Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 5099

Offerte aanvragen

24 dagen Chili en Argentinië: Langs de Carretera Austral

 • Per huurauto langs de legendarische Carretera Austral en Ruta 40
 • Ongerepte natuur en ruige vergezichten
 • De indrukwekkende Perito Moreno-gletsjer in Argentinië

Een van de meest bijzondere autoritten in Latijns-Amerika voert van Patagonië naar het Merengebied. Het landschap begint leeg en ruig en wordt alsmaar pittoresker en groener.

De reis begint in de sfeervolle hoofdstad Santiago de Chile, gelegen in het centrale deel van het land waar het klimaat heerlijk aangenaam is.

Langs de eindeloos lange kustlijn van Chili vlieg je naar de meest zuidelijke stad: Punta Arenas. Vanuit hier rijd je verder naar het gezellige havenstadje Puerto Natales.

Het eerste hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan het Nationale Park Torres del Paine. De vergezichten over bergtoppen, meren en guanaco’s zijn fenomenaal. Je kunt hier prachtige hikes maken, maar ook rondrijden met de auto zorgt voor een schitterende ervaring.
Je steekt de grens met Argentinië over om bij een volgend hoogtepunt, de gigantische Perito Moreno gletsjer uit te komen.

Aan de Argentijnse kant rijd je over de Ruta 40 in 2 dagen verder naar het noorden en steekt bij Chile Chico de grens met Chili weer over. Het landschap begint langzaam meer kleur te krijgen, de temperaturen worden aangenamer.

Je komt aan in  één van de minst bevolkte en mooiste delen van Chili, de regio Aysén. Gletsjers, meren, fjorden en prachtige bergketens maken een tocht door deze regio tot een volgende schitterende ervaring.

Je rijdt verder naar het noorden, en komt in een gebied dat wordt overheerst door meren en pijnboombossen, het gebied rond het meer van Puyuhuapi.  Met drie ferries en over diverse stroken onverharde weg bereikt je na een aantal dagen weer de “bewoonde wereld” bij Puerto Varas.

Deze reis is een prachtige roadtrip, met genoeg ingelaste rustpunten om van het schitterende landschap te kunnen genieten.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Santiago

Je vliegt naar Santiago, waar je de volgende dag aankomt. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten en zal je per transfer naar je hotel brengen.

Dag 2 Santiago

Vanaf de luchthaven word je naar je hotel in Santiago gebracht.

De hoofdstad van Chili heeft een vriendelijke uitstraling en het is een aangename plek om te verblijven. De stad telt veel musea en sfeervolle parken. In het historische centrum zijn kerken en paleizen uit de koloniale tijd te bewonderen en bezienswaardigheden zoals de Plaza de Armas met de Kathedraal en het nationaal historisch museum. Houd er rekening mee dat maandagen vaak rustig zijn. Ook zijn dan veel musea gesloten. Bij helder weer ziet men vanuit de stad in de verte de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte, een prachtig gezicht.
 
Er zijn een aantal wijken die de moeite zijn om te bezoeken: dit is uiteraard het centrum, dan ligt daar in het verlengde Bellavista tegenaan, gevolgd door Providencia. Deze laatste wijk is een gezellige buurt waar veel mensen wonen en het alledaagse leven plaatsvindt. In het historische centrum zijn naast de bezienswaardigheden ook veel kantoren gevestigd. Providencia is heel sfeervol. Tot slot is Barrio Brasil een gezellige culturele wijk met relatief weinig toeristen. Santiago is een stad die nooit zal vervelen en de bezoekers zal verbazen.

Dag 4 Puerto Natales

Deze plaats in het zuiden van Chili bevindt zich bijna aan het einde van de wereld. Het is een aangename plaats om te verblijven en een goed uitgangspunt om de Balmaceda-gletsjer in het NP Bernardo O'Higgins te bekijken en natuurlijk naar het NP Torres del Paine te gaan.

Dag 5-7 Torres del Paine

Autorit Puerto Natales - Torres del Paine: 100 km; ca. 2 uur

Het nationaal park Torres del Paine is een van de biosfeerreservaten van de UNESCO. En niet voor niets! De verschillende lichtvallen door snel veranderende weersomstandigheden zullen er voor zorgen dat je van de ene verbazing in de andere valt in deze parel van Chili’s nationale parken.

Torres del Paine geldt dan ook als één van de meest bijzondere en ongerepte natuurgebieden in Chili. Het park heeft zijn naam te danken aan de drie markante graniettorens, de “Torres del Paine”, die uit de steppe omhoog rijzen. Het park herbergt een unieke flora en fauna en is dan ook zeer populair bij natuurliefhebbers. Het gebied heeft prachtige kliffen, rotsen, gletsjers, watervallen, rivieren, meren en lagunes.
Daarnaast krijg je waarschijnlijk condors, flamingo's, guanaco's (een lamasoort) en herten te zien. Dit alles te midden van de voor dit park zo karakteristieke rotsformaties en felgekleurde meren.

Het nationaal park is het beste te voet of per huurauto te verkennen. Voor de actieve wandelaar is ook mogelijk om in verschillende refugio's te verblijven, waarbij je van de ene naar de andere refugio loopt.

Dag 8-9 El Calafate

Autorit Torres del Paine - El Calafate: 290 km; ca. 3,5 uur

Dit kleine stadje, een van de meest bezochte bestemmingen van het land, ligt vlakbij het Parque Nacional de los Glaciares, ofwel het Nationaal Park van de gletsjers. De beroemdste gletsjer is de imposante Perito Moreno, een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld. De Upsala gletsjer ligt op circa 50 kilometer ten noorden van El Calafate en is per boot te bezoeken. De omgeving van El Calafate biedt ook talloze andere mogelijkeheden voor dagtochten naar meren en watervallen. Ook is een bezoek aan El Chalten zeer de moeite waard vanwege onvergetelijke wandeltochten die daar mogelijk zijn.

Dag 10 Gobernador Gregores

Autorit El Calafate - Estancia La Angostura: 400 km; ca. 5 uur

Langs de Ruta 40 ligt Gobernador Gregores, een van de weinige dorpen van enige omvang in dit gebied, dat wordt gekenmerkt door een eindeloos steppelandschap.

Dag 11 Chile Chico

Autorit Estancia Santa Thelma - Chile Chico: 380 km; ca. 5 uur

Het dorpje zelf is schitterend gelegen aan het meer van General Carrera. In de omgeving zijn tal van wandelmogelijkheden en uitgestrekte natuurgebieden om te verkennen. Een topper is een wandeling naar de Piedra Clavada, een 40 meter hoge puntige rots die eenzaam uittorent over de pampa. Of volg het spoor van de rivier Jeinimeni langs de Laguna de los Flamencos, El Ceballo en uiteraard het gelijknamige reservaat. Een ander uitstapje dat zeer de moeite waard is, is het indrukwekkende groene meer 'Laguna Verde'.

Dag 12-14 Puerto Guadal

Autorit Puerto Guadal - Chile Chico: 100 km; ca. 2,5 uur
 

Puerto Guadal ligt aan het grootste meer van Chili, Lago General Carrera. Het is een van de weinige dorpen van enige omvang in de omgeving en je vindt hier dus vrij veel hotels, allemaal in lokale stijl gebouwd. De locatie van de plaats aan het meer is fantastisch en bijna alle hotels liggen aan het meer of hebben een fraai uitzicht op het meer.

Op ca. 2 kilometer van Guadal liggen de watervallen van Los Maquis. De meest indrukwekkende is zo'n 25 m hoog, compleet door bomen omgeven. Op een uur rijden liggen de Capillas de Marmol. Het water heeft onder deze klippen van kalksteen een prachtig gangenstelsel uitgeslepen. De weerkaatsing van het licht in het water maakt dat je hier eindeloos foto's zult nemen!

Dag 15 Coyhaique

Autorit Puerto Guadal - Coyhaique: 275 km; ca. 4,5 uur
 

Coyhaique is een stad van enige omvang langs de Carretera Austral route. Het levendige stadje heeft een gezellig centraal plein. Het is omringd door de rivieren de Simpson en de Coyhaique en door bergen die het gehele jaar met sneeuw bedekt zijn.
De stad groeit dankzij de toename van toeristen die de Carretera Austral bezoeken. Bezoek het lokale museum, wanneer je op de brug staat over de Río Simpson, kun je in de rotsen het gezicht van een indiaan herkennen, de zogenaamde "Piedra del Indio". Vanaf 100 km ten zuiden van Coyhaique zijn de wegen onverhard tot de grens met Argentinië.

Dag 16-17 Puyuhuapi

Autorit Coyhaique - Puyuhuapi: 230 km; ca. 3 uur
 

Puyuhuapi is een klein dorpje gelegen aan het gelijknamige meer. In het meer ligt de Puyuhuapi Lodge, die uitsluitend per boot te bereiken is. Het is een mooie stop langs de Carretera Austral en de een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Queulat National Park.

De grootste attractie is de Ventisquero Colgante – de Hangende Gletsjer. Vanaf de weg is een prachtige hike van anderhalf uur naar het uitzichtpunt, vanwaar je de gletsjer het beste kan zien.

Dag 18 Chaitén

Autorit Puyuhapi  - Cabañas Caleta Gonzalo: 250 km; ca. 4 uur
Autorit Puyuhapi  - Yelcho en la Patagonia: 130 km; ca. 2 uur
 

Chaitén bevindt zich aan het uiteinde van de Yelcho rivier en in het noorden van de Carrera Austral.  Door velen wordt deze stad beschouwd als de poort naar Patagonië. De stad wordt omringt door prachtige groene bergen, een mooie baai met idyllische eilanden. Verder heeft dit kustplaatsje verschillende restaurants en bars en vind je de Chaitén vulkaan net buiten de stad. Er zijn verschillende veerboot verbindingen tussen Chaitén en omliggende plaatsen.

Dag 19-21 Puerto Varas

Autorit Yelcho en la Patagonia  - Cabañas Caleta Gonzalo: 120 km; ca. 2 uur
Ferries  Caleta Gonzalo - Fiordo Largo en Leptepú - Hornopirén: 4 uur
Autorit Hornopirén - Puerto Varas: 120 km; ca. 2 uur
 

Puerto Varas, ook wel de stad van de rozen genoemd, staat bekend om zijn overweldigende natuur en zijn fascinerende mix tussen de Duitse en de Chileense cultuur.

Bij mooi weer zal je merken dat de natuur in Puerto Varas zeer fotogeniek is. Je ziet dan de witte top van de 2500 meter hoge vulkaan Osorno hoog boven het helder blauwe meer uittorenen. Het meer zelf, het Llanquihuemeer, is het op een na grootste van Chili. Je kan hier zelf een boot huren of een dagtocht maken op een van de schepen die ook andere meren in de omgeving bevaren.

's Avonds kan je heerlijk eten in een van de restaurants want Puerto Varas staat bekend als een van de culinaire hotspots van Chili.
 

Dag 22 Terug in Santiago

Autorit Puerto Varas – Puerto Montt: 22 km; ca. 30 min 
Op de luchthaven lever je de huurauto in. Je vliegt naar Santiago en gaat op eigen gelegenheid naar het vliegveld.

Je verblijft nog een laatste nacht in Santiago, alvorens je naar Nederland vliegt.

Dag 23-24 Vlucht naar Amsterdam

Je vliegt naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

BS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Santiago
2 Santiago
Ladera Boutique Le Reve
4 Puerto Natales
Aquaterra Altiplanico Sur
5-7 Torres del Paine
Hosteria Pehoé Hotel Lago Grey
8-9 El Calafate
Kau Yatun Mirador del Lago
10 Gobernador Gregores
Estancia La Angostura Estancia La Angostura
11 Chile Chico
Hosteria de la Patagonia Hosteria de la Patagonia
12-14 Puerto Guadal
Terra Luna lodge Mirador de Guadal
15 Coyhaique
Patagonia House Dreams Patagonia
16-17 Puyuhuapi
El Pangue Termas de Puyuhuapi
18 Chaitén
Cabañas Caleta Gonzalo Yelcho en la Patagonia
19-21 Puerto Varas
Casa Molino Cumbres
22 Terug in Santiago
Ladera Boutique Le Reve
23-24 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A/B Hotelcat. B/S
September en april v.a. € 5099,- v.a. € 5399,-
Oktober t/m maart v.a. € 5975,- v.a. € 6575,-
Periode rond kerst v.a. € 6375,- v.a. € 6825,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Santiago – Amsterdam met KLM/ Air France inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Transfers bij aankomst & vertrek in Santiago
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt
 • Autohuur Nissan X-Trail of vergelijkbaar ophalen in Punta Arenas, inleveren in Puerto Montt, aansluitend aan de vluchten van en naar Santiago. Inclusief CDW verzekering, belastingen en ongelimiteerde km, crossborder en drop off kosten.
 • Ferries Caleta Gonzalo -Leptepú + Fiordo Largo-Caleta Hornopirén

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Verzekering afkoop eigen risico huurauto à € 5,50 per dag
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 25,90 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.