Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3475,-

Offerte aanvragen

18 dagen Chili en Argentinië: Trekkings door Patagonië

 • Meerdaagse wandeling door Torres del Paine
 • Hike over de krakende Perito Moreno gletsjer
 • Dans de tango in Buenos Aires

Deze zeer actieve reis geeft een compleet beeld van het zuidelijke deel van Latijns-Amerika. Wandel en fiets door indrukwekkend Torres del Paine, over de krakende Perito Moreno gletsjer en langs de sprookjesachtige meren bij Bariloche.  Het bruisende Buenos Aires worden zeker niet overgeslagen!

Kijk goed om je heen terwijl het vliegtuig in Santiago landt, want de stad, omringd door besneeuwde bergtoppen, ziet er magisch uit vanuit de lucht. In Santiago is het heerlijk slenteren langs het presidentiële paleis en de vele musea.

Torres del Paine geldt als één van de meest bijzondere en ongerepte natuurgebieden ter wereld. Het park heeft zijn naam te danken aan de drie markante graniettorens, de “Torres del Paine”, die uit de steppe omhoog rijzen. Het park herbergt een unieke flora en fauna en is zeer populair bij wandelliefhebbers. Het gebied heeft prachtige kliffen, rotsen, gletsjers, watervallen, rivieren, meren en lagunes. Je kunt hier wandelen en rondrijden langs vreemd gevormde bergpieken en gletsjers. Misschien krijg je condors, flamingo's, guanaco's (een lamasoort) en herten te zien. Dit alles te midden van de voor dit park zo karakteristieke rotsformaties.

Je wandelt 5 dagen door dit spectaculaire gebied, waarbij onderweg wordt overnacht in berghutten.

Een bezoek aan de beroemde Perito Moreno gletsjer dient uiteraard op het programma te staan. Je gaat deze imposante gletsjer bezichtigen in combinatie met een indrukwekkende minitrekking! Je krijgt een uitleg over de geschiedenis van de gletsjer en onder begeleiding bind je de stijgijzers onder je wandelschoenen. Je maakt een spectaculaire wandeling over het ijs; een onvergetelijke ervaring!
De volgende stop tijdens deze reis is Bariloche, gelegen aan de zuidelijke oever van het Lago Nahuel Huapi, midden in het merengebied van Argentinië. Besneeuwde vulkanen, grote en kleine meren en uitgestrekte bossen voeren hier de boventoon. In dit gebied staat een volle dag fietsen op het programma.

Vervolgens reis je naar het bruisende, koloniale Buenos Aires. Je zult geen genoeg krijgen van de tango, de gezellige straatjes, restaurants en barretjes waar zich het leven van de Argentijnen afspeelt.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Santiago

Je vliegt naar Santiago, waar je de volgende dag aankomt. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten en zal je per transfer naar je hotel brengen.

Dag 2 Santiago

Vanaf de luchthaven word je naar je hotel in Santiago gebracht.

De hoofdstad van Chili heeft een vriendelijke uitstraling en het is een aangename plek om te verblijven. De stad telt veel musea en sfeervolle parken. In het historische centrum zijn kerken en paleizen uit de koloniale tijd te bewonderen en bezienswaardigheden zoals de Plaza de Armas met de Kathedraal en het nationaal historisch museum. Houd er rekening mee dat maandagen vaak rustig zijn. Ook zijn dan veel musea gesloten. Bij helder weer ziet men vanuit de stad in de verte de besneeuwde toppen van het Andes-gebergte, een prachtig gezicht.
 
Er zijn een aantal wijken die de moeite zijn om te bezoeken: dit is uiteraard het centrum, dan ligt daar in het verlengde Bellavista tegenaan, gevolgd door Providencia. Deze laatste wijk is een gezellige buurt waar veel mensen wonen en het alledaagse leven plaatsvindt. In het historische centrum zijn naast de bezienswaardigheden ook veel kantoren gevestigd. Providencia is heel sfeervol. Tot slot is Barrio Brasil een gezellige culturele wijk met relatief weinig toeristen. Santiago is een stad die nooit zal vervelen en de bezoekers zal verbazen.

Dag 3 Puerto Natales

Deze plaats in het zuiden van Chili bevindt zich bijna aan het einde van de wereld. Het is een aangename plaats om te verblijven en een goed uitgangspunt om de Balmaceda-gletsjer in het NP Bernardo O'Higgins te bekijken en natuurlijk naar het NP Torres del Paine te gaan.

Dag 4 Torres del Paine, start W-trek

Het nationaal park Torres del Paine is een van de biosfeerreservaten van de UNESCO. En niet voor niets! De verschillende lichtvallen door snel veranderende weersomstandigheden zullen er voor zorgen dat je van de ene verbazing in de andere valt in deze parel van Chili’s nationale parken.

Torres del Paine geldt dan ook als één van de meest bijzondere en ongerepte natuurgebieden in Chili. Het park heeft zijn naam te danken aan de drie markante graniettorens, de “Torres del Paine”, die uit de steppe omhoog rijzen. Het park herbergt een unieke flora en fauna en is dan ook zeer populair bij natuurliefhebbers. Het gebied heeft prachtige kliffen, rotsen, gletsjers, watervallen, rivieren, meren en lagunes.
Daarnaast krijg je waarschijnlijk condors, flamingo's, guanaco's (een lamasoort) en herten te zien. Dit alles te midden van de voor dit park zo karakteristieke rotsformaties en felgekleurde meren.

Het nationaal park is het beste te voet of per huurauto te verkennen. Voor de actieve wandelaar is ook mogelijk om in verschillende refugio's te verblijven, waarbij je van de ene naar de andere refugio loopt.

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor mensen die maximaal willen genieten van de natuur en het avontuur in het nationale park Torres del Paine. De W-trek dankt zijn naam aan de vorm van de route.
Tijdens de trek kun je de "torres" en een gletsjer bewonderen. Ook de vele meren vormen een wonderschoon plaatje door de mooie kleuren. Het gaat wel om een pittige trekking (geschikt voor mensen met een normaal tot goede conditie). We adviseren voor en na de trekking in Puerto Natales te verblijven zodat je hoofdbagage daar achter kan blijven.

Je vertrekt 's morgens van Puerto Natales naar het nationaal park Torres del Paine. De bus brengt je tot aan de entree van het NP Laguna Amarga. Vanaf Laguna Amarga loop je in c.a. 1-2 uur naar de refugio waar je zult overnachten.

Dag 5 Torres del Paine, start W-trek

Vandaag kun je naar de beroemde “Base Torres” lopen.
Een bezoek aan “Base Torres” biedt schitterende uitzichten! Vanaf Refugio Torres Central is het ca.
8 uur lopen (heen en terug).
Dit is een pittige klim, maar goed te doen voor mensen met een normale tot goede conditie. Je wordt beloond met een spectaculair uitzicht op de Torres Norte, Monsino & Agostini!

Dag 6 W-trek, dag 3

Vandaag loop je via Valle Francés in ca. 6/7 uur naar Los Cuernos. De route is goed aangegeven en goed te doen. Onderweg kun je de prachtige kleuren bewonderen van Nordenskjöld meer en genieten van het uitzicht op de Almirante Nieto berg.

Dag 7 W-trek, dag 4

Vandaag loop je in ca. 3/4 uur door naar Lodge Paine Grande waar  je het prachtige Lago Pehoé kunt bezichtigen. Je kunt er ook voor kiezen om deze dag een pittige tocht te maken: de trekking naar de Valle del Francés. Indien je voor deze optie kiest, dan moet ke ervan uitgaan dat deze trekking ca. 8 tot 10 uur in beslag neemt. De uitzichten op de vallei zijn schitterend en zeer de moeite waard! Op de terugweg loop je door naar Lodge Paine Grande.

Dag 8 W-trek, dag 5 en terug naar Puerto Natales

Wie wil, kan in de ochtend in 3 uur naar Gletsjer Grey lopen, waar je kunt genieten van een fantastisch uitzicht. Dezelfde 3 uur moeten daarna ook weer terug gelopen worden. Het terrein is redelijk vlak.
Aansluitend keer je weer terug naar de bewoonde wereld. Eerst neem je de catamaran Lago Pehoe van Paine Grande naar Pudeto. De overtocht duurt ca. 40 minuten. Aansluitend stap je op de bus terug naar Puerto Natales waar je zult overnachten.

Dag 9-10 El Calafate

Met de bus reis je in 5 uur van Puerto Natales naar El Calafate in Argentinië.

Dit kleine stadje, een van de meest bezochte bestemmingen van het land, ligt vlakbij het Parque Nacional de los Glaciares, ofwel het Nationaal Park van de gletsjers. De beroemdste gletsjer is de imposante Perito Moreno, een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld. De Upsala gletsjer ligt op circa 50 kilometer ten noorden van El Calafate en is per boot te bezoeken. De omgeving van El Calafate biedt ook talloze andere mogelijkeheden voor dagtochten naar meren en watervallen. Ook is een bezoek aan El Chalten zeer de moeite waard vanwege onvergetelijke wandeltochten die daar mogelijk zijn.

Inbegrepen excursie
Minitrekking Perito Moreno

Minitrekking over de Perito Moreno gletsjer

Je gaat de imposante Perito Moreno bezichtigen in combinatie met een indrukwekkende minitrekking over en een boottocht vlak langs de gletsjer! Je wordt opgehaald bij je hotel en naar Los Glaciers National Park gebracht. Hier heb je ruim de tijd om te genieten van de prachtige uitzichten op de Perito Moreno gletsjer.
Per boot vaar je vervolgens vlak langs de gletsjer naar het startpunt van de trekking. Je krijgt een uitleg over de geschiedenis van de gletsjer en onder begeleiding bind je de stijgijzers onder je wandelschoenen. Je maakt een spectaculaire wandeling over het ijs, een onvergetelijke ervaring! Na de gletsjer wandeling word je teruggebracht naar El Calafate.

Dag 11-13 San Carlos de Bariloche

Je vliegt van El Calafate naar Bariloche.

Bariloche ligt in het hart van het Nationale Nahuel Huapipark en aan de oever van het Nahuel Huapi-meer midden in het merengebied van Argentinië. Grote en kleine meren, besneeuwde vulkanen en uitgestrekte bossen waar je ook kijkt. Paardrijden, fietsen en wandelen behoren tot de mogelijkheden en er zijn prachtige boottochten te maken over de verschillende meren. In de winter (onze zomer) is dit de plaats waar de Argentijnen op wintersport gaan. 

Inbegrepen excursie
Moutainbike Bariloche

Mountainbike tour Gutierrez lake, Bariloche, hele dag.

Vandaag maak je een mooie tocht per mountainbike op het programma. Met een deskundige gids fiets je een schitterende route langs kleine meren en uitgestrekte bossen. Het hoogtepunt van de fietstour is Lake Gutierrez met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen.

Dag 14-16 Buenos Aires

De laatste vlucht brengt je naar Buenos Aires.

Buenos Aires is zonder twijfel de meest Europese stad van Latijns-Amerika en wordt vaak vergeleken met Parijs. De stad telt talloze terrasjes, parken, restaurants en cafés waar je kunt genieten van echte Argentijnse sferen. Je kunt een bezoek brengen aan één van de vele tientallen musea, een theater of misschien wel een voetbalwedstrijd. En natuurlijk mag een bezoek aan een tangoshow niet ontbreken. Indien je zelf wilt leren tangodansen dan is de wijk San Telmo de beste plek om dit te doen.
Andere hoogtepunten van de stad zijn onder andere de schilderachtige wijk La Boca en de begraafplaats Recoleta, met onder andere de graven van Evita Perón en Carlos Gardel.

Wie Buenos Aires zegt, zegt tango en wie tango zegt, zegt Buenos Aires. In San Telmo vind je niet alleen mooie oude gebouwen, geplaveide straatjes en gezellige pleinen. In deze barrio draait het om de temperamentvolle muziek en expressieve dans, je vindt er vele barretjes, restaurants en dansscholen. Professionele tangoduo's geven optredens op straat.
Op zondag verandert de wijk in een bruisende markt vol kraampjes, straatartiesten, muziek en dans, en is één van de leukste plekken van de stad om het weekend af te sluiten.
Bezoek ook de kleurrijke wijk La Boca Buenos Aires. De felgekleurde huizen, tangoclubs en restaurants, geven de wijk een gezellige en artistieke sfeer.

Dag 17-18 Vlucht naar Amsterdam

Je vliegt weer terug naar Nederland waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

AB
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Santiago
2 Santiago
Hotel Nippon Rugendas
3 Puerto Natales
Aquaterra Altiplanico Sur
4-5 Torres del Paine, start W-trek
Refugio Torres Central/Norte Refugio Torres Central/Norte
6 W-trek, dag 3
Refugio Los Cuernos Refugio Los Cuernos
7 W-trek, dag 4
Lodge Paine Grande Lodge Paine Grande
8 W-trek, dag 5 en terug naar Puerto Natales
Aquaterra Weskar
9-10 El Calafate
Rincón del Calafate Kau Yatun
11-13 San Carlos de Bariloche
Las Marianas Design Suites Bariloche
14-16 Buenos Aires
Clásico Esplendor Plaza Francia
17-18 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B
Oktober t/m maart v.a. € 4475,- v.a. € 4825,-
Periode rond kerst v.a. € 4875,- v.a. € 5225,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Santiago // Buenos Aires – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten
 • Let op, op de binnenlanse vluchten van Aerolineas Argentinas mag u per persoon 15kg hoofdbagage + 8kg handbagage meenemen. Extra ruimbagage van 16-23 kilo kost bij Aerolineas Argentinas c.a. €15,- per bagage, per traject.
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen.
 • Transfer na aankomst in Santiago van de luchthaven naar uw hotel
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt in een 2-persoonskamer
 • In Torres del Paine verblijft u in refugios op slaapzalen voor max 6 personen. Tijdens het verblijf in Torres del Paine zijn 3 maaltijden per dag inbegrepen.
 • Bus van de luchthaven in Puenta Arenas – Puerto Natales
 • Bus Puerto Natales – Torres del Paine
 • Catamaran Lago Pehoe (Paine Grande – Pudeto, Torres del Paine)
 • Bus Torres del Paine – Puerto Natales
 • Bus Puerto Natales – El Calafate
 • Dagexcursie Minitrekking Perito Moreno incl. transfers, deskundige gids, stijgijzers en overig klimmateriaal (exclusief entreegelden Los Glaciares NP ca usd 27 p.p. ter plaatse te voldoen)

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 25,90 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.