Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2725,-

Offerte aanvragen

24 dagen Vietnam, Cambodja en Thailand: Dwars door Indochina

 • Van Hanoi naar Bangkok
 • De hoogtepunten van Indochina
 • Fietsen door één van de zeven wereldwonderen!

Maak kennis met de vriendelijke bevolking van de Vietnam, Cambodja en Thailand. De oude en recente geschiedenis laten een indrukwekkend beeld achter van het voormalige Indochina.

De reis begint in Hanoi waar je de indrukwekkende graftombe van Ho Chi Minh en het beroemde waterpoppentheater kunt bezoeken. Hué is beroemd vanwege de Citadel en de Verboden Stad. Daarnaast kan je al varende over de Perfume rivier diverse tombes van de oude Chinese keizerlijke families en mooie tempels bezoeken.

Slenter door de straatjes van het gemoedelijke en sfeervolle Hoi An. Fiets door de omgeving, luier aan het strand of laat kleding maken bij een van de kleermakerijen. Vanuit het hippe Ho Chi Minh kan je een bezoek brengen aan de beroemde Cu Chi tunnels of de Cao Dai tempel, centrum van een kleurrijke religie.

Siem Reap is de uitvalsbasis voor het uitgestrekte tempelcomplex Angkor Wat, de voormalige hoofdstad van het oude Khmer-rijk. Dit sprookjesachtige tempelcomplex ligt verspreid over tientallen vierkante kilometers in de jungle van Cambodja.

Phnom Penh is rijk aan tempels en Franse architectuur. Op 15 kilometer van de stad liggen de 'Killing Fields'.  Een bezoek aan de voormalige Khmer Rouge-gevangenis Tuol Sleng is erg indrukwekkend en geeft een goed beeld van wat zich in Cambodja heeft afgespeeld. Via Koh Kong reis je over land richting Thailand.

Tijd voor ontspanning vind je op het rustige en ongerepte Koh Kood. Maak kennis met een nog authentiek tropisch eiland. Geniet aan het strand, ontdek de prachtige onderwaterwereld, verken de weelderige jungle en watervallen. De reis wordt afgesloten in de metropool Bangkok, het bruisende hart van Zuidoost-Azië.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Hanoi

Vandaag vlieg je naar Hanoi, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Hanoi

Hanoi is een gemoedelijke stad van meertjes, parken, brede boulevards, smalle straatjes en met tempels die gewijd zijn aan Ho Chi Minh. De overwegende laagbouw geeft de stad een provinciaals uiterlijk. Wandel door Old Quarter en kijk je ogen uit. Het oude gedeelte van de stad staat vol met boeddhistische tempels en pagodes. Het krioelt er van de mensen en scooters. Er gebeurt altijd wel iets en het is tevens de belangrijkste commerciële wijk van Hanoi. Zo hebben de straten hier namen naar de beroepen die er worden (of werden) uitgevoerd.
 
Bezienswaardigheden zijn het Hoan Kiem meer, het Mausoleum van Ho Chi Minh (met bijbehorend museum), het waterpoppentheater en de vele tempels en pagodes. Liefhebbers van musea kunnen een bezoek brengen aan het Airforce museum en het Army museum voor wie wat meer wil weten over de "Amerikaanse oorlog" zoals de Vietnam-oorlog hier wordt genoemd. Vanuit Hanoi kan je een bezoek brengen aan de Perfume Pagoda. Hier bevindt zich een complex van boeddhistische pagodes en tempels die zijn uitgehakt in de rotswanden van de Huong Tich berg, ongeveer 60 kilometer buiten Hanoi.

Dag 4 Hanoi, nachttrein naar Hué

Nachttrein Hanoi- Hué (ca. 13,5 uur)

Aan het eind van de dag gaat de nachttrein naar Hué. Hier kom je de volgende ochtend aan.

Dag 5-6 Hué

Hué is de voormalig keizerlijke hoofdstad van Vietnam en heeft een indrukwekkende ommuurde citadel van circa 10 kilometer muur. Vroeger was de keizerlijke stad alleen toegankelijk voor de keizerlijke familie, Nguyen keizers woonden en regeerden hier. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hué is tegenwoordig verdeeld in de oude stad en de Frans koloniale stad aan de overkant van de Perfume rivier. De omgeving van Hué is rijk aan graftombes, Chinese tempels en pagodes die allemaal met een bootje te bezoeken zijn. Op de Perfume rivier, die de stad doorsnijdt, worden diverse rondvaarttochten aangeboden.

Zestig kilometer noordwaarts ligt de DMZ, de oude demarcatielijn tussen Noord- en Zuid-Vietnam met plaatsen als Rock Hill en Khe Sanh waar één van de bloedigste veldslagen van de Vietnamoorlog heeft plaatsgevonden. Tijdens deze excursies kan er ook een bezoek gebracht worden aan de tunnels van Vinh Moc waar tijdens de oorlog 3000 mensen woonden.

Dag 7-8 Hoi An

Trein Hué – Da Nang (ca. 2,5 uur)
Transfer Da Nang - Hoi An (ca. 1 uur) 

Hoi An was van de 17e- tot en met de 19e eeuw een belangrijke havenstad. Japanners, Chinezen, Fransen, Portugezen en zelfs de VOC kwamen hier zaken doen. De invloed van de diverse culturen die de haven aandeden is vandaag de dag nog duidelijk zichtbaar. Rijk gedecoreerde Chinese tempels en huizen, een overdekte Japanse brug en Frans-koloniale architectuur. De historie van de stad proef je bij iedere stap die je zet. Niet voor niets staat het oude centrum van Hoi An op de Unesco Werelderfgoedlijst.
 
Hoi An is een kleermakersstad en is daardoor dé plek in Vietnam om kleding op maat te laten maken. Zo neem je een leuke souvenir mee naar huis. Fiets naar het 5 kilometer verderop gelegen An Bang strand om vervolgens lekker te genieten van zon en zee. Ook kan je een dagexcursie per speedboot maken naar de Cham eilanden. Deze paradijselijke eilandengroep biedt uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden.
Een aan te raden excursie is een boottocht over de Thu Bon rivier. Vanuit Hoi An is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het Cham tempelcomplex van My Son. Op de weg tussen Hoi An en Danang liggen de "Marble Mountains", een grottencomplex vlakbij het beroemde "China Beach", met boeddha- beelden en altaren.
 

Dag 9-10 Ho Chi Minh

Per transfer word je naar de luchthaven van Da Nang gebracht. Vanaf hier vlieg je naar Ho Chi Minh.

Ho Chi Minh is een dynamische en bruisende stad waar je ogen te kort komt. Musea, pagodes, tempels, smalle straatjes met markten, verkeerchaos door brommers, cyclo's, fietsers en voetgangers van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, zorgen ervoor dat je deze stad niet snel zult vergeten. Verken de stad per cyclo, de fietstaxi, en de bestuurder brengt je overal naartoe. De officiële naam van de stad is Ho Chi Minh City, maar iedereen hier heeft het over Saigon. Ho Chi Minh is meer op het westen gericht dan Hanoi. Er zijn meer eetgelegenheden, (sky)bars en bioscopen en er wordt meer Engels gesproken. Verspreid door de stad, tussen de tempels en pagodes, staan prachtige koloniale huizen, waarbij de okergele Franse villa's het meeste opvallen. Overal zijn marktjes en staan straathandelaren tot laat in de avond hun waar aan te prijzen. In Ho Chi Minh hoef je je niet te vervelen.
 
In de omgeving van de stad zijn vele excursies mogelijk. Een must-see zijn de Cu Chi tunnels die tijdens de Vietnam oorlog werden gebruikt als schuilplaats. Indrukwekkend om zelf deze tunnels van binnen te zien en in het museum meer te weten te komen over hoe de Vietnamezen tijdens de oorlog in deze tunnels leefde. Een andere excursie is een dagtocht naar de Mekong-delta met haar floating markets. Tijdens deze tocht krijg je een goed beeld van het dagelijks leven van de deltabewoners en het gebied waarin zij leven.

Dag 11-13 Siem Reap

Je vliegt van Ho Chi Minh naar Siem Reap, Cambodja.

Siem Reap is dé toegangspoort voor de wereldberoemde tempels van Angkor Wat. Deze tempels stammen uit de tijd dat de Khmer-cultuur op haar hoogtepunt was. De 1100 jaar oude tempelstad was ooit de koninklijke hoofdstad van het oude Khmer-rijk, dat zich uitstrekte van Vietnam tot zuid China en westwaarts tot de baai van Bengalen. In de 18e eeuw werd het complex herontdekt en zijn diverse tempels volledig gerestaureerd. Ook zijn er juist tempels waar je goed kunt zien hoe de jungle de tempels overwoekerd heeft, bijvoorbeeld bij de Ta Prohm tempel (bekend van de film Tomb Raider). Het is een indrukwekkend gezicht hoe enorme woudreuzen de tempel overwoekeren. De imponerende Bayon tempel met 54 mysterieus ogende Boeddhabeelden is een ander highlight van het bezoek.
 
Je kunt dagen uittrekken voor een bezoek aan de tempels van Angkor Wat, er is zoveel te zien. Dwaal tussen de tempels, beelden en historische reliëfs. Tip: huur via ons een chauffeur voor een dag die je per tuk-tuk van tempel naar tempel brengt.
 
Siem Reap zelf is een gezellig plaatsje met een leuke avondmarkt, vele restaurants en mooie hotels. Veel gebouwen zijn in de Franskoloniale stijl. Vanuit Siem Reap kan je verder uitstapjes maken naar het platteland, de rijstvelden en Tonle-Sap meer. Maak hier zeker een boottocht over het meer en proef de sfeer van het lokale leven op en langs het water.

Dag 14-15 Phnom Penh

Bus Siem Reap – Phnom Penh (ca. 6,5 uur) 

Phnom Penh ligt op een driesprong van rivieren, waaronder de Mekong en de Tonle Sap. Hierdoor heeft het een bijzondere ligging. Er valt genoeg te beleven in deze stad. Enkele pagodes zijn het bezoeken waard, zoals de Wat Phnom, gelegen op een 27 meter hoge heuvel, waar volgens de overlevering 4 boeddha-beelden aanspoelden die door een vrouw, Penh genaamd, werden ontdekt. Hier komt de naam Phnom Penh vandaan, wat de heuvel van Penh betekent. De Royal Palace en de Silver Pagoda zijn niet te missen bezienswaardigheden. De vloer van de Silver Pagoda bestaat uit meer dan 5000 zilveren tegels. Het complex herbergt een massief gouden boeddha die versierd is met 9584 diamanten. De hoofdstad van Cambodja kent een vreselijke geschiedenis. Een bezoek aan de voormalige Khmer Rouge gevangenis Tuol Sleng is erg indrukwekkend en geeft een goed beeld van wat voor gruwelijks er zich in Cambodja heeft afgespeeld. 15 Kilometer van de stad verwijderd liggen de “Killing Fields” van Choeung Ek, waar tussen 1975 en 1978 meer dan 10.000 mensen de dood vonden.

Dag 16 Koh Kong

Bus Phnom Penh – Koh Kong (ca. 5 uur) 

De provincie Koh Kong is nog maar net ontdekt als bestemming op zich. Het is grotendeels onontdekt en biedt een schat aan mogelijkheden voor eco-toerisme, avontuur en strand hoppen. Het voormalige vissersplaatsje Koh Kong is de meest geschikte uitvalsbasis om de provincie te verkennen. De stad ligt aan de Kah Bpow River op ongeveer 10 km van de grens met Thailand en is zowel een slaperige provinciehoofdstad, als een bruisende grensstad.

Dag 17-21 Koh Kood

Transfer Ban Hat Lek (Thaise grens) – Trat (ca. 2 uur)

Ferry Trat (Laem Sok pier) - Koh Kood (ca. 1 uur) 

Koh Kood is een nog onontdekte parel onder de Thaise eilanden en is gelegen in het uiterste zuidwesten van Thailand, pal voor de kust van Cambodja. In tegenstelling tot grote broer Koh Chang vind je hier toerisme wat nog in de kinderschoenen staat. Op Koh Kood, ook wel Koh Kut genoemd, kom je voor rust op één van de paradijselijke zandstranden en de bijzonder mooie natuur. Geniet van de ongedwongen relaxte sfeer en het eilandleven.
 
Het groene eiland is heuvelachtig en bedekt met tropisch regenwoud, palmbomen en rubberplantages. Verken de weelderige jungle en breng een bezoek aan de watervallen; Nam Tok Khlong Chao en Nam Tok Khlong Yai Ki. Bij de eerste waterval kan je heerlijk zwemmen in het meertje of je bezoek combineren met een kayaktocht naar Khlong Chao en haar mangroves. Het eiland wordt omgeven door schitterend koraal en tijdens het snorkelen of duiken kom je vele kleurrijke vissen tegen. Er zijn diverse duikplekken en een aantal duikscholen waar je een leuke excursie kunt boeken. In het vissersdorpje Ao Yoi zijn de huizen op palen gebouwd, een leuke plek om doorheen te wandelen en hier een vers visje te eten.

Dag 22 Bangkok

Je reist zelf terug met de ferry van Koh Kood naar Trat voor de binnenlandse vlucht naar Bangkok.

Het drukke en bruisende Bangkok is rijk aan cultuur. Naast de drukke verkeersaders die de stad doorkruisen is het heerlijk om rond te zwerven door de wirwar van kleine straatjes met leuke winkeltjes en markten. De Chao Phraya rivier met zijn vele kanaaltjes, klongs geheten, stroomt dwars door de stad. Qua cultuur heeft de Thaise hoofdstad veel te bieden, bijvoorbeeld het enorme tempelcomplex Wat Pho waar de grote 46 meter lange liggende Boeddha te bewonderen is. Wat Arun, de tempel van de dageraad, met zijn 86 meter hoge koepel en haar met porselein ingelegde muren, het koninklijk paleis of Wat Phra Kaew met zijn smaragden Boeddha's zijn nog maar een paar van de vele bezienswaardigheden die Bangkok rijk is. 

Een echte aanrader is een fietstour door Bangkok, zo krijg je een goede (eerste) indruk van de stad en kom je op bijzondere plekken waar je anders als toerist niet zou komen. Ook kan je een bezoek brengen aan het Nationaal Museum met een collectie aan Thaise kunst, een klong-tour maken met de riviertaxi om een beter beeld te krijgen van het leven aan de waterkant of de drijvende markt bezoeken. Een markt die niet op het lijstje mag ontbreken is de gigantische Chatuchak markt, een waar openluchtmuseum met de raarste artikelen. Laat je vervoeren per Tuk-Tuk, een driewielige taxi, wat op zichzelf al een beleving is.

De Thaise keuken heeft een uitstekende naam en liefhebbers van (heet) gekruid voedsel kunnen hier kun hart ophalen. Aan leuke restaurantjes en streetfoodstalletjes geen gebrek. Wil je de stad van bovenaf bewonderen? Bezoek dan één van de vele skybars en geniet onder het genot van een drankje van de adembenemende skyline.

Dag 23-24 Vlucht naar Amsterdam

Vanuit Bangkok vertrekt de vlucht terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Hanoi
2-3 Hanoi
May de Ville Legend Silk Path Boutique O'Gallery Premier
4 Hanoi, nachttrein naar Hué
5-6 Hué
Cherish Hotel Alba Spa Hotel Imperial Hotel
7-8 Hoi An
Lantana Boutique Hotel Vinh Hung Riverside Palm Garden Resort
9-10 Ho Chi Minh
Au Lac Legend M Boutique Grand Hotel Saigon
11-13 Siem Reap
Sokharoth Hotel La Residence WatBo Borei Angkor
14-15 Phnom Penh
252 Boutique Hotel Palace Gate Residence Palace Gate Hotel & Resort
16 Koh Kong
Rainbow Lodge Rainbow Lodge Rainbow Lodge
17-21 Koh Kood
Koh Kood Resort Koh Kood Resort Away Koh Kood
22 Bangkok
Siam Heritage Shanghai Mansion Chatrium Riverside
23-24 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2725,- v.a. € 2975,- v.a. € 3549,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 3025,- v.a. € 3299,- v.a. € 3849,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Hanoi // Bangkok – Amsterdam met Qatar Airways
 • Transfer na aankomst op de luchthaven in Hanoi naar hotel
 • Nachttrein van Hanoi naar Hué
 • Trein Hué – Da Nang
 • Transfer Da Nang – Hoi An – Da Nang
 • Binnenlandse vlucht van Da Nang naar Ho Chi Minh
 • Vlucht van Ho Chi Minh naar Siem Reap
 • Bus Siem Reap – Phnom Penh
 • Bus Phnom Penh – Koh Kong
 • Transfer Ban Hat Lek (Thaise grens) – Trat + ferry/transfer naar hotel Koh Kood
 • Binnenlandse vlucht van Trat naar Bangkok
 • Alle hotelovernachtingen op basis logies en ontbijt
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Visumkosten
 • Early check-in bij aankomst hotel Hanoi
 • Taxi hotel Koh Kong naar grensovergang Cambodja – Thailand (10km)
 • Ferry Koh Kood – Trat
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.