Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3699,-

Offerte aanvragen

20 dagen Chili: Extremen van de Carretera Austral en het ruige noorden

 • Per 4×4 door een ruig landschap
 • Vulkanen en zoutmeren
 • De beroemde Carretera Austral

Door de uitgestrekte vorm van dit Zuid-Amerikaanse land vind je een grote verscheidenheid aan indrukwekkende natuur. Tijdens ddeze reis zul je de twee extremen van Chili met een terreinwagen ontdekken. Het meest noordelijk bereikbare deel ontdek je vanuit Arica en het meest zuidelijke bereik je via de indrukwekkende Carretera Austral naar Caleta Tortel.

De hoofdstad Santiago is een moderne en aangename stad waar je na aankomst in Chili heerlijk tot rust kunt komen. Het park De Stad is gesticht in 1541 door Pedro de Valdivia op de plek waar nu Cerro Santa Lucía is. Vanaf dit punt kun je genoeten van een schitterend uitzicht over de stad. Ook de locatie maakt Santiago speciaal, op heldere dagen zie je de met sneeuw bedekte Andes achter de stad verrijzen.

De Carretera Austral betekent "het einde van de weg in Chili". Aan het eind stuit je tegen bergen aan, wanneer je verder naar het zuiden wil kan dat alleen via Argentinië. Dit verlaten deel van Chili is indrukwekkend mooi! Het landschap wordt gekenmerkt door veel ruimte, bergen, gletsjers en bergmeren waar flamingo's het uitzicht nog imposanter maken.

Vanuit het uiterste zuiden vlieg je naar het uiterste noorden. Ook hier vind je een indrukwekkend landschap gekenmerkt door bergen, vulkanen en meren, maar met een eigen karakter. In het dorp Enquelga, aan de voet van de Isluga Vulkaan van 5501 meter hoog, ben je getuige van de traditionele ambacht van het weven door Aymara vrouwen. De zoutvlakte "Salar de Surire" en een aantal meren met soms flamingo's aan de oevers zullen je ook versteld doen staan. Een stoere terreinwagen en een ondernemende geest maken deze reis onvergetelijk.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Santiago

Je vliegt naar Santiago, waar je de volgende dag aankomt. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten en zal je per transfer naar je hotel brengen.

Dag 2 Santiago

Vanaf de luchthaven word je naar je hotel in Santiago gebracht.

De hoofdstad van Chili heeft een vriendelijke uitstraling en het is een aangename plek om te verblijven. De stad telt veel musea en sfeervolle parken. In het historische centrum zijn kerken en paleizen uit de koloniale tijd te bewonderen en bezienswaardigheden zoals de Plaza de Armas met de Kathedraal en het nationaal historisch museum. Houd er rekening mee dat maandagen vaak rustig zijn. Ook zijn dan veel musea gesloten. Bij helder weer ziet men vanuit de stad in de verte de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte, een prachtig gezicht.
 
Er zijn een aantal wijken die de moeite zijn om te bezoeken: dit is uiteraard het centrum, dan ligt daar in het verlengde Bellavista tegenaan, gevolgd door Providencia. Deze laatste wijk is een gezellige buurt waar veel mensen wonen en het alledaagse leven plaatsvindt. In het historische centrum zijn naast de bezienswaardigheden ook veel kantoren gevestigd. Providencia is heel sfeervol. Tot slot is Barrio Brasil een gezellige culturele wijk met relatief weinig toeristen. Santiago is een stad die nooit zal vervelen en de bezoekers zal verbazen.

Dag 3 Coyhaique

Je vliegt vandaag van Santiago naar Balmaceda, waar je de huurauto ophaalt.
Autorit Balmaceda – Coyhaique: 55 km; ca. 1 uur

Coyhaique is een stad van enige omvang langs de Carretera Austral route. Het levendige stadje heeft een gezellig centraal plein. Het is omringd door de rivieren de Simpson en de Coyhaique en door bergen die het gehele jaar met sneeuw bedekt zijn.
De stad groeit dankzij de toename van toeristen die de Carretera Austral bezoeken. Bezoek het lokale museum, wanneer je op de brug staat over de Río Simpson, kun je in de rotsen het gezicht van een indiaan herkennen, de zogenaamde "Piedra del Indio". Vanaf 100 km ten zuiden van Coyhaique zijn de wegen onverhard tot de grens met Argentinië.

Dag 4-5 Puerto Guadal

Autorit Coyhaique – Puerto Guadal: 275 km; ca. 4,5 uur

Puerto Guadal ligt aan het grootste meer van Chili, Lago General Carrera. Het is een van de weinige dorpen van enige omvang in de omgeving en je vindt hier dus vrij veel hotels, allemaal in lokale stijl gebouwd. De locatie van de plaats aan het meer is fantastisch en bijna alle hotels liggen aan het meer of hebben een fraai uitzicht op het meer.

Op ca. 2 kilometer van Guadal liggen de watervallen van Los Maquis. De meest indrukwekkende is zo'n 25 m hoog, compleet door bomen omgeven. Op een uur rijden liggen de Capillas de Marmol. Het water heeft onder deze klippen van kalksteen een prachtig gangenstelsel uitgeslepen. De weerkaatsing van het licht in het water maakt dat je hier eindeloos foto's zult nemen!

Dag 6 Caleta Tortel

Autorit Puerto Guadal - Caleta Tortel: 140 km; ca. 3 uur

Caleta Tortel is een klein dorpje dat tot 2003 nog niet bereikbaar was over land. Het ligt op een fantastische locatie aan de oever van de Río Baker. De ca. 500 inwoners die het plaatsje telt zijn werkzaam in de visvangst en houtkap. In het dorp zijn er geen wegen. De weg houdt op voor het dorp en vanaf dat punt loopt iedereen over houten paden van A naar B.

Dag 8 Arica

Autorit Puerto Guadal – Balmaceda: 250 km; ca. 4 uur
Je levert de huurauto in en vliegt via Santiago naar Arica. Bij aankomst haal je een nieuwe huurauto op.

De bijnaam “stad van de eeuwige lente” komt door het droge klimaat en het hele jaar door is het hier warm en zonnig. In de levendige havenstad Arica zijn er uitgestrekte stranden en is er een subtropisch klimaat om lekker een dagje aan zee door te brengen en vis te eten. Arica is een geliefde badplaats en ook een beroemde plek voor surfers. Vanuit Arica kan je per huurauto naar Putre gaan waar je het adembenemende Lauca NP vindt.

Dag 9-10 Putre

Autorit Arica – Putre: 140 km; ca. 3 uur

Putre ligt op 3500 meter hoogte en op ca. 150 km van Arica verwijderd. Putre is in 1580 ontstaan als nederzetting tussen het mijngebied van Potosí in Bolivia en de haven van Arica. Dit gebied staat bekend als uitvalsbasis voor het NP Lauca dat een gemiddelde hoogte heeft van 4500 m en waar je groene meren kunt bewonderen en waar vicuñas en guanacos hun leefgebied hebben. De Inca's hebben ook hier hun sporen achtergelaten. Fossielen in Las Cuevas zijn ca. 9000 jaar oud en in de kerk van Parinacota vind je een duidelijke mix van het katholieke invloeden van de Spanjaarden en de Incacultuur.

Dag 11 Autorit van Putre naar Colchane

Autorit Putre - Colchane: 220 km; ca. 8 -10 uur (incl. stops), onverharde wegen
 

Je rijdt vandaag van Putre naar beneden, langs Salar Surire en Volcán Isluga, naar Colchane (ca. in 8 tot 10 uur incl. stops). Langs de Andestoppen, vulkanen en zoutmeren voert deze roadtrip langs een van de mooiste landschappen van Chili.
Het is noodzakelijk om extra benzine mee te nemen en dat mag in Chili alleen in een pick-up truck. Onderweg kun je nergens verblijven. De weg is onverhard, maar buiten het regenseizoen goed te rijden.

Colchane is een klein dorp in het niets op circa 3700 meter hoogte met enkele eenvoudige accommodaties. Vanaf Colchane kun je het NP Volcán Isluga bezoeken en naar de Puchuldiza geiser gaan. Het is één van de mooiste vulkaanlandschappen van Chili en dus zeker de moeite waard!

Dag 12-13 Iquique

Autorit Colchane - Iquique: 240 km; ca. 3 uur

 

Ondanks dat Iquique een havenstad is, is het zeker de moeite van een bezoek waard. Dit vanwege het behoud van koloniale gebouwen zoals het Centro Español op het centrale plein Plaza Prat. In de Calle Baquedano vind je veel mooie huizen van de nitraatbaronnen. Een handel die hoogtij vierde in het begin van de 20ste eeuw.

Dag 14-16 San Pedro de Atacama

Autorit Iquique - San Pedro: 490 km; ca. 6 uur
 

In San Pedro de Atacama is de Atacameño cultuur nog zichtbaar in mens en cultuur. Het dorp ligt middenin een gebied van natuurfenomenen. De maanvallei (valle de la luna) is één van de highlights in de omgeving. Dit is een gebied vlakbij San Pedro waar je versteld zult staan van absurde rotsformaties die gevormd zijn door de erosie van de zoutbergen. Vooral rond zonsondergang krijgen de vormen en kleuren hier een onwerkelijk karakter. Andere hoogtepunten in de omgeving zijn de Tatio-geisers (die je het best vroeg in de ochtend kunt bezoeken) en het pre-Inca fort Pukara de Quitor.

Verder vind je in de omgeving kleine, traditionele dorpjes, zoals bijvoorbeeld Toconao. Ook is Salar de Atacama zeer indrukwekkend! Gezien de afgelegen ligging zul je ook overweldigd worden door de intense sterrenhemel. Er zijn verschillende observatoria maar voor een bezoek dien je wel van te voren een afspraak in te plannen. Vanuit San Pedro de Atacama zijn er goede en comfortabele lijndienstbussen mogelijk naar bestemmingen in Chili en Argentinië. Op circa 100km van San Pedro de Atacama vandaan ligt het vliegveld Calama.

Dag 17-18 Santiago

Je rijdt naar het vliegveld in Calama, levert de huurauto in en vliegt naar Santiago. Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel.

Je verblijft nog een laatste nacht in Santiago, alvorens je naar Nederland vliegt.

Dag 19-20 Vlucht naar Amsterdam

Je gaat op eigen gelegenheid naar het vliegveld.

Je vliegt naar Amsterdam waar je de volgende dag aankomt.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Santiago
2 Santiago
Le Reve
3 Coyhaique
Nómades Boutique
4-5 Puerto Guadal
Mirador de Guadal
6 Caleta Tortel
Entre Hielos
8 Arica
Aruma Boutique
9-10 Putre
Terrace Lodge
11 Autorit van Putre naar Colchane
Inka Thaki
12-13 Iquique
Terrado Cavancha
14-16 San Pedro de Atacama
Terrantai
17-18 Santiago
Le Reve
19-20 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. S
September en april v.a. € 3699,-
Oktober t/m maart v.a. € 3899,-
Periode rond kerst v.a. € 4099,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Santiago – Amsterdam met
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Binnenlandse vluchten
 • Transfer na aankomst in Santiago
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in een 2-persoonskamer
 • Uitgebreid roadbook
 • Autohuur Balmaceda, 5 dagen, cat. Jeep Suzuki Jimny 4X4 of vergelijkbaar. incl. 250 km per dag, belastingen en luchthaven afleveringskosten.
 • Transfer (gedeeld) San Pedro de Atacama – Calama
 • Autohuur Arica –Calama, 9 dagen, cat. Pickup truck 4×4, Toyota Hilux 3.0 of gelijkwaardig. Inclusief CDW verzekeringen, belastingen, ongelimiteerde km. Inclusief drop off kosten (ca. USD 370 totaal)
 • Creditcard (met pincode) op bestuurdersnaam verplicht. Het bedrag van het eigen risico wordt als waarborg van uw creditcard afgeschreven. Het eigen risico op de schade- en diefstalverzekering bedraagt ca. USD 1500. U kunt voor € 5,50 per dag het eigen risico afkopen. Vámonos sluit dan een afkoop eigen risico polis af bij Allianz Global Assistance. Internationaal rijbewijs is niet vereist, maar wordt wel aangeraden. Deze is alleen geldig in combinatie met het originele rijbewijs.

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • Afkoop eigen risico huurauto (€ 5,50 per dag)
 • Excursies en entreegelden
 • GPS op aanvraag
 • CO2-compensatie. Het compenseren van CO2 kost per persoon: € 25,90
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.