Boek met onze 4 zekerheden

Op reis met Evelyn naar Namibië, Botswana en de Victoria Falls

Nieuwe maand, nieuwe bestemming! Deze keer staan er zelfs twee bijzondere bestemmingen in de spotlight, namelijk Namibië en Botswana. Wij vroegen vaste Vámonos-klant Evelyn het hemd van het lijf over haar reis naar het zuiden van Afrika.

De afgelopen tien jaar heeft Evelyn al de hele wereld rondgereisd met haar man. Van Japan tot Costa Rica en van Zuid-Afrika tot een roadtrip door de USA. Eerstvolgende bestemming op hun wensenlijstje? Namibië, maar daar kwam Botswana al snel om de hoek kijken. Op zoek naar authenticiteit, natuur én vooral rust. Dat vonden ze op prachtige plekken zoals Etosha National Park, Sossusvlei, de Okavango Delta en Chobe National Park. Ze sloten hun reis af bij de adembenemende Victoria Falls, net over de grens in Zimbabwe.

Bekijk al onze rondreizen door Namibië en Botswana voor jouw reisinspiratie. 

Waarom hebben jullie voor een rondreis Namibië en Botswana gekozen?

“We hebben zoveel verschillende bestemmingen op ons lijstje staan, maar Namibië wilden we heel graag afstrepen. We hoorden zulke goede verhalen van vrienden, dat we wel moesten gaan. We waren op zoek naar absolute rust en konden niet wachten om door de diverse landschappen te rijden, zonder iemand tegen te komen. Dat was onze insteek om Namibië te gaan ontdekken. Maar al snel kregen we het advies om het te combineren met Botswana voor nóg meer diversiteit. En als je er dan toch bent, dan moet je eigenlijk ook even de grens met Zimbabwe oversteken om de Victoria Falls te bewonderen. Dat advies hebben wij met overtuiging opgevolgd.”

Wat voor type reis heb je geboekt?

“Een rondreis van drie weken waarbij we alles zelf hebben gereden in een 4×4. We zijn begonnen in Windhoek en zetten vervolgens koers naar het zuiden. We bewonderden de oudste woestijn van de wereld en de indrukwekkende zandduinen en zoutpannen van Sossusvlei. Via de woestijn reden we langs prachtige nationale parken, waaronder Etosha, weer naar het noorden. Een totaal ander gebied, je ziet het landschap veranderen tijdens de rit. Van droog en dor naar groen en bloeiend. In het noorden kom je de Okavango-rivier tegen, ook wel de levensader van de Okavango-delta genoemd. Als je deze rivier volgt, kom je uit in Botswana en leidt ze je naar de grootste binnenlandse delta ter wereld. Na bijzondere ervaringen opgedaan te hebben in Chobe National Park zijn we de grens overgegaan om de Victoria Falls te zien. Een prachtige reis.”

Hebben Namibië en Botswana aan jullie verwachtingen voldaan?

“Absoluut. We hadden ons wel voorbereid op de reis, maar meer op praktisch vlak. We wilden een verrassingseffect en dat is meer dan geslaagd. We wisten wel dat het uitgestrekt en leeg zou zijn, maar dit was echt adembenemend. Kilometers rijden zonder iemand tegen te komen, die uitgestrektheid compleet ervaren. En natuurlijk hebben we veel dieren gezien in de nationale parken. Van groepen leeuwen tot zwemmende olifanten en ook nog een luipaard. Dat blijft magisch.”

Wat is jullie het meest bijgebleven van deze reis?

“Wat een lastige vraag. De reis is zo divers en we hebben zoveel gezien. Als ik dan moet kiezen, dan de bootsafari die we in Chobe National Park hebben gedaan. We zaten in een bootje, kijkend naar een groep olifanten aan de kant. Plots beslist de bul (mannetjesolifant) om het water over te steken. De hele groep volgde en ging dus het water in, terwijl wij rustig aan het dobberen waren. De zon begon op dat moment onder te gaan, de olifanten zwommen voor onze boot en grote olifanten hielpen de kleintjes op de oever te komen. Echt een ‘once-in-a-lifetime’ moment .”

Hebben jullie nog tips voor degenen die ook zo’n reis willen maken?

“Als je naar Namibië gaat, pak echt dat stukje Botswana mee. Extra diversiteit en een unieke combinatie. En natuurlijk de Victoria Falls, zo spectaculair. Leuk om zo’n bijzondere reis af te sluiten in een mooi en koloniaal hotel, het Victoria Falls Hotel. Verder zou ik zeker zoveel mogelijk in lodges overnachten in plaats van hotels. Dan beleef je zo’n reis nóg beter, zo douche je bijvoorbeeld buiten met uitzicht op de natuur. En als laatste, bereid je niet teveel voor, maar laat je verrassen. Het was voor ons één van de mooiste reizen tot nu toe. Zó divers.”

Ook zo’n mooie reis maken? Bekijk al onze voorbeeld-rondreizen door Namibië en Botswana of vraag een reisplan op maat aan