Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2775,-

Offerte aanvragen

23 dagen Cambodja, Laos en Vietnam: Baguettes en croissants in Azie

 • Vroeg uit de veren voor de zonsopgang boven Angkor Wat
 • Monniken tijdens het ochtendgloren in Luang Prabang
 • Ontwaken tussen de krijtrotsen van Halong Bay

Bezoek in één reis de mooiste plaatsen van Indochina. Ontdek de verschillende karakters van Vietnam, Laos en Cambodja, buurlanden met twee belangrijke overeenkomsten; de vriendelijke bevolking en een heerlijke keuken! De route is erg gevarieerd en voert langs steden, meren, jungle, de Mekong en oude tempels.

De reis begint in Siem Reap. Deze stad is de uitvalsbasis voor het uitgestrekte tempelcomplex Angkor Wat, de voormalige hoofdstad van het oude Khmer-rijk. Dit sprookjesachtige tempelcomplex ligt verspreid over tientallen vierkante kilometers in de jungle van Cambodja. 
Phnom Penh is rijk aan tempels en Franse architectuur, maar helaas ook bekend door de  'Killing Fields'. Een bezoek aan de voormalige Khmer Rouge-gevangenis Tuol Sleng is erg indrukwekkend en geeft een goed beeld van wat zich in Cambodja heeft afgespeeld.

Je vliegt naar Laos, waar de reis verder gaat in Vientiane. Bezoek de niet te missen gouden stupa, het museum van Laotiaanse kunst en de beroemde Sisaket tempel. Het kleinere Vang Vieng, gelegen in een spectaculair karstgebergte, is een gemoedelijke plaats. Een bezoek aan de nabijgelegen grotten en een fietstour in de omgeving zijn aan te raden. Voordat je naar Vietnam vertrekt, verblijf je nog in de werelderfgoed plaats Luang Prabang, vol oogverblindende tempels.

In Hanoi zie je nog vele oude ambachten in de dagelijkse praktijk. Ook de poppen in het beroemde waterpoppentheater zijn met de hand gemaakt. Niet ver van Hanoi sieren meer dan 3000 bizar gevormde en weelderig begroeide krijtrotsen de baai van Halong Bay waar je een indrukwekkende boottocht maakt. 

Als laatste bestemmingen van de reis vlieg je naar het zuiden naar Vietnam. Ho Chi Minh is een moderne staat met een Aziatisch straatbeeld. Als afsluiter kunnen jullie genieten op de stranden bij Phan Thiet.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Siem Reap

Je vertrekt naar Siem Reap, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-4 Siem Reap

Per transfer word je naar het hotel gebracht.

Siem Reap is dé toegangspoort voor de wereldberoemde tempels van Angkor Wat. Deze tempels stammen uit de tijd dat de Khmer-cultuur op haar hoogtepunt was. De 1100 jaar oude tempelstad was ooit de koninklijke hoofdstad van het oude Khmer-rijk, dat zich uitstrekte van Vietnam tot zuid China en westwaarts tot de baai van Bengalen. In de 18e eeuw werd het complex herontdekt en zijn diverse tempels volledig gerestaureerd. Ook zijn er juist tempels waar je goed kunt zien hoe de jungle de tempels overwoekerd heeft, bijvoorbeeld bij de Ta Prohm tempel (bekend van de film Tomb Raider). Het is een indrukwekkend gezicht hoe enorme woudreuzen de tempel overwoekeren. De imponerende Bayon tempel met 54 mysterieus ogende Boeddhabeelden is een ander highlight van het bezoek.
 
Je kunt dagen uittrekken voor een bezoek aan de tempels van Angkor Wat, er is zoveel te zien. Dwaal tussen de tempels, beelden en historische reliëfs. Tip: huur via ons een chauffeur voor een dag die je per tuk-tuk van tempel naar tempel brengt.
 
Siem Reap zelf is een gezellig plaatsje met een leuke avondmarkt, vele restaurants en mooie hotels. Veel gebouwen zijn in de Franskoloniale stijl. Vanuit Siem Reap kan je verder uitstapjes maken naar het platteland, de rijstvelden en Tonle-Sap meer. Maak hier zeker een boottocht over het meer en proef de sfeer van het lokale leven op en langs het water.

Dag 5-6 Phnom Penh

Per bus reis je naar Phnom Penh (ca. 6 uur) 

Phnom Penh ligt op een driesprong van rivieren, waaronder de Mekong en de Tonle Sap. Hierdoor heeft het een bijzondere ligging. Er valt genoeg te beleven in deze stad. Enkele pagodes zijn het bezoeken waard, zoals de Wat Phnom, gelegen op een 27 meter hoge heuvel, waar volgens de overlevering 4 boeddha-beelden aanspoelden die door een vrouw, Penh genaamd, werden ontdekt. Hier komt de naam Phnom Penh vandaan, wat de heuvel van Penh betekent. De Royal Palace en de Silver Pagoda zijn niet te missen bezienswaardigheden. De vloer van de Silver Pagoda bestaat uit meer dan 5000 zilveren tegels. Het complex herbergt een massief gouden boeddha die versierd is met 9584 diamanten. De hoofdstad van Cambodja kent een vreselijke geschiedenis. Een bezoek aan de voormalige Khmer Rouge gevangenis Tuol Sleng is erg indrukwekkend en geeft een goed beeld van wat voor gruwelijks er zich in Cambodja heeft afgespeeld. 15 Kilometer van de stad verwijderd liggen de “Killing Fields” van Choeung Ek, waar tussen 1975 en 1978 meer dan 10.000 mensen de dood vonden.

Dag 7-8 Vientiane

Vandaag vlieg je naar Vientiane (Laos). Per transfer ga je naar de luchthaven en naar het hotel.

De Laotiaanse hoofdstad Vientiane is één van de drie Zuidoost-Aziatische steden die in klassiek Europese architectuur is gebouwd (samen met Saigon en Phnom Penh). De Franse invloed is duidelijk zichtbaar, van stokbrood tot een replica van de Arc de Triomphe. Vientiane is een stad van tempels en markten, waar je al slenterend de tijd vergeet. Het is ook mogelijk dagtours te maken naar dorpjes in de omgeving. Nong Kai is de grensplaats tussen Thailand en Laos en is met Vientiane verbonden door de Friendshipsbridge.

Dag 9-10 Vang Vieng

Per trein reis je naar Vang Vieng (ca. 1,5 uur).

Vang Vieng is een vriendelijk, klein stadje gelegen aan de Nam Song rivier. Hier kan je heerlijk genieten van het luieren aan de oever van de rivier of juist wat adrenaline opwekken door in grote rubberen banden stroomafwaarts te glijden. Vraag een inwoner om je, tegen een kleine vergoeding, met een bootje naar de grotten van Tham Jang te brengen. De legende vertelt dat er geesten in de grotten en tunnels ronddwalen. Zelf kan je ook op pad om de andere grotten, op 2 km loopafstand van Vang Vieng, te bezoeken of een wandeling langs de rivier maken.

Dag 11-12 Luang Prabang

Per trein reis je naar Luang Prabang (ca. 1,5 uur) 

Deze historische tempelstad staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO, en niet zonder reden, want in dit stadje staan hoogstwaarschijnlijk meer tempels dan huizen. De beste manier om deze pracht op je gemak te bekijken is per fiets. De bekendste tempel is de Phu Si, gelegen op de top van een honderd meter hoge heuvel, die een prachtig uitzicht biedt over Luang Prabang en de Mekong. De omgeving is bezaaid met schilderachtige dorpjes. Hier zie je ook veel monniken. Sta vroeg op om een glimp op te vangen van de bijzondere Tak Bat ceremonie. De monniken lopen in een langzame stoet door de straat en ontvangen allerlei aalmoezen. Je kunt ook een bezoek brengen aan de prachtige Kuang Si Falls en de grotten van Pak Ou.

Dag 13-14 Hanoi

Vandaag vlieg je naar Hanoi (Vietnam). Per transfer ga je naar de luchthaven en naar het hotel.

Hanoi is een gemoedelijke stad van meertjes, parken, brede boulevards, smalle straatjes en met tempels die gewijd zijn aan Ho Chi Minh. De overwegende laagbouw geeft de stad een provinciaals uiterlijk. Wandel door Old Quarter en kijk je ogen uit. Het oude gedeelte van de stad staat vol met boeddhistische tempels en pagodes. Het krioelt er van de mensen en scooters. Er gebeurt altijd wel iets en het is tevens de belangrijkste commerciële wijk van Hanoi. Zo hebben de straten hier namen naar de beroepen die er worden (of werden) uitgevoerd.
 
Bezienswaardigheden zijn het Hoan Kiem meer, het Mausoleum van Ho Chi Minh (met bijbehorend museum), het waterpoppentheater en de vele tempels en pagodes. Liefhebbers van musea kunnen een bezoek brengen aan het Airforce museum en het Army museum voor wie wat meer wil weten over de "Amerikaanse oorlog" zoals de Vietnam-oorlog hier wordt genoemd. Vanuit Hanoi kan je een bezoek brengen aan de Perfume Pagoda. Hier bevindt zich een complex van boeddhistische pagodes en tempels die zijn uitgehakt in de rotswanden van de Huong Tich berg, ongeveer 60 kilometer buiten Hanoi.

Dag 15 2D/1N Halong Bay

Vanaf Hanoi word je per transfer naar Halong Bay gebracht. Je hebt hier drie baaien bezoeken; namelijk Halong Bay, Bai Tu Long Bay en La Han Bay. Deze surrealistische natuurgebied lijken erg op elkaar. Meer dan 3000 bizar gevormde en weelderig begroeide krijtrotsen sieren de baaien. Een bootexcursie door de baai voert je langs grotten en strandjes waar je de mogelijkheid hebt om te zwemmen, kayakken, grotten te bezoeken en rotsen te beklimmen. Het uitzicht alleen al is de inspanning waard. Je overnacht op één van de prachtige boten. Welke baai je uiteindelijk bezoekt is afhankelijk van de cruise.

Dag 16 Einde tour, naar Hanoi

Je wordt wakker in een unieke, rustgevende omgeving. Geniet hier van een spectaculaire zonsopgang. Voordat je terug vaart, is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Luon Cave. Eenmaal terug aan land, geniet je van een lekkere lunch voordat je terug reist naar Hanoi waar je nog een nacht verblijft.

Dag 17-18 Ho Chi Minh

Vandaag vlieg je naar Ho Chi Minh. Per transfer word je naar het hotel en naar de luchthaven gebracht.

Ho Chi Minh is een dynamische en bruisende stad waar je ogen te kort komt. Musea, pagodes, tempels, smalle straatjes met markten, verkeerchaos door brommers, cyclo's, fietsers en voetgangers van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat, zorgen ervoor dat je deze stad niet snel zult vergeten. Verken de stad per cyclo, de fietstaxi, en de bestuurder brengt je overal naartoe. De officiële naam van de stad is Ho Chi Minh City, maar iedereen hier heeft het over Saigon. Ho Chi Minh is meer op het westen gericht dan Hanoi. Er zijn meer eetgelegenheden, (sky)bars en bioscopen en er wordt meer Engels gesproken. Verspreid door de stad, tussen de tempels en pagodes, staan prachtige koloniale huizen, waarbij de okergele Franse villa's het meeste opvallen. Overal zijn marktjes en staan straathandelaren tot laat in de avond hun waar aan te prijzen. In Ho Chi Minh hoef je je niet te vervelen.
 
In de omgeving van de stad zijn vele excursies mogelijk. Een must-see zijn de Cu Chi tunnels die tijdens de Vietnam oorlog werden gebruikt als schuilplaats. Indrukwekkend om zelf deze tunnels van binnen te zien en in het museum meer te weten te komen over hoe de Vietnamezen tijdens de oorlog in deze tunnels leefde. Een andere excursie is een dagtocht naar de Mekong-delta met haar floating markets. Tijdens deze tocht krijg je een goed beeld van het dagelijks leven van de deltabewoners en het gebied waarin zij leven.

Dag 19-21 Phan Thiet/Mui Ne

Per transfer reis je naar Phan Thiet/Mui Ne (ca. 3 uur)

Aan de witte palmstranden en de azuurblauwe zee van het kustplaats Mui Ne kan je optimaal genieten en even bijkomen van alle indrukken die je tot nu toe hebt opgedaan. De stranden van Mui Ne zijn in tegenstelling tot de stranden van Nha Trang nog rustig. Breng zeker een bezoek aan de indrukwekkende witte en rode zandduinen bij Mui Ne. Maak een jeeptour door de duinen, ga sandboarden of verken het gebied wandelend of per quad. Een waar avontuur. De zonsondergang is hier een plaatje!

De kleurrijke haven van het nabijgelegen Phan Thiet is een kijkje waard. Hier is de visserij is de belangrijkste bron van inkomsten en in de restaurantjes zijn dan ook de beste visschotels uit Vietnam te proeven. De verse vis op het bord komt vrijwel direct uit zee. Nabij de rode zandduinen ligt de Fairy Stream. Een wandeling door dit bijzondere landschap van rood, wit en oranje zandbergen is een aanrader. Op blote voeten loop je door het ondiepe stroompje en geniet van het prachtige uitzicht. Daarnaast is Mui Ne ook dé bestemming voor liefhebbers van kitesurfen.

Dag 22-23 Vlucht naar Amsterdam

Per transfer reis je naar de luchthaven (ca. 3,5 uur). Je vliegt vanaf de luchthaven van Ho Chi Minh terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Siem Reap
2-4 Siem Reap
Sokharoth Hotel La Residence WatBo Borei Angkor
5-6 Phnom Penh
252 Boutique Hotel Palace Gate Residence Palace Gate Hotel & Resort
7-8 Vientiane
Mandala Boutique S Park Design Green Park Boutique
9-10 Vang Vieng
Viengtara Vang Vieng Resort Viengtara Vang Vieng Resort Riverside Boutique
11-12 Luang Prabang
Villa Chitdara Maison Dalabua Le Palais Juliana
13-14 Hanoi
May de Ville Legend Silk Path Boutique O'Gallery Premier
15 2D/1N Halong Bay
16 Einde tour, naar Hanoi
May de Ville Legend Silk Path Boutique O'Gallery Premier
17-18 Ho Chi Minh
Au Lac Legend M Boutique Grand Hotel Saigon
19-21 Phan Thiet/Mui Ne
Coco Beach Resort Bamboo Village Resort Anantara
22-23 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2775,- v.a. € 3175,- v.a. € 3999,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 2975,- v.a. € 3425,- v.a. € 4349,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Siem Reap// Ho Chi Minh – Amsterdam met KLM/Malaysian Airlines
 • Vlucht Phnom Penh – Vientiane // Luang Prabang – Hanoi // Hanoi – Ho Chi Minh
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslag
 • Alle transfers tussen luchthaven – hotel – luchthaven (privé)
 • Bus Siem Reap – Phnom Penh
 • Trein tussen Vientiane – Vang Vieng – Luang Prabang, incl. transfers
 • 2D/1N Halong Bay, incl. vervoer, excursies en maaltijden.
 • Privétransfer Ho Chi Minh – Mui Ne
 • Alle hotelovernachtingen in een tweepersoonskamer op basis logies en ontbijt

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Visumkosten
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.