Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 6325,-

Offerte aanvragen

24 dagen Chili en Argentinië: De mysteries van Paaseiland en Patagonië

 • Mystiek Paaseiland
 • De ruige natuur van Patagonië
 • Luxe cruise van Punta Arenas via Kaap Hoorn naar Ushuaia

De mystieke beelden van Paaseiland en de adembenemende natuur van Patagonië, dat is de originele combinatie van deze reis.

Na een paar dagen in de gemoedelijke Chileense hoofdstad Santiago vlieg je naar een van de meest mysterieuze eilanden ter wereld: Paaseiland. Op dit Polynesische eiland vind je naast prachtige stranden de overblijfselen van een raadselachtige beschaving. Bekend zijn de metershoge beelden die over de oneindige oceaan uitkijken. Over het eiland heen staan ruim 600 van deze "Moai", sommigen tot 9 meter hoog. Ze waren waarschijnlijk vooral bedoeld om de kracht van de lokale bevolking te symboliseren.

Terug op het vasteland begint een verkenningstocht door het onherbergzame Patagonië. In natuurpark Torres del Paine kun je prachtig wandelen langs helder blauwe meren met besneeuwde bergen op de achtergrond. Voor de meer sportieve wandelaar is de pittige W-trek een leuke uitdaging.

Een mooiere manier om de oversteek naar Argentinië te maken dan met de boot bestaat er volgens ons niet. Met een luxe schip van bootmaatschappij "Australis" maak je een onvergetelijke meerdaagse cruise door het grillige Patagonië. Vanaf het stijlvolle schip geniet je van een schitterend uitzicht over diepe fjorden, imposante gletsjers en kolonies van pinguïns en zeeleeuwen. Op een aantal plaatsen ga je van boord om dit alles van dichtbij te beleven. El Calafate is de volgende bestemming en een hoogtepunt van deze reis. Vanaf hier kunt u een bezoek brengen aan de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer.

Na het stille zuiden van Latijns-Amerika bezoek je het levendige Buenos Aires. Met haar vele restaurantjes, barretjes en tangoshows is dit een stad die nooit slaapt.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Santiago

Je vliegt naar Santiago, waar je de volgende dag aankomt. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten en zal je per transfer naar je hotel brengen.

Dag 2 Santiago

Vanaf de luchthaven word je naar je hotel in Santiago gebracht.

De hoofdstad van Chili heeft een vriendelijke uitstraling en het is een aangename plek om te verblijven. De stad telt veel musea en sfeervolle parken. In het historische centrum zijn kerken en paleizen uit de koloniale tijd te bewonderen en bezienswaardigheden zoals de Plaza de Armas met de Kathedraal en het nationaal historisch museum. Houd er rekening mee dat maandagen vaak rustig zijn. Ook zijn dan veel musea gesloten. Bij helder weer ziet men vanuit de stad in de verte de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte, een prachtig gezicht.
 
Er zijn een aantal wijken die de moeite zijn om te bezoeken: dit is uiteraard het centrum, dan ligt daar in het verlengde Bellavista tegenaan, gevolgd door Providencia. Deze laatste wijk is een gezellige buurt waar veel mensen wonen en het alledaagse leven plaatsvindt. In het historische centrum zijn naast de bezienswaardigheden ook veel kantoren gevestigd. Providencia is heel sfeervol. Tot slot is Barrio Brasil een gezellige culturele wijk met relatief weinig toeristen. Santiago is een stad die nooit zal vervelen en de bezoekers zal verbazen.

Dag 3-5 Paaseiland

In ruim 5 uur vlieg je van Santiago naar Paaseiland.

Paaseiland is een van de meest afgelegen Polynesische eilanden. Naast prachtige stranden vindt de bezoeker hier de overblijfselen van een mysterieuze beschaving. Bekend zijn de metershoge beelden die over de oneindige oceaan uitkijken. Over het eiland heen staan ruim 600 van deze "Moai", sommige tot 9 meter hoog. Deze beelden werden op één plaats gemaakt en vervolgens over het hele eiland heen gesleept. Ze waren waarschijnlijk vooral bedoeld om de kracht van de lokale bevolking te symboliseren.

Entrée Paaseiland: Voor het behoud van het nationaal park Rapa Nui is een bedrag van ca. $83,- verschuldigd. Dit betaal je cash in US dollars bij aankomst op de luchthaven.

Dag 6-7 Santiago

Je vliegt terug naar Santiago en hebt nog ruim een dag de tijd om deze prettige stad te ontdekken.

Je verblijft nog een laatste nacht in Santiago, alvorens je naar Nederland vliegt.

Dag 8 Punta Arenas

Je vliegt naar het uiterste zuiden van Chili. In Punta Arenas haal je de huurauto op.

Punta Arenas is evenals Puerto Natales gegroeid door de grote "woolboom" aan het einde van de 19de eeuw. De kleurrijke huizen en het gezellige centrum geven heel goed de sfeer mee van het verlaten en lege zuiden van Chili. Vanuit Punta Arenas kun je met de boot naar Vuurland en de pinguïnkolonie Isla Magdalena.

Dag 9-11 Torres del Paine

Autorit Punta Arenas - Torres del Paine: 350 km; ca. 4 uur en 30 min. (afhankelijk van het verblijf in Torres)

Het nationaal park Torres del Paine is een van de biosfeerreservaten van de UNESCO. En niet voor niets! De verschillende lichtvallen door snel veranderende weersomstandigheden zullen er voor zorgen dat je van de ene verbazing in de andere valt in deze parel van Chili’s nationale parken.

Torres del Paine geldt dan ook als één van de meest bijzondere en ongerepte natuurgebieden in Chili. Het park heeft zijn naam te danken aan de drie markante graniettorens, de “Torres del Paine”, die uit de steppe omhoog rijzen. Het park herbergt een unieke flora en fauna en is dan ook zeer populair bij natuurliefhebbers. Het gebied heeft prachtige kliffen, rotsen, gletsjers, watervallen, rivieren, meren en lagunes.
Daarnaast krijg je waarschijnlijk condors, flamingo's, guanaco's (een lamasoort) en herten te zien. Dit alles te midden van de voor dit park zo karakteristieke rotsformaties en felgekleurde meren.

Het nationaal park is het beste te voet of per huurauto te verkennen. Voor de actieve wandelaar is ook mogelijk om in verschillende refugio's te verblijven, waarbij je van de ene naar de andere refugio loopt.

Dag 12 Punta Arenas

Autorit Torres del Paine - Punta Arenas: 350 km; ca. 4 uur en 30 min. (afhankelijk van het verblijf in Torres
In Punta Arenas lever je de huurauto in.

Je verblijft nog een nacht in Punta Arenas.

Dag 13 Australis Cruise

Op een luxe schip vaar je door het zuiden van Patagonië en Vuurland naar het einde van de wereld! De tocht voert in 5 dagen van Punta Arenas naar Ushuaia in Argentinië.

Het avontuur gaat beginnen. Jullie kunnen in de haven inchecken tussen 13:00 en 17:00 uur en om 18:00 uur vertrekt het schip uit Punta Arenas.
Na een welkomstdrankje en een introductie van de kapitein en de crew, vaar je naar een van de meest afgelegen plaatsen ter wereld. Gedurende de nacht vaart het schip door de Strait of Magellan door een doolhof van kanalen die kenmerkend zijn voor dit gedeelte van Patagonië.
Je laat de twinkelende lichtjes van Punta Arenas achter je als je het Whiteside Canal invaart, tussen Darwin Island en Isla Grande de Tierra del Fuego.

Dag 14 Australis Cruise

Het is fijn wakker worden vandaag. Het schipt vaart de Admiralty Sound in, een spectaculaire uitloper van de Strait of Magellan. Aan de noordkant zie je de met sneeuw bedekte bergtoppen van Karukinka Natural Park, terwijl het zuiden gekenmerkt wordt door de diepe fjorden en baaien van Alberto de Agostini National Park.

Bij Ainsworth Bay ga je van de boot af om de vele vogels en een kolonie zeeolifanten van dichterbij te bekijken. Je kunt kiezen uit twee excursies. De eerste is een tocht door een veenmoeras naar een met watervallen en mosbedekte rotswand, gelegen in een ongerept subpolair bos. Hikers kunnen hun hart ophalen bij de andere excursie, waarbij er langs een gletsjertop wordt gelopen.
Beide excursies bieden prachtige uitzichten over de Marinelli Gletsjer en Darwin Mountains.

Hierna gaat de cruise verder naar de Tucker Islets. Na een heerlijke lunch ga je weer aan boord van de Zodiacs om een grote groep Magellanpinguins te bekijken die zich bevinden op de kleine eilandjes. Het zijn meer dan 4000 pinguins die daar leven, naast nog vele andere vogelsoorten. In september en april, als de pinguins ergens anders zijn, wordt deze excursie vervangen door een korte wandeling naar een gletsjer vlakbij Brookes Bay.

's Nacht vaart het schip rond het westeinde van Tierra del Fuego via een aantal smalle kanalen en gaat daarna weer oostwaarts naar het Beagle Channel.

Dag 15 Australis Cruise

In de ochtend vaart de Australis het Pia Fjord in en ga je vanuit Zodiacs een spectaculaire Pia Gletsjer tour doen. Aan land maak je een korte wandeling voor een spectaculair uitzicht over de gletsjer, die vanuit de bergen de zee inloopt. Het maken van een langere en moeilijkere hike is ook mogelijk.

Weer terug op de Australis vaar je naar een gebied genaamd Glacier Alley. De naamt zegt het al, jullie passeren een aantal indrukwekkende gletsjers die vanuit de Darwin Mountains en Darwin Ice Sheet naar beneden lopen. De meeste van deze gletsjers zijn vernoemd naar Europese landen.

Dag 16 Australis Cruise

De volgende ochtend vaart de Australis door Nassau Bay naar de afgelegen archipel waarin Cape Horn National Park zich bevindt. Als het weer het toe laat gaan we aan land van het eiland waar het legendarische Cape Horn te vinden is. Deze 425 meter hoge steile kaap die is omgeven door de ruige watere van Drakes Passage is vernoemd naar de stad Hoorn, want het gebied werd in 1616 ontdekt door een Nederlandse expeditie.

In de midag bereik je, al varend door Murray Channel, het historische Wulaia Bay. Dit was een van de grootste plaatselijke Yámana aboriginal nederzettingen, maar staat ook bekend om de ongekende schoonheid van de natuur.
Na een bezoek aan het museum in het oude radiostation heb je de keuze uit het maken van 3 hikes, met elk een andere moeilijkheidsgraad. Tijdens al deze hikes wandel je door het betoverende Magellan bos en bereik je een panoramisch uitzichtpunt over de baai.

Dag 17 Laatste dag Australis en Ushuaia

De laatste dag van dit avontuur is aangebroken. Vroeg in de ochtend vaar je Argentijnse wateren in en bereik je rond 8:30 uur Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld.

Ushuaia ligt op Vuurland en is de zuidelijkste stad ter wereld. Het is imponerend om de schepen in de haven te zien liggen die een expeditie naar de Zuidpool maken. In de stad zelf zijn er een aantal musea zoals het "Museo del Fin del Mundo", een scheepvaartmuseum en een geologisch museum onder de naam Yámana. Het is een aangename plaats om een paar dagen door te brengen en de overweldigende natuur in de omgeving te verkennen. Maak een wandeling door het nationale park Tierra del Fuego (Vuurland). Hier zul je onder andere door bevers gebouwde dammen tegenkomen. Beleef een van de mooiste ritten en pak een treinreis mee van circa een uur dwars door het nationaal park met El Tren del Fin del Mundo. Tot slot kun je een boottocht maken over het Beagle-kanaal die je langs de beroemde vuurtoren Les Eclaireur brengt en waarbij je onderweg zeehonden, pinguïns, zeeleeuwen en vele vogelsoorten kunt bewonderen.

Dag 18-19 El Calafate

Een korte vlucht brengt je in El Calafate.

Dit kleine stadje, een van de meest bezochte bestemmingen van het land, ligt vlakbij het Parque Nacional de los Glaciares, ofwel het Nationaal Park van de gletsjers. De beroemdste gletsjer is de imposante Perito Moreno, een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld. De Upsala gletsjer ligt op circa 50 kilometer ten noorden van El Calafate en is per boot te bezoeken. De omgeving van El Calafate biedt ook talloze andere mogelijkeheden voor dagtochten naar meren en watervallen. Ook is een bezoek aan El Chalten zeer de moeite waard vanwege onvergetelijke wandeltochten die daar mogelijk zijn.

Dag 20-22 Buenos Aires

Je vliegt naar de laatste stop van deze reis: Buenos Aires.

Buenos Aires is zonder twijfel de meest Europese stad van Latijns-Amerika en wordt vaak vergeleken met Parijs. De stad telt talloze terrasjes, parken, restaurants en cafés waar je kunt genieten van echte Argentijnse sferen. Je kunt een bezoek brengen aan één van de vele tientallen musea, een theater of misschien wel een voetbalwedstrijd. En natuurlijk mag een bezoek aan een tangoshow niet ontbreken. Indien je zelf wilt leren tangodansen dan is de wijk San Telmo de beste plek om dit te doen.
Andere hoogtepunten van de stad zijn onder andere de schilderachtige wijk La Boca en de begraafplaats Recoleta, met onder andere de graven van Evita Perón en Carlos Gardel.

Wie Buenos Aires zegt, zegt tango en wie tango zegt, zegt Buenos Aires. In San Telmo vind je niet alleen mooie oude gebouwen, geplaveide straatjes en gezellige pleinen. In deze barrio draait het om de temperamentvolle muziek en expressieve dans, je vindt er vele barretjes, restaurants en dansscholen. Professionele tangoduo's geven optredens op straat.
Op zondag verandert de wijk in een bruisende markt vol kraampjes, straatartiesten, muziek en dans, en is één van de leukste plekken van de stad om het weekend af te sluiten.
Bezoek ook de kleurrijke wijk La Boca Buenos Aires. De felgekleurde huizen, tangoclubs en restaurants, geven de wijk een gezellige en artistieke sfeer.

Dag 23-24 Vlucht naar Amsterdam

Je vliegt weer terug naar Nederland waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Santiago
2 Santiago
Hotel Nippon Rugendas Le Reve
3-5 Paaseiland
Easter Island Ecolodge Vai Moana Altiplanico
6-7 Santiago
Hotel Nippon Rugendas Le Reve
8 Punta Arenas
Isla Rey Jorge Lacolet Hotel la Yegua Loca
9-11 Torres del Paine
Hosteria Pehoé Hotel Lago Grey Hotel Lago Grey
12 Punta Arenas
Isla Rey Jorge Lacolet Hotel la Yegua Loca
13-16 Australis Cruise
Australis Cabine B Australis Cabine A Australis Cabine AAA
17 Laatste dag Australis en Ushuaia
Hotel de los Andes Hostería Patagonia Jarké Los Cauquenes
18-19 El Calafate
Rincón del Calafate Kau Yatun Mirador del Lago
20-22 Buenos Aires
Clásico Esplendor Plaza Francia Fierro Hotel
23-24 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
April en oktober v.a. € 6325,- v.a. € 7549,- v.a. € 9575,-
November t/m maart v.a. € 6775,- v.a. € 8349,- v.a. € 10725,-
Periode rond kerst v.a. € 6925,- v.a. € 7925,- v.a. € 10425,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Santiago // Buenos Aires – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten
 • Let op! Op de binnenlandse vluchten van Aerolineas Argentinas mag
 • je per persoon 15kg hoofdbagage + 8kg handbagage meenemen. Extra ruimbagage van 16-23 kilo kost bij Aerolineas Argentinas c.a. €15,- per bagage, per traject.
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Transfer na aankomst in Santiago van de luchthaven naar je hotel (dag 2)
 • Transfer luchthaven Paaseiland – hotel v.v.
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Autohuur Punta Arenas, cat. Renault Symbol of gelijkwaardig. Inclusief standaard CDW verzekeringen, belastingen, ongelimiteerde km, GPS
 • 5 dagen/4 nachten cruise Australis van Punta Arenas naar Ushuaia. Incl. overnachtingen, excursies, havenbelasting, entrée nationaal park, entertainment aan boord, gids, alle maaltijden en je kunt gebruik maken van de bar tijdens openingstijden (zonder extra kosten voor wijnen, dranken en likeuren). Exclusief optionele tours.
 • Huurauto: Creditcard (met pincode) op bestuurdersnaam verplicht. Het bedrag van het eigen risico wordt als waarborg van je creditcard afgeschreven. Je kunt voor € 5,50 per dag het eigen risico afkopen. Vamonos sluit dan een afkoop eigen risico polis af bij Allianz Global Assistance. Internationaal rijbewijs is niet vereist, maar wordt wel aangeraden. Deze is alleen geldig in combinatie met het originele rijbewijs.

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Toeristenbelasting Buenos Aires USD 1,50 pppn. Je dient dit ter plaatse te betalen
 • Entrée Paaseiland.
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Verzekering afkoop eigen risico huurauto à € 5,50 per dag
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 25,90 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.