Boek met onze 4 zekerheden

Rondreis Vietnam

Vietnam is een van de meest gevarieerde landen van Azië. Door de jaren heen is het land toeristisch geworden, maar heeft het land tegelijkertijd zijn authenticiteit behouden. Dankzij de kustlijn van meer dan 3.000 kilometer verandert het landschap continu. Rijd door de slingerende berglandschappen in het noorden, aanschouw de prachtige rijstvelden door het hele land, vaar per kano langs spectaculaire rotsen, maak kennis met het culturele verleden van het land en ontdek de karakteristieke gebouwen uit de Frans-koloniale tijd. Tel daar bovenop de heerlijke keuken en je bent binnen een aantal dagen overtuigd van de schoonheid van Vietnam.

Verder lezen

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Wild Vietnam

Wild Vietnam Momenteel staan er geen wildreizen voor Vietnam online.
Vraag ons naar de mogelijkheden.

Maak kennis met de hoogtepunten van het noorden van Vietnam

Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, is een mooi startpunt van je reis. Verken de stad per riksja, wandel door de Old Quarter waar je diverse oude ambachten vind en proef de lokale leuken tijdens een streetfood tour. Hanoi heeft genoeg interessante bezienswaardigheden, zoals de traditionele waterpoppenshow en het Hoan Kiemmeer, waardoor je een goede eerste indruk van Vietnam krijgt. Vanuit Hanoi reis je naar Sapa. Het dorp ligt in een prachtige vallei en is omgeven door de Hoang Lien bergen. Maak een wandeltocht langs de rijstvelden en geniet van de uitzichten op de Fansipan, de hoogste berg van Vietnam. In het noordoosten ligt het prachtige Ha Long Bay. Je bewondert de baai niet alleen vanaf de kant, maar je maakt een cruise door de ongeveer 2.000 rotsen die uit de zee rijzen. Het gebied is werkelijk waar schitterend. Tijdens de cruise ga je kajakken, bezoek je de drijvende dorpen en kom je tot rust op een van de (onbewoonde) eilanden. Een kleine 100 kilometer ten zuiden van Hanoi ligt Ninh Binh. Het is een prima uitvalsbasis om de mooie omgeving te verkennen, met name Tam Coc, ook wel Ha Long Bay op het droge genoemd. Maak een boottocht over de Ngo Dong rivier, beklim de Hang Mua Peak en fiets van uitzichtpunt naar uitzichtpunt en van tempel naar tempel over smalle zandweggetjes en door de rijstvelden.

Geniet van de charme van Centraal-Vietnam

Verder zuidwaarts kom je uit bij Phong Nha-Ke Bang National Park. De regio staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en bestaat uit 300 grotten, waarvan er een aantal toegankelijk zijn voor toerisme. Een wandeling op een houten pad brengt je naar de mooiste en grootste grot van het park, Paradise Cave. Het is een indrukwekkend gezicht en ongetwijfeld een van de hoogtepunten van je vakantie. Vervolg je reis naar Hué. De keizerlijke stad staat met name bekend om de Tu Cam Thanh, de Verboden Stad. Naast een bezoek aan de Verboden Stad zijn een aantal keizerlijke graven, de Thanh Toan Brug en de Vinh Moc tunnels zeker de moeite waard. Ruim 100 kilometer ten zuiden van Hué ligt een van de charmantste en kleurrijkste steden van Vietnam, namelijk Hoi An. De kleine stad kent een uitstekende sfeer en is, in vergelijking met veel andere Vietnamese steden, tijdens de oorlog onaangetast gebleven. Verken de stad met zijn Chinese tempels, traditionele gebouwen en musea per fiets of te voet, laat kleding aanmeten door een van de vele kleermakers en neem een kookles en bereid een heerlijke maaltijd.

Leer meer over het verleden en ontdek de schoonheid van het zuiden

Verder naar het zuiden ligt, in de hooglanden van Vietnam, Dalat. In de stad vind je diverse tempels en buitenverblijven die de Fransen vroeger bouwden. De omgeving van de stad is prachtig. Er liggen veel watervallen, zoals de Elephant Waterfall en de Pongour Fall, die eenvoudig bereikbaar zijn met een scooter of motor. De regio leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten, zoals canyoning, mountainbiken en hiken. De zuidelijke levendige metropool vol tegenstellingen Ho Chi Minh City, voorheen Saigon, mag je niet overslaan tijdens je reis. Slenter langs kleurrijke markten, leer meer over het indrukwekkende oorlogsverleden en bezoek diverse bezienswaardigheden. Vanuit Ho Chi Minh City bezoek je de Cao Dai tempel en de Cu Chi tunnels. Het 250 kilometer lange gangenstelsel werd tijdens de Franse bezetting aangelegd door de lokale bevolking en succesvol gebruikt. Ten zuiden van de stad ligt de Mekong Delta. Het is een bijzonder gebied met een web van rivieren, woonboten en drijvende markten. Het leven speelt zich hier op het water af. Daarom ontdek je dit gebied ook per boot. Het zal absoluut een hoogtepunt zijn in het zuiden van Vietnam.

Vraag een offerte aan en ontdek Vietnam

Kijk je er al naar uit om Vietnam te ontdekken? Boek dan je reis bij Vámonos Travels. Met ons reis je op je eigen manier door dit overweldigende land. Doe inspiratie op met de voorbeeldreizen die wij met zorg samengesteld hebben en laat je reis volledig op je wensen afstemmen. Vraag online een offerte aan en wij nemen snel contact met je op. Voor meer informatie of bij vragen over Vietnam neem je contact met ons op. Je bereikt ons via 020-6735353 en info@vamonos.nl.