Boek met onze 4 zekerheden

Rondreis Sri Lanka

Sri Lanka is een zeer geschikte bestemming met of zonder een gezin. Reis langs oude koningssteden, raft over wilde rivieren en langs hoge bergen en spot de mooiste diersoorten in de nationale parken. Maak een schitterende treinreis langs theeplantages, bergketens en authentieke stadjes. Bezoek lokale kruidentuinen en snuif de geuren op van lokale kruiden waarmee gekookt wordt. Ontdek de Culturele Driehoek, waar de oude koningssteden van Sri Lanka zich bevinden. Nadat je verrast bent door alle bijzondere plekken die je tegenkomt in Sri Lanka, geniet je van een ontspannen verblijf aan de Indische Oceaan. Dit is de perfecte spot om al het natuurschoon van de onderwaterwereld te bewonderen.

Verder lezen

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Wild Sri Lanka

Wild Sri Lanka Momenteel staan er geen wildreizen voor Sri Lanka online.
Vraag ons naar de mogelijkheden.

Bewonder grote kuddes olifanten in de prachtige natuurgebieden van Sri Lanka

Sri Lanka heeft niet alleen een interessante eeuwenoude geschiedenis, maar beschikt ook over vele prachtige natuurgebieden. Wandel door prachtige tempels, waaronder de hoog gelegen Dambulla tempel. Deze tempel bereik je door een lange reeks trappen te beklimmen en is gevuld met wel zo’n 150 verschillende Boeddhabeelden. Vanaf de rotsen geniet je van een panoramisch uitzicht over de hele regio. Maak een safari in Minneriya National Park en Kaudulla National Park waar je in een van de grote waterreservoirs de kans krijgt om grote kuddes olifanten in het wild te zien. Deze groepen bestaan soms uit wel 40 tot 400 olifanten en vormen een groot spektakel. Wanneer het water in Minneriya National Park te hoog staat, is er niet voldoende gras voor alle olifanten. In situaties als deze verplaatsen de olifanten zich naar het naast gelegen Kaudulla National Park. Je gids weet precies in welk park je moet zijn, zodat de kans groot is dat je olifanten in het wild ziet. Voor de wandelfanaten onder ons is het dorp Ella ook de moeite waard. Dit plaatsje ligt tussen watervallen en tempels en is zeer geschikt voor zowel lange als korte wandelingen. Vlak bij Ella ligt de bekende Nine Arches Bridge. Over deze prachtige stenen brug loopt de spoorlijn. Maak een prachtige foto die je later met het thuisfront deelt. Sigiriya is een van de zeven plaatsen in Sri Lanka die ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Deze reusachtige rots ligt in het hart van Sri Lanka. Bekijk de overblijfselen van wat ooit het paleis van de koning was door de 1200 traptreden te beklimmen. Hier geniet je vervolgens van een panoramisch uitzicht.

Persoonlijk advies voor een fantastische reis

Dankzij onze expertise stellen wij een reis op maat voor je samen die volledig aan al je wensen voldoet. Wil je graag zelf een route plannen met hulp van reisspecialisten? Of heb je een voorbeeldreis op het oog die na het maken van enkele wijzigingen perfect bij je past? Bekijk onze website en doe inspiratie op, zodat je vakantie wordt zoals je voor ogen hebt. Je vraagt eenvoudig een vrijblijvende offerte aan en ontvangt een duidelijk beeld van alle mogelijkheden. Met vragen bereik je ons via 020-6735353 of info@vamonos.nl.