Boek met onze 4 zekerheden

Rondreis Indonesië

Indonesië is een gigantische archipel met duizenden eilanden. Tijdens een vakantie naar Indonesië wordt vaak een combinatie gemaakt tussen verschillende eilanden. Bezoek Java, Lombok, Sumatra, Sulawesi en Bali. Spot orang-oetans in het wild, beklim rokende vulkanen, bewonder de beroemde komodovaraan en ga met een boot op zoek naar dolfijnen. Wandel door rijstvelden, klim door het regenwoud, struin langs lokale markten, maak een tocht door de bergen en slenter over tropische stranden. Indonesië biedt de perfecte combinatie van prachtige landschappen en een boeiende cultuur met unieke gebruiken.

Verder lezen

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Wild Indonesië

Wild Indonesie Momenteel staan er geen wildreizen voor Indonesië online.
Vraag ons naar de mogelijkheden.

Ontdek de wonderschone natuur van Indonesië

Houd je van snorkelen en duiken? In de wateren rondom de Indonesische eilanden vind je een prachtige onderwaterwereld. Vertrek met een boot naar de Gili Eilanden ten westen van Lombok of naar Nusa Lembongan ten zuiden van Bali en snorkel in de visrijke wateren. Wanneer je geluk hebt, spot je prachtige zeeschildpadden en reuzenmanta’s in hun natuurlijke leefomgeving. De Bromo is een 2.392 meter hoge vulkaan op Java. De vulkaan kun je beklimmen en staat daarom bij veel reizigers hoog op het lijstje. Het op Sumatra gelegen Toba-meer is een echte lust voor het oog. Dit meer is een van de grootste meren ter wereld en ligt op 900 meter hoogte. Het grote kratermeer is ontstaan tijdens een reusachtige vulkaanuitbarsting die tussen de 70.000 en 75.000 jaar geleden plaatsvond. Ook Nationaal Park Gunung Leuser is het bezoeken waard. Samen met Nationaal Park Bukit Barisan Selatan en Nationaal Park Kerinci Seblat vormt het UNESCO Werelderfgoed. Dit prachtige tropische regenwoud is een van de laatste plekken waar luipaarden, neushoorns, orang-oetans, olifanten en tijgers in het wild leven. De Mahawu is een stratovulkaan op Sulawesi en biedt een prachtig uitzicht over de omgeving. Tijdens een trekking klim je naar een hoogte van 1.311 meter en kijk je uit op het meer dat, afhankelijk van het seizoen, gevuld is met prachtig blauw water. Verspreid over Bali vind je de mooiste rijstvelden. Deze velden vormen een waar spektakel en zijn het bezoeken zeker waard. Ook het koele bergdorp Munduk is een echte aanrader. In de omgeving liggen veel koffieplantages, watervallen en warme bronnen. Maak een wandeling langs de bergmeren Buayan Meer en Tamlingan Meer en geniet van de schitterende uitzichten. Lombok beschikt over prachtige natuur. Mount Rinjani is een actieve vulkaan van ruim 3.726 meter hoog. Met deze hoogte is het de op één na hoogste vulkaan in Indonesië. Met elke stap die je maakt, wordt het uitzicht nog mooier. Wanneer je bij de kraterrand uitkomt, geniet je een indrukwekkend uitzicht. Het is zelfs mogelijk om aan de rand van de krater in een tent te overnachten.

Indonesië beschikt over een rijke cultuur

Breng op Bali een bezoek aan Ubud, het culturele centrum van het overwegend hindoeïstische eiland. Bezoek de Tempel van de Doden in Monkey Forest en maak kennis met de apen die in deze bossen wonen. Poera Oeloewatoe is een zeer bijzondere plek op Bali. Deze zeetempel staat ook wel bekend onder de naam Uluwatu Temple en heeft een fenomenale ligging, namelijk op de rand van hoge rotsen. De hindoeïstische tempel Pura Tirta Empul, ook wel Holy Spring Water Temple genoemd, is een heilige plek. Deze plek is heilig dankzij het heilige water dat uit een nabijgelegen bron komt. De lokale bevolking komt hier om zich ritueel te reinigen. De op Java gelegen stad Yogyakarta heeft veel te bieden op het gebied van nijverheid, muziek, ballet, musea en dans. Bezoek het Kraton, de kleurige vogelmarkt en het Prambanan tempelcomplex. Ook het boeddhistische heiligdom Borobudur is een prachtige plek op Java. De indrukwekkende Borobudur bestaat uit een stenen heuvel van terrassen met honderden Boeddha’s. Huur op Sulawesi een bootje waarmee je de lokale families die op woonboten van bamboe leven bezoekt. De ondiepe wateren rondom Sulawesi vormen daarnaast ook het leefgebied van vele vogelsoorten. Lombok is een islamitisch eiland maar toch is er hindoeïstisch erfgoed te vinden. Hieronder valt bijvoorbeeld Pura Meru, de grootste en belangrijkste tempel van het eiland. De drie schrijnen van dit complex vormen de goddelijke drie-eenheid van Brahma, Vishnoe en Shiva. Op Sumatra leeft het Minangkabau volk. Hun keuken is wereldberoemd en vormt een echte smaaksensatie. Eten bij de Minangkabau is ontzettend leuk. Zonder te bestellen word je tafel vol met allerlei hapjes en gerechten gezet. Je kiest de hapjes die je graag wilt eten en je betaalt vervolgens alleen voor wat je hebt gegeten.

Doe inspiratie op dankzij de voorbeeldreizen

Ben je benieuwd naar demogelijkheden van een vakantie naar Indonesië? Wij helpen je graag bij het samenstellen van een reisprogramma dat volledig aan al je wensen voldoet. Vraag een vrijblijvende offerte aan en doe inspiratie op door de voorbeeldreizen te bekijken. Met vragen of voor meer informatie over Indonesië neem je contact met ons op. Je bereikt ons door te bellen naar 020-6735353 of te mailen naar info@vamonos.nl.