Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3799,-

Offerte aanvragen

21 dagen: Chili Compleet

 • Alle extremen van dit lange land in een reis
 • Met een huurauto het merengebied
 • Ontdek Torres del Paine en San Pedro de Atacama

Door de bijzondere ligging tussen de Stille Oceaan en het Andesgebergte is Chili een uniek land. Tijdens deze reis doorkruis je alle klimaatzones van het land en bijbehorende landschappen. Chili zal je zeker niet onberoerd laten.
De
reis begint in de sfeervolle hoofdstad Santiago de Chile, gelegen in het centrale deel van het land waar het klimaat heerlijk aangenaam is.

Door de goede infrastructuur zijn grote delen van Chili zeer geschikt voor het reizen per huurauto. Dit geldt zeker voor het fabelachtige merengebied dat zich uitstrekt over ongeveer 350 km van Pucón tot Puerto Montt. Je begint in Pucon, waar je de vulkaan Villarrica kunt beklimmen, met als beloning een magnifiek uitzicht over het hele gebied vanaf de kraterrand. Via het merengebied daal je over slingerweggetjes af naar Puerto Varas

Vanuit het groene merengebied vervolg je de reis naar het zuidelijkste deel van Chili, Patagonië. Wat Patagonië zo speciaal maakt is eigenlijk 'het niets', de leegte, de ruimte en de wind. Maar ook de besneeuwde bergtoppen, de drijvende ijsmassa's en de flora, die wel degelijk in bloei staat in de zomer!

Dat tegenstellingen niet groter kunnen zijn dan in Chili, ervaar je als je vanuit Punta Arenas in Patagonië, in een keer doorvliegt naar het noordelijke woestijngebied bij Calama. De warmte voelt hier aangenaam aan en natuurverschijnselen als zoutvlaktes, geisers en de Maanvallei imponeren weer op hun eigen wijze. Een geweldige afsluiting van schitterende reis!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Santiago

Je vliegt naar Santiago, waar je de volgende dag aankomt. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten en zal je per transfer naar je hotel brengen.

Dag 2-3 Santiago

Vanaf de luchthaven word je naar je hotel in Santiago gebracht.

De hoofdstad van Chili heeft een vriendelijke uitstraling en het is een aangename plek om te verblijven. De stad telt veel musea en sfeervolle parken. In het historische centrum zijn kerken en paleizen uit de koloniale tijd te bewonderen en bezienswaardigheden zoals de Plaza de Armas met de Kathedraal en het nationaal historisch museum. Houd er rekening mee dat maandagen vaak rustig zijn. Ook zijn dan veel musea gesloten. Bij helder weer ziet men vanuit de stad in de verte de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte, een prachtig gezicht.
 
Er zijn een aantal wijken die de moeite zijn om te bezoeken: dit is uiteraard het centrum, dan ligt daar in het verlengde Bellavista tegenaan, gevolgd door Providencia. Deze laatste wijk is een gezellige buurt waar veel mensen wonen en het alledaagse leven plaatsvindt. In het historische centrum zijn naast de bezienswaardigheden ook veel kantoren gevestigd. Providencia is heel sfeervol. Tot slot is Barrio Brasil een gezellige culturele wijk met relatief weinig toeristen. Santiago is een stad die nooit zal vervelen en de bezoekers zal verbazen.

Dag 4-5 Pucon

Een binnenlandse vlucht brengt je van Santiago naar Temuco. Na aankomst in Temuco haal je de huurauto op.
Autorit Temuco – Pucón: 105 km; ca. 1,5 uur

Dit plaatsje in het noorden van het merengebied ligt aan het meer Villarica. Er zijn veel activiteiten te ondernemen vanuit Pucón, waaronder het beklimmen van de Villarrica-vulkaan, raften, wandelen, mountainbiken, paardrijden en wandelen. Het plaatsje zelf heeft genoeg restaurantjes en cafe's om te relaxen.
Bezoek vanuit Pucón ook het Nationale Park Huerquehue. Ook hier kun je prachtige wandelingen maken.

Dag 6-7 Huilo Huilo

Autorit Pucón – Huilo Huilo: 130 km; ca. 2 uur

Een van de mooiste plekken van het Merengebied: Huilo-Huilo, een paradijs voor natuurliefhebbers. Je vindt hier een uniek ecosysteem, dat veel van een jungle wegheeft. Wandel tussen de watervallen en snelstromende beekjes en ontdek de unieke flora van dit gebied. Ook is dit bijzondere Nationale Park de natuurlijke habitat van vele diersoorten, waaronder apen en zelfs poema's.

Dag 8-9 Puerto Varas

Autorit Huilo Huilo – Puerto Varas: 300 km; ca. 3,5 uur  

Puerto Varas, ook wel de stad van de rozen genoemd, staat bekend om zijn overweldigende natuur en zijn fascinerende mix tussen de Duitse en de Chileense cultuur.

Bij mooi weer zal je merken dat de natuur in Puerto Varas zeer fotogeniek is. Je ziet dan de witte top van de 2500 meter hoge vulkaan Osorno hoog boven het helder blauwe meer uittorenen. Het meer zelf, het Llanquihuemeer, is het op een na grootste van Chili. Je kan hier zelf een boot huren of een dagtocht maken op een van de schepen die ook andere meren in de omgeving bevaren.

's Avonds kan je heerlijk eten in een van de restaurants want Puerto Varas staat bekend als een van de culinaire hotspots van Chili.
 

Dag 10 Punta Arenas

Autorit Puerto Varas – Puerto Montt: 22 km; ca. 30 min 
Op de luchthaven lever je de huurauto in. Je vliegt naar Punta Arenas, waar je een nieuwe huurauto ophaalt en naar je hotel rijdt.

Punta Arenas is evenals Puerto Natales gegroeid door de grote "woolboom" aan het einde van de 19de eeuw. De kleurrijke huizen en het gezellige centrum geven heel goed de sfeer mee van het verlaten en lege zuiden van Chili. Vanuit Punta Arenas kun je met de boot naar Vuurland en de pinguïnkolonie Isla Magdalena.

Dag 11-13 Torres del Paine

Autortit Punta Arenas – Torres del Paine: 350 km; ca. 4,5 uur 

Het nationaal park Torres del Paine is een van de biosfeerreservaten van de UNESCO. En niet voor niets! De verschillende lichtvallen door snel veranderende weersomstandigheden zullen er voor zorgen dat je van de ene verbazing in de andere valt in deze parel van Chili’s nationale parken.

Torres del Paine geldt dan ook als één van de meest bijzondere en ongerepte natuurgebieden in Chili. Het park heeft zijn naam te danken aan de drie markante graniettorens, de “Torres del Paine”, die uit de steppe omhoog rijzen. Het park herbergt een unieke flora en fauna en is dan ook zeer populair bij natuurliefhebbers. Het gebied heeft prachtige kliffen, rotsen, gletsjers, watervallen, rivieren, meren en lagunes.
Daarnaast krijg je waarschijnlijk condors, flamingo's, guanaco's (een lamasoort) en herten te zien. Dit alles te midden van de voor dit park zo karakteristieke rotsformaties en felgekleurde meren.

Het nationaal park is het beste te voet of per huurauto te verkennen. Voor de actieve wandelaar is ook mogelijk om in verschillende refugio's te verblijven, waarbij je van de ene naar de andere refugio loopt.

Dag 14 Punta Arenas

Autorit Torres del Paine – Punta Arenas: 350 km; ca. 4,5 uur 

Je verblijft nog een nacht in Punta Arenas.

Dag 15-18 San Pedro de Atacama

Je levert de auto in op de luchthaven van Punta Arenas en vliegt naar Calama. In Calama haal je de huurauto op en rij je in ca 1 uur naar San Pedro de Atacama.

In San Pedro de Atacama is de Atacameño cultuur nog zichtbaar in mens en cultuur. Het dorp ligt middenin een gebied van natuurfenomenen. De maanvallei (valle de la luna) is één van de highlights in de omgeving. Dit is een gebied vlakbij San Pedro waar je versteld zult staan van absurde rotsformaties die gevormd zijn door de erosie van de zoutbergen. Vooral rond zonsondergang krijgen de vormen en kleuren hier een onwerkelijk karakter. Andere hoogtepunten in de omgeving zijn de Tatio-geisers (die je het best vroeg in de ochtend kunt bezoeken) en het pre-Inca fort Pukara de Quitor.

Verder vind je in de omgeving kleine, traditionele dorpjes, zoals bijvoorbeeld Toconao. Ook is Salar de Atacama zeer indrukwekkend! Gezien de afgelegen ligging zul je ook overweldigd worden door de intense sterrenhemel. Er zijn verschillende observatoria maar voor een bezoek dien je wel van te voren een afspraak in te plannen. Vanuit San Pedro de Atacama zijn er goede en comfortabele lijndienstbussen mogelijk naar bestemmingen in Chili en Argentinië. Op circa 100km van San Pedro de Atacama vandaan ligt het vliegveld Calama.

Dag 19 Santiago

Je levert de auto in op de luchthaven van Calama en vliegt naar Santiago. Transfer van de luchthaven naar je hotel

Je verblijft nog een laatste nacht in Santiago, alvorens je naar Nederland vliegt.

Dag 20-21 Vlucht naar Amsterdam

Transfer van je hotel naar de luchthaven van Santiago

Je vliegt naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Santiago
2-3 Santiago
Rugendas Ladera Boutique Le Reve
4-5 Pucon
Hotel Malalhue Casa Establo Boutique Antumalal
6-7 Huilo Huilo
Montaña Magica Nothofagus Nothofagus
8-9 Puerto Varas
Casa Kalfu Boutique Casa Molino Cumbres
10 Punta Arenas
Hotel Boutique Kran Kreen Lacolet Hotel la Yegua Loca
11-13 Torres del Paine
Hosteria Pehoé Hotel Lago Grey Rio Serrano hotel & spa
14 Punta Arenas
Hotel Boutique Kran Kreen Lacolet Hotel la Yegua Loca
15-18 San Pedro de Atacama
Casa Don Tomas Diego de Almagro Terrantai
19 Santiago
Rugendas Ladera Boutique Le Reve
20-21 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
September en april v.a. € 3799,- v.a. € 4549,- v.a. € 5475,-
Oktober t/m maart v.a. € 3999,- v.a. € 4999,- v.a. € 5875,-
Periode rond kerst v.a. € 4125,- v.a. € 5149,- v.a. € 5999,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Santiago – Amsterdam (via Madrid) met LATAM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Transfers bij aankomst & vertrek in Santiago
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Autohuur Temuco, Toyota Yaris Sport of vergelijkbaar (ophalen en inleveren aansluitend op je vlucht) inclusief ongelimiteerde kilometers, drop off kosten Temuco – Puerto Montt, verplichte CDW-verzekering (exclusief aanvullende verzekeringen, je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten)
 • Autohuur Punta Arenas, Renault Duster of vergelijkbaar (ophalen en inleveren aansluitend op je vlucht)  inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering (exclusief aanvullende verzekeringen, je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten)
 • Autohuur Calama, Renault Duster of vergelijkbaar (ophalen en inleveren aansluitend op je vlucht)  inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering (exclusief aanvullende verzekeringen, je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten)

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Verzekering afkoop eigen risico huurauto à € 5,50 per dag
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 25,90 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.