Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2375,-

Offerte aanvragen

20 dagen Java, Sulawesi en Bali: Tempels en Toraja’s

 • Ervaar de bijzondere en rijke cultuur van de Tana Toraja
 • 2-daagse trekking door de heuvels rond Tana Toraja
 • Strandafsluiting op Bali

Een prachtige combinatiereis die je verschillende aspecten van de Indonesische cultuur laat ontdekken. De reis begint meteen goed met de adembenemende tempels in de omgeving van Yogyakarta. Op Sulawesi maak je kennis met de bijzondere Torajacultuur, onder meer tijdens een meerdaagse trekking. De reis wordt afgesloten op het spirituele Bali, waar je alle indrukken van de reis in rust kunt verwerken.

Yogyakarta is zonder enige twijfel het culturele hart van Java. De stad heeft veel te bieden op het gebied van nijverheid, muziek, ballet, dans en musea. De Kraton (Paleis van de Sultan) en de kleurige vogelmarkt zijn niet te missen bezienswaardigheden, evenals de Borobudur en het  Prambanan tempelcomplex.

Vanuit Java vlieg je naar Sulawesi. In het hart van het eiland ligt Tana Toraja. In een brede vallei tussen groene bergen heeft zich hier een bijzondere cultuur ontwikkeld, met prachtig versierde huizen, bijzondere rotsgraven en fascinerende begrafenisrituelen.  En dat alles in een prachtige omgeving. Je maakt uitgebreid kennis met de Tana Toraja, de bewoners van de streek, en met hun tradities. Met een auto met chauffeur bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden in de streek. Een tweedaagse trekking brengt je langs rijstvelden en door dorpjes. Met een beetje geluk heeft kun je een begrafenis bijwonen. Deze ceremonie, waar buitenstaanders van harte welkom zijn, vormt een van de indrukwekkendste ervaringen van elk bezoek aan Indonesië.

Ubud ligt midden op Bali in een bosrijke omgeving en wordt omringd door een oneindig groen aan rijstvelden. Ga hier wandelen, fietsen, winkelen, tempels bezoeken, lokale kunst bekijken, een dansvoorstelling bijwonen of simpelweg de aangename atmosfeer inademen. Je sluit de reis af in Sanur, een relaxte kustplaats.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Yogyakarta

Je vertrekt naar Yogyakarta, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-4 Yogyakarta

Transfer luchthaven - hotel Yogyakarta

Yogyakarta is zonder enige twijfel het culturele hart van Java. De stad heeft veel te bieden op het gebied van nijverheid, muziek, ballet, dans en musea. Het Kraton (paleis van de sultan) en de kleurige vogelmarkt zijn niet te missen bezienswaardigheden. Rondom Jalan Malioboro of Jalan Prawirotaman kun je 's avonds gezellig eten en winkelen, of een wajangpoppen voorstelling gaan bekijken. Hoogtepunt van elk bezoek aan Java is de Borobodur, het tempelcomplex dat een uurtje rijden ten noorden van de stad ligt en een van de grote monumenten van Azië vormt. De Prambanan tempels zijn een indrukwekkend hindoeïstisch complex net buiten Yogyakarta dat per fiets te bezoeken is.

Dag 5 Makassar

Transfer hotel - luchthaven Yogyakarta
Je vliegt van Yogyakarta naar Makassar.
Transfer luchthaven - hotel Makassar

Vanuit Yogyakarta vlieg je naar Makassar, op het eiland Sulawesi. Bij aankomst in Makassar word je opgewacht en naar je hotel gebracht. Makassar ligt in het zuiden van het eiland Sulawesi en is een van de belangrijkste handelsplaatsen van de VOC geweest. De sporen hiervan zijn onder andere nog terug te vinden in het Fort Rotterdam, gelegen in het hart van de stad. Vanuit Makassar kun je ook een bezoek brengen aan het Rammang-Rammang dorp waar je prachtige karstbergen vindt.

Dag 6 Sengkang

De auto met chauffeur haalt je op in Makassar en reist de komende dagen met je over Sulawesi.

Autorit Makassar - Sengkang: 188 km; ca. 4-5 uur

Je reist met een auto met chauffeur over Sulawesi.  De eerste dag voert de tocht je naar het stadje Sengkang. Dit ligt aan de oevers van het Danau Tempe meer. Huur een bootje en bezoek de lokale families die in woonboten van bamboe op het water leven. Het ondiepe water langs de oever vormt het leefgebied van talloze vogelsoorten. Of bezoek een van de zijdefabriekjes, wat in heel Indonesië bekend staat om de kwaliteit van hun producten.

Dag 7-9 Rantepao

Autorit Sengkang - Rantepao: 240 km; ca. 5-6 uur

Je rijdt de bergen van centraal Sulawesi in. Het stadje Rantepao vormt de komende dagen uw uitvalsbasis voor tochten door de regio Tana Toraja. Dit gebied wordt bewoond door de Toraja, een uniek volk met fascinerende gebruiken. De dorpen van de Toraja staan bekend om de prachtig versierde houten huizen. Bijzonder zijn verder de graven. Deze zijn uitgehakt in de rotswand. Voor het graf staan beelden die de overledenen voorstellen. De omgeving is prachtig, met groene rijstvelden omringd door donkere heuvels.
 
Een belangrijk element van het leven van de Toraja zijn de begrafenissen. Families sparen vaak jarenlang om op gepaste wijze afscheid te kunnen nemen van geliefden. Begrafenissen duren vaak dagen en gaan gepaard met gezang en dansen. De rijkdom van de familie is af te lezen aan het aantal buffels en varkens dat wordt geslacht. Gasten zijn altijd van harte welkom bij de ceremonie. Het bijwonen hiervan is een onvergetelijke ervaring. Natuurlijk is niet te garanderen dat er tijdens je verblijf in Tana Toraja inderdaad een begrafenis is. Maar de kans hierop is groot.
 
Op dag 8 en 9 maak je met een gids tochten door omgeving. Je bezoekt daarbij verschillende dorpjes en rotsgraven. En woont indien mogelijk ook een begrafenis bij.

Inbegrepen excursie

Excursie dorpswandeling Toraja

Per auto reis je naar Kandora village, waar de wandeling begint. Je passeert Palipu village en vervolgens Suaya en Tampangallo. Je stopt in Buntu Lobo om een kindervoorstelling met een bamboe orkest en traditionele Toraja dans mee te maken. Na de lunch in het dorp ga je verder naar Kambira village, waar je het bijzodere babygraf in de boom kunt zien. In de middag ga je terug naar het hotel in Rantepao.

Dag 10 2D/1N Toraja trekking dag 1

Je trekt er met een gids op uit voor een eenvoudige tweedaagse trekking. Een diverse, gemakkelijke wandeling van 6 tot 7 uur brengt je door een uniek deel van Tana Toraja met ongerepte, adembenemende uitzicht. Je loopt door rijstterrassen via smalle voetpaden en steekt met kleine bamboebruggen smalle riviertjes over. Je stopt bij enkele huizen voor een praatje, een koffie- of theepauze en de lunch wordt genoten in een lokaal huis. Slapen gebeurt in een klein, typisch Torajadorp in een van de oude Tongkanan huizen, de traditionele woningen in Toraja. Je gastheer verzorgt een typisch Toraja diner.

Dag 11 2D/1N Toraja trekking dag 2

Na het ontbijt wandel je verder naar Nanggala, waarbij je door een dicht tropisch regenwoud loopt. Met een beetje geluk zie je vele vogels en andere dieren voorbij schieten. In de middag brengt de gids je weer terug naar Rantepao.

Dag 12 Makassar

Autorit Rantepao - Makassar: 315 km; ca. 7-8 uur

Vanuit Yogyakarta vlieg je naar Makassar, op het eiland Sulawesi. Bij aankomst in Makassar word je opgewacht en naar je hotel gebracht. Makassar ligt in het zuiden van het eiland Sulawesi en is een van de belangrijkste handelsplaatsen van de VOC geweest. De sporen hiervan zijn onder andere nog terug te vinden in het Fort Rotterdam, gelegen in het hart van de stad. Vanuit Makassar kun je ook een bezoek brengen aan het Rammang-Rammang dorp waar je prachtige karstbergen vindt.

Dag 13-15 Ubud

Transfer hotel - luchthaven Makassar
Je vliegt van Makassar naar Denpasar.
Transfer luchthaven Denpasar - Ubud (ca. 1 uur)

Wat Yogyakarta is voor Java, is Ubud voor Bali, het culturele centrum van het eiland. Ubud ligt midden op Bali in een bosrijke omgeving en wordt omringd door een oneindig groen aan rijstvelden. Je kunt hier wandelen, winkelen, tempels bezoeken, lokale kunst bekijken, een dansvoorstelling bijwonen of simpelweg de aangename atmosfeer inademen. In het Monkey Forest ligt de Tempel van de Doden. Kijk uit voor de talloze apen hier, want ze stelen alles wat ze in hun klauwen kunnen krijgen.

Dag 16-18 Sanur

Transfer Ubud - Sanur (ca. 1 uur)

De mooie stranden van Sanur zijn de perfecte plek om een bezoek aan Bali te beginnen of eindigen. In Sanur kun je heerlijk genieten van de restaurants en een rustig strand. Een aantal van de restaurants liggen direct aan het strand. Ook is dit een goede plek souvenirs in te slaan. Sanur is vlakbij de luchthaven gelegen en is rustiger dan het drukke Kuta. Langs de kust kun je prachtig snorkelen of een bezoek brengen aan de eilandjes Nusa Penida, Lembongan of Ceningan.

Dag 19-20 Naar Denpasar en vertrek

Transfer Sanur - luchthaven Denpasar (ca. 0,5 uur)

Per transfer reis je naar de luchthaven van Denpasar, vanwaar je terugvliegt naar huis. Je komt de volgende dag aan.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Yogyakarta
2-4 Yogyakarta
Duta Hotel Gallery Prawirotaman Hotel The Phoenix
5 Makassar
Favehotel Losari Aryaduta Makassar Aryaduta Makassar
6 Sengkang
BBC Hotel BBC Hotel BBC Hotel
7-9 Rantepao
Luta Resort Luta Resort Luta Resort
10 2D/1N Toraja trekking dag 1
lokaal Torajadorp lokaal Torajadorp lokaal Torajadorp
11 2D/1N Toraja trekking dag 2
Luta Resort Luta Resort Luta Resort
12 Makassar
Favehotel Losari Aryaduta Makassar Aryaduta Makassar
13-15 Ubud
Sri Aksata Bungalows Sri Ratih Cottages Wapa Di Ume
16-18 Sanur
Tamukami Artotel Sanur Griya Santrian
19-20 Naar Denpasar en vertrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen € 2375,- € 2749,- € 3025,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) € 2799,- € 3199,- € 3625,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Amsterdam – Jakarta – Yogyakarta // Denpasar – Amsterdam met KLM en Garuda
 • Binnenlandse vluchten Yogyakarta – Makassar – Denpasar met Garuda
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag (onder voorbehoud)
 • Alle transfers
 • Auto met chauffeur op Sulawesi
 • Dagexcursie dorpswandeling Toraja
 • 2D/1N Toraja trekking incl. lokale gids, maaltijden
 • Accommodatie op basis van logies en ontbijt

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • Excursies en entreegelden
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.