Boek met onze 4 zekerheden

Reiservaringen Namibië: Carlijn op studiereis

Als productmanager van Namibië, Botswana en Costa Rica is het belangrijk dat ik, Carlijn, mijn kennis van de landen en lodges up-to-date houd. Na een reis door Zuid-Afrika stapten mijn zus en ik in het vliegtuig van Kaapstad naar Windhoek om onze reis in Namibië te starten. Hier lees je onze ervaringen.

Wil jij ook op reis naar Namibië? Neem een kijkje bij onze individuele rondreizen Namibië voor de beste inspiratie. 

Auto huren voor onze reis door Namibië

Op het vliegveld in Windhoek werden we opgewacht door een medewerker van Namibia2Go. We huren vaak onze auto’s via hen. Met een transfer werden we naar de verhuurlocatie gebracht, waar 3 toch wel schattige, maar robuuste 4×4 Suzuki Jimny’s klaar stonden in verschillende kleuren. Bruin, beige en… knalgroen. En ja, natuurlijk mochten wij Namibië doorkruisen met de markante groene kleur! Je hebt overigens niet per se een 4×4 nodig in Namibië. Wij hebben de vierwielaandrijving bijvoorbeeld niet gebruikt.

De prachtige Sossusvlei ontdekken

We zijn de volgende dag meteen naar Sesriem gereden, de uitvalbasis om de betoverende schoonheid van de Sossusvlei te bewonderen. Het is een plek die bekend staat om zijn immense rode duinen en de witte zoutpannen. Het hoogtepunt is de Deadvlei: een zoutpan omringd door duinen met spookachtige dode bomen. Bij de lodge hebben we nog een sunset drive gedaan. De goudgele gloed die de ondergaande zon werpt op de vlaktes is fenomenaal.

Tip! Sommige hotels bij de Sossusvlei bieden in plaats van het ontbijt een picknickmand aan. Wij hebben in alle rust én naast een duin het houten picknicktafeltje gedekt en genoten van dit ontbijt in een unieke omgeving. 

Swakopmund: de plek voor leuke excursies

We vervolgden de weg naar Swakopmund. Ik moet zeggen, deze weg was toch wat hobbeliger dan ik had verwacht met onze compacte Suzuki Jimny. Maar, we made it! Ondertussen hebben we nog even het welbekende appeltaartje bij het pompstation in Solitaire meegepakt. Na Solitair gaat het rode landschap meer over naar typisch Afrikaanse geelgroene savannes. On top of that rijd je ook nog eens door de schilderachtige Gaub bergpas voordat je via Walvisbaai in Swakopmund uitkomt.

Helaas hadden wij geen tijd om Swakopmund uitgebreid te bezoeken. Er is echter wel veel te doen! Zoals sandboarding, een living desert tour (met i.p.v. de Big Five de Small Five), sandwich harbour en kayakken.

Damaraland: rotstekeningen, organ pipes en woestijnolifanten

We gingen verder naar Twyfelfontein in Damaraland. Op onze route naar de lodge kwamen we over de D2616, naar mijn mening één van de spectaculairste wegen in Namibië. Grote op elkaar gestapelde rode stenen versieren de weg voor een aantal kilometers. Vooral met zonsondergang wordt het landschap nog magischer. In Damaraland kan je de 5000 jaar oude rotstekeningen en de organ pipes bezoeken. Het is echter ook het gebied waar de woestijnolifant in het wild leeft (zonder omheining). Met zonsopgang hebben we een prachtige drive gedaan in de rivierbedding op zoek naar de olifanten. En we hebben er zeker veel gevonden!

Wildlife spotten in Etosha National Park

Vervolgens was het tijd om naar hét gebied in Namibië te gaan voor het spotten van wildlife: Etosha National Park. Wij verbleven onder andere in Okaukuejo binnen het park. Het is een wat simpelere accommodatie, maar het heeft wel een mooie waterhole. In Etosha hebben we helaas geen leeuwen gespot. We hebben echter wel veel andere dieren gezien, zoals een cheeta in het gras met een paar meter verderop zijn dode prooi, olifanten, hyena’s, giraffen, zebra’s en nog veel meer. Ook hebben we veel vogels gezien, zoals de geelsnaveltokken en de flamboyante lila borstrollers. Wat ook erg leuk is, de lokale agent voegt je tijdens de meet & greet toe aan een whatsapp groep (als je dat wilt natuurlijk) waarin updates worden verstuurd over de locaties van wildlife in Etosha.

Eén van mijn favoriete accommodaties ligt net buiten Etosha in een privéreservaat, namelijk Onguma Tented Camp. Het is een kleinschalig kamp met 7 luxe safaritenten. Je hebt werkelijk overal zicht op de waterhole die ’s avonds verlicht is: vanuit je tent, de eetgelegenheid, de zithoek en het zwembad. Je krijgt echt het Afrika gevoel, met name omdat er geen omheining is rond het kamp. Dit wil zeggen dat je ook bezoek kan krijgen van roofdieren. Je wordt daarom ’s avonds door een medewerker naar je tent begeleid. Mocht dit iets te avontuurlijk zijn, dan zijn er ook genoeg accommodaties mét een omheining!

Witte neushoorns in het Waterberg Plateau Park

De volgende en tevens ook laatste stop was Waterberg. Er zijn hier mooie wandelingen te maken in het Waterberg Plateau Park. Wij hebben echter gekozen voor een unieke tour waar je bijna schouder aan schouder kan staan met witte neushoorns. Witte neushoorns zijn minder gevaarlijk dan zwarte neushoorns, maar zijn wel groter en zwaarder. Zo’n 1000 tot 3600 kilogram! Met een safari auto ga je naar de plek in het park waar rangers de neushoorns die dag hebben gelokaliseerd. Tot mijn verbazing mochten we uit de auto en konden we naar de neushoorns toelopen, zelfs naar een moeder met een kalf. Een weergaloze ervaring en een goede afsluiter van de mooie rondreis Namibië!

Zelf op reis door Namibië? We hebben de mooiste voorbeeldreizen al uitgestippeld. Al onze rondreizen zijn naar jouw wensen aan te passen. Of vraag direct een offerte op maat aan

 

Heb jij ook een leuk reisverhaal dat je met ons en andere reizigers wilt delen? Stuur dan een e-mail naar info@vamonos.nl. Wij gaan graag met je in gesprek!