altijd: de traditionele hutongs. In deze volkswijken staan de lage huisjes dicht op elkaar. Dwalend door de straatjes en steegjes maak je kennis met het leven van de gewone Chinees: kleine winkeltjes, vrouwen die zittend voor hun huisje het eten klaarmaken, kooitjes met zangvogels aan de gevels en overal spelend kinderen. En misschien vind je hier wel een klein restaurantje waar ze de beroemde Pekingeend klaarmaken.

Dag 5-6 Pingyao

Vandaag reis je met de trein in 4 uur naar Pingyao.

Ten tijde van de Ming en Qing dynastieën was Pingyao een bloeiend handelsstad en het bancaire centrum van het keizerrijk. In de daarop volgende eeuwen stond de ontwikkeling van de stad stil. Straten en huizen bleven zoals ze waren en juist dat geeft Pingyao nu haar authentieke uitstraling.

Loop door de sfeervolle straatjes, de traditionele koopmanshuizen en langs de 6 kilometer lange en volledig intacte stadsmuur en ervaar zelf waarom Pingyao nu tot een van de leukste stadjes van China behoort.  Het staat dan ook terecht op de Unesco lijst van werelderfgoed.

Dag 7-9 Xi'an

Vandaag reis je met de trein in 3 uur verder naar Xi'an.

Xi'an vormt het hart van de oude keizerrijken van China. Hier ontstonden de eerste dynastieen en hiervandaan vertrokken de grote karavanen met zijde naar het westen. Niet ver buiten de stad vind je van de grootste en indrukwekkendste archeologische vondsten ter wereld te vinden: het Terracotta Leger. Dit indrukwekkende leger van duizenden terracotta krijgers, strijdwagens en paarden op ware grootte bewaakt het mausoleum van de eerste keizer van China, overleden in 210 voor Christus. Een indrukwekkend aanzicht.

Het huidige Xi'an is een miljoenenstad. In het centrum is echter duidelijk het stratenpatroon uit vroeger millenia te herkennen. Ook een deel van de stadsmuren, poorten en torens is intact gebleven. Breng ook een bezoek aan de grote moskee en de Taoïstische tempel.

Dag 10-11 Huangshan

Een lange maar mooie treinrit brengt je van Xi'an naar de Gele Bergen

Huangshan is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Huangshan Mountains.

De Huangshan Mountains, ook bekend als de Yellow Mountains, staan bekend om hun indrukwekkende landschappen, met steile granieten pieken, dichte bossen en schilderachtige uitzichten. Deze bergen zijn ook een populaire toeristische bestemming en staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege hun natuurlijke schoonheid en culturele betekenis.
Je kunt de Huangshan Mountains bezoeken om te wandelen, genieten van de prachtige zonsopkomsten en zonsondergangen, en de schilderachtige Yellow Mountain-paden verkennen. Er zijn ook enkele oude dorpjes in de omgeving die je kunt bezoeken, zoals Hongcun en Xidi, die bekend staan om hun goed bewaard gebleven traditionele architectuur.

Huangshan betekent letterlijk Gele Berg, en dit stadje is dan ook dé uitvalsbasis voor een bezoek aan de befaamde Gele Bergen. Deze bergen bestaan uit rotspieken variërend in hoogte tussen de 600 meter en, de Lotus peak, 1884 meter. De omgeving werkt al duizenden jaren als een magneet op kunstenaars van allerlei pluimage; schilders, poëzieschrijvers en tegenwoordig ook fotografen van over de hele wereld vinden hun inspiratie in de met wolkenslierten omhulde bergen. Deze magische wolken worden ook 'sea of clouds' genoemd. De dynamiek van wind en mist zorgen voor een onvoorspelbaar maar fantastisch schouwspel aan wolkenformaties in en rondom de bergpieken. Ongeacht het weer dat je treft wanneer je 'op' de berg bent, je zult altijd worden getroffen door de bijzondere schoonheid ervan.

Dag 12-14 Shanghai

In 3 uur brengt de trein je bij je laatste stop: Shanghai

Shanghai is China's meest moderne en dynamische stad. De stad heeft een tumultueuze geschiedenis achter de rug, maar heeft na Hong Kong inmiddels de meest ontwikkelde en bloeiende economie. Terwijl de economie vroeger draaide op de handel in opium, zijde en thee, is het nu vooral een handelscentrum in kapitaal. De stad, gelegen in de Yangtze rivierdelta, heeft een rijke culturele historie. Je zult je in Shanghai dan ook geen moment vervelen.
 
In de negentiende eeuw werd de stad in steeds grotere mate een handelspoort en een toegangspoort tot de rest van China. Met de komst van zowel de Engelsen als de Fransen, kreeg de stad ook een koloniaal karakter. In 1921 werd hier de Chinese Communistische Partij opgericht die vanaf 1949 de stad volledig overnam. Zij schoonde de stad op door het verwijderen van sloppenwijken, en het rehabiliteren van de vele opiumverslaafden. Vanaf de jaren '90 nam de economische groei enorme stappen die het aanzien van de stad volledig hebben veranderd: indrukwekkende fly-overs, bizarre kantoorgebouwen en super shoppingmalls.

Maak zeker een wandeling langs de Bund. De Bund is inmiddels het bekendste symbool van de stad en biedt uitzicht over de rivier en de spectaculaire skyline van de stad. Met name 's avonds kan je over deze boulevard heerlijk flaneren. Shanghai is ook een echte winkelstad. Het gebied rondom Nanjing Road bestaat vrijwel volledig uit winkels en restaurants. De mensenmassa die hier iedere dag door de straten slentert is onvoorstelbaar.
 
Wat je absoluut niet mag missen is het Shanghai museum. In dit prachtige museum staan objecten vanuit de hele Chinese geschiedenis, allemaal smaakvol en overzichtelijk gepresenteerd. Breng ook een bezoek aan de Yuyuan tuinen met haar prachtige vijvers en paviljoenen. Uiteraard kun je ook in Shanghai vele mooie tempels bezoeken, maar als je al voldoende tempels gezien hebt, kan je ook een bezoek brengen aan Duolun Cultural Street met veel winkels, galerieën en theehuizen.

Dag 15 Vlucht naar Amsterdam

Na een onvergetelijke reis vlieg je vandaag terug van Shanghai naar Amsterdam.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Beijing
2-4 Beijing
Beijing Dong Fang Hotel Sun World Dynasty Beijing Wang's Shadow Art Performance Hotel
5-6 Pingyao
Yide hotel Yun Jing Cheng Jing's Residence
7-9 Xi'an
Eastern House Sofitel on Renmin Square Tang Dynasty Art hotel
10-11 Huangshan
Parkview hotel Huangshan Huangshan International Huangshan Yujian
12-14 Shanghai
Golden Tulip Bund New Asia The Yangtze Boutique Indigo on the Bund
15 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2349,- v.a. € 2849,- v.a. € 3249,-
Hoogseizoen (jul., aug., rond kerst) v.a. € 2549,- v.a. € 3049,- v.a. € 3449,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Beijing // Shanghai – Amsterdam met KLM, incl. bagage.
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Transfer na aankomst in Beijing
 • Treinreizen op basis van softseat, 2e klas
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Eventuele assistentie van onze agent

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • overige transfers (een pakket met daarin alle transfers bij aankomst en vertrek in een stad kun je bijboeken)
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Visum
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.