Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2849,-

Offerte aanvragen

21 dagen China en Japan: De vele gezichten van Azië

 • Van Beijing naar Tokyo over land
 • Taoïsme, Confucianisme en Shintoïsme
 • Heilige bergen en onsen

Je reist van Beijing naar Tokyo over land. In China combineer je het meer traditionele Beijing, het Chinese platteland en het hypermoderne Shanghai. Een tweedaagse tocht per ferry brengt je vervolgens over de Oost-Chinese zee naar Kyoto. Ook hier vind je weer grote tegenstellingen: van het traditionele Kyoto met al haar tempels, via Mount Fuji en de onsen van Hakone reis je naar het hypermoderne Tokyo.

Beijing, de hoofdstad van China combineert de hoogtepunten van het oude keizerlijke China met de dynamiek van de zich razendsnel ontwikkelende grootmacht van de 21e eeuw. In en rond Beijing vind je vele hoogtepunten, zoals de Tempel van de Hemel, het Tiananmen plein, de Chinese Muur en natuurlijk de Verboden Stad!
   
Bezoek in Tai'an een van China's vijf heilige bergen, de Taishan. Al eeuwen lang bezoeken aanhangers van het Taoïsme de berg om er offers te brengen aan Beixa, de godin die huist in de tempels op weg naar de top. Het beklimmen van de hele berg vergt wel een goede conditie, het pad bestaat uit maar liefst 6660 treden.
   
De geboorteplaats van China's bekendste filosoof, Qufu, is een fraai en monumentaal stadje met veel charme. Hier kun je naast de nodige Confucius tempels de zogenaamde Confucius Mansions bezoeken.
       
Shanghai is China's meest moderne en dynamische stad. De stad heeft een tumultueuze geschiedenis achter de rug, maar inmiddels heeft zij na Hong Kong de meest ontwikkelde en bloeiende economie. Een heerlijke stad om een aantal dagen door te brengen.

Een fraaie tocht per moderne ferry over de Oost-Chinese zee, waarbij je overnacht in een tweepersoonshut, brengt je in twee dagen naar Osaka, vanwaar je verder naar Kyoto reist.

Kyoto is ongedeerd gebleven in de Tweede Wereldoorlog en ademt geschiedenis en traditie uit. Bezoek hier niet alleen het Nijo kasteel, het Gouden Paviljoen, de rotstuinen maar ook de Nishika markt. Juist de combinatie zorgt voor een mooie schitterend kennismaking met Japan.

De beroemdste berg van Japan is Mount Fuji of Fujisan, zoals de Japanners hem noemen. Je overnacht in Hakone, waar je kunt ontspannen in een van de traditionele "onsen" (hete baden). Met behulp van de Hakone Free Pass kun je dit gebied gemakkelijk per openbaar vervoer verkennen.

De reis eindigt in Tokyo, waar traditionele buurten met heerlijke restaurants worden afgewisseld met moderne gebouwen en keizerlijke tempels. Een bezoek aan de grootste visafslag ter wereld, de Tsukiji market mag niet ontbreken. Verser dan hier vind je de sushi niet!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Beijing

Je hebt een nachtvlucht naar Beijing. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten op de luchthaven en brengt je naar je hotel.

Dag 2-4 Beijing

Transfer luchthaven - hotel Beijing (1-2 uur)

Beijing stond vroeger bekend als Peking. De hoofdstad van China combineert de hoogtepunten van het oude keizerlijke China met de dynamiek van de zich razendsnel ontwikkelende grootmacht van de 21e eeuw. In en rond Beijing zijn veel bezienswaardigheden, je zult minimaal 2 dagen nodig hebben om de belangrijkste hiervan te kunnen bewonderen.
Breng zeker een bezoek aan de Verboden Stad, misschien wel het hoogtepunt van Beijing. In dit ommuurde complex van paleizen, pleinen en ontvangstzalen leefden meer dan 500 jaar de machthebbers van China. Voor gewone stervelingen was deze stad verboden terrein. Nu kun je hier zelf zien hoe de keizers en de hofhouding van de Qing en Ming dynastieen vroeger leefden. Voor de hoofdpoort van de Verboden Stad strekt het immense Tiananmen Plein zich uit, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede. Midden op het plein staat het mausoleum van de Grote Roerganger Mao.

Ten noorden van Beijing golft de Grote Muur door het heuvellandschap. De muur is wellicht de grootste van alle menselijke bouwwerken en is gebouwd om de barbaren buiten China te houden. De eerste stukken muur werden meer dan 2000 jaar geleden aangelegd. Nu is het een van de grootste toeristische attracties van China. Alleen door zelf op de muur te lopen besef je de bizarre omvang van dit project. Vanuit Beijing kan je de muur op verschillende plaatsen bezoeken.

Een paar kilometer buiten het centrum ligt een derde hoogtepunt van het keizerlijke China, het Zomerpaleis. Aan de oevers van het Kunming meer liggen de paleizen, tempels en tuinen waar de keizers zich vroeger terugtrokken om aan de hitte van de stad te ontsnappen. Ondanks de grote aantallen Chinese en buitenlandse bezoekers is het heerlijk hier rond te dwalen. En misschien is het juist wel leuk om te zien hoe de Chinese toeristen zich in groepen gehaast langs de paleizen laten leiden.
 
De moderne tijd heeft Beijing in hoog tempo doen veranderen in een stad met imposante hoogbouw en brede verkeersaders. Toch bestaan ze nog altijd: de traditionele hutongs. In deze volkswijken staan de lage huisjes dicht op elkaar. Dwalend door de straatjes en steegjes maak je kennis met het leven van de gewone Chinees: kleine winkeltjes, vrouwen die zittend voor hun huisje het eten klaarmaken, kooitjes met zangvogels aan de gevels en overal spelend kinderen. En misschien vind je hier wel een klein restaurantje waar ze de beroemde Pekingeend klaarmaken.

Inbegrepen excursie
Mutianyu

Chinese Muur bij Mutianyu (optioneel)

Excursie Mutianyu Great Wall met retourkabelbaan, fotostop Bird Nest incl. Lunch. Je wordt 's ochtends opgehaald bij het hotel en maakt een rit van ongeveer 1,5 uur naar de Grote Muur van Mutianyu en een rondleiding van 2-3 uur. Mutianyu Great Wall ligt in Huairou County, ongeveer 72 kilometer van Beijing, Mutianyu Great Wall heeft een lange geschiedenis en maakt deel uit van de glorieuze cultuur van China. Het diende als het noordelijke beschermende scherm en bewaakte generaties lang de hoofdstad en de keizerlijke mausoleums. De Grote Muur van Mutianyu slingert zich 2,2 kilometer door hoge bergen en hoge bergkammen, waarvan vele delen van graniet zijn gemaakt. De unieke structuur maakt de muur vrijwel onverwoestbaar. Het meet 23 tot 26 voet hoog en vier tot vijf meter breed. Zowel de binnen- als de buitenkant van de muur hebben borstweringen om zich te verdedigen tegen vijanden die van beide kanten komen. Na de lunch maak je een rit van ongeveer 1,5 uur naar het Vogelnest/De Waterkubus. 
The Bird's Nest, een prachtig staaltje moderne architectuur, heeft de wereld gefascineerd met zijn ingewikkelde ontwerp en opmerkelijke structuur. Deze iconische locatie, was het middelpunt van de Olympische Spelen van 2008 en blijft een symbool van de groei en culturele rijkdom van de stad. Aansluitend terug naar je hotel.

Duur: hele dag, inclusief lunch.

Het is ook mogelijk alleen het vervoer naar en van Mutianyu te boeken.

Dag 5-6 Tai'an

Trein Beijing – Tai’an (ca. 2 uur)

De absolute must see van Tai’an is een van China's vijf heilige bergen, de Taishan. Deze berg staat op de UNESCO wereld erfgoedlijst, en dat is niet voor niets. Al eeuwen bezoeken aanhangers van het Taoïsme de berg om er offers te brengen aan Beixa, de godin die huist in de tempels op weg naar de top. Voor het beklimmen van de hele berg heb je wel een goede conditie nodig. De weg naar de top bestaat uit maar liefst 6660 treden. Onderweg kom je vele tempels tegen waar de Chinezen offeren, wierrook branden en gebeden prevelen.  

Het stadshart van Tai’an zelf heeft je ook het nodige te bieden. De Dai tempel is een enorm complex waar pelgrims onderweg naar de Taishan berg pauzeren om offers te brengen. Dit bijzondere bouwwerk is een fraai staaltje oude Chinese architectuur. De tempel werd voor het eerst gebouwd in 220 voor Christus, en is later door vele keizers van verschillende dynastieën gerenoveerd en uitgebreid. Wandel langs de door cipressen omringde paviljoenen en neem de bijzondere beelden en ornamenten in de verschillende hallen in je op.

Dag 7 Qufu

Trein Tai’an – Qufu (ca. 0,5 uur)

Qufu ontleent zijn naam aan de bekendste bewoner die deze stad ooit heeft gehad: Confucius. De geboorteplaats van China’s bekendste filosoof is een fraai en monumentaal stadje met veel charme. Uiteraard kun je hier de nodige Confucius tempels bezoeken. Breng ook een bezoek aan de zogenaamde Confucius Mansions. In deze villa’s uit de zestiende eeuw huisden in vroeger tijden de meest aristocratische families van Qufu, de nazaten van Confucius zelf. De complexen van maar liefst 450 gangen, kamers en gebouwen vormen een doolhof waarin de rijke families in alle luxe leefden.
Het Confucius-woud, iets ten noorden van de stad, is niet alleen een fraai aangelegd bos van cipressen, het is tevens de begraafplaats van Confucius en al zijn belangrijke opvolgers. Je kunt hier een mooie wandeling maken.

Dag 8 Shanghai

Trein Qufu – Shanghai (ca. 2 uur)

Shanghai is China's meest moderne en dynamische stad. De stad heeft een tumultueuze geschiedenis achter de rug, maar heeft na Hong Kong inmiddels de meest ontwikkelde en bloeiende economie. Terwijl de economie vroeger draaide op de handel in opium, zijde en thee, is het nu vooral een handelscentrum in kapitaal. De stad, gelegen in de Yangtze rivierdelta, heeft een rijke culturele historie. Je zult je in Shanghai dan ook geen moment vervelen.
 
In de negentiende eeuw werd de stad in steeds grotere mate een handelspoort en een toegangspoort tot de rest van China. Met de komst van zowel de Engelsen als de Fransen, kreeg de stad ook een koloniaal karakter. In 1921 werd hier de Chinese Communistische Partij opgericht die vanaf 1949 de stad volledig overnam. Zij schoonde de stad op door het verwijderen van sloppenwijken, en het rehabiliteren van de vele opiumverslaafden. Vanaf de jaren '90 nam de economische groei enorme stappen die het aanzien van de stad volledig hebben veranderd: indrukwekkende fly-overs, bizarre kantoorgebouwen en super shoppingmalls.

Maak zeker een wandeling langs de Bund. De Bund is inmiddels het bekendste symbool van de stad en biedt uitzicht over de rivier en de spectaculaire skyline van de stad. Met name 's avonds kan je over deze boulevard heerlijk flaneren. Shanghai is ook een echte winkelstad. Het gebied rondom Nanjing Road bestaat vrijwel volledig uit winkels en restaurants. De mensenmassa die hier iedere dag door de straten slentert is onvoorstelbaar.
 
Wat je absoluut niet mag missen is het Shanghai museum. In dit prachtige museum staan objecten vanuit de hele Chinese geschiedenis, allemaal smaakvol en overzichtelijk gepresenteerd. Breng ook een bezoek aan de Yuyuan tuinen met haar prachtige vijvers en paviljoenen. Uiteraard kun je ook in Shanghai vele mooie tempels bezoeken, maar als je al voldoende tempels gezien hebt, kan je ook een bezoek brengen aan Duolun Cultural Street met veel winkels, galerieën en theehuizen.

Dag 11-12 Ferry Shanghai - Osaka

Je kunt natuurlijk een vlucht nemen om tussen China en Japan te reizen, maar is een boot niet veel leuker en milieuvriendelijker? In circa 45 uur kun je langzaam wennen aan de overgang tussen de Chinese en Japanse cultuur. In de ochtend verlaat je per ferry Shanghai en zet koers over de wateren van de Oost-Chinese Zee richting Japan. Je vaart langs de westkust van Japan via het schiereiland Kyushu omhoog om twee dagen later aan te meren in de haven van Osaka.

Dag 13-15 Kyoto

Trein Osaka – Kyoto (ca. 1 uur, ter plaatse zelf te regelen)

In Kyoto worden prachtige paleizen afgewisseld met religieuze tempels en paviljoenen. Geen stad ter wereld kent zoveel religieuze schatten. Kyoto werd in 794 gesticht als nieuwe hoofdstad door keizer Kanmu als Heiankyo, letterlijk hoofdstad van de vrede, en had rond 820 al een half miljoen inwoners. Het is tot 1868 de hoofdstad van Japan geweest, hoewel het machtscentrum in de tijd van de shoguns vaak elders was. In 1869 werd Tokyo de nieuwe hoofdstad. Mede omdat Kyoto door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog is gespaard, zijn er nog zeer veel oude bezienswaardigheden. In Het Nijo Kasteel vind je prachtige schilderingen in Chinese stijl in de ontvangsthallen. De piepende vloeren hadden als doel indringers te verraden. De Kinkakuji, ofwel gouden paviljoen tempel, is één van de belangrijkste trekpleisters van Japan. In de prachtige rotstuinen van de Zen Tempel Ryoanji (vredige draak) zul je zeker tot rust komen.

In de avond in het Gion-the district gaan kijken is een must. In de sfeervolle buurt heb je een goede kans de beroemde geisha's te zien, op weg naar hun afspraakjes. De Fushimi Inari-taishi is een prachtig complex met eindeloze vermiljoenrode poorten die over de paden van het heiligdom lopen. Ook een bezoek aan de Kiyomizu tempel, een houten boeddhistische tempel uit de achtste eeuw is de moeite waard. Maak ook zeker een ommetje in de Ninenzaka en de Sanenzaka lanen. Deze straten zitten vol met leuke winkels, bars en restaurants.

Dag 16-17 Hakone / Mount Fuji

Trein Kyoto - Odawara  (ca. 2,5 uur)

Trein/bus Odawara – Hakone (ca. 1-2 uur met Hakone Free Pass)

De beroemdste berg van Japan is Mount Fuji of Fuji san, zoals de Japanners hem noemen. Elke Japanner moet minimaal één keer de berg beklommen hebben. Beklimmen tot de top kan alleen in juli en augustus. De andere maanden kun je het museum bij het 5th station bezoeken. Hakone is gelegen aan de oostzijde van de berg en staat bekend om de vele onsen, waar je heerlijk kunt ontspannen. Bij mooi weer heb je vanaf Lake Ashi schitterend uitzicht op de berg. Met de Hakone Free Pass kun je gebruik maken van de verschillende vervoersmogelijkheden in de regio: bus, trein, kabelbaan, tandradtrein en boot. 

Dag 18-20 Tokyo

Trein/bus Hakone – Tokyo (ca. 2-3 uur met Hakone Free Pass)

Tokyo is een fantastische stad, modern en traditioneel tegelijk. Het lijkt op alle wereldsteden en dan ook weer geheel niet. Je vindt er moderne architectuur , kleine traditionele buurten en heerlijke kleine restaurants. Eén van de leukste wijken van Tokyo is Harajuku met zijn winkels en eetstalletjes. Op zondag slenteren hier vele mensen om wat te eten of elkaar te ontmoeten. Je kunt er vele tempels bezoeken. De Meiji-schrijn staat in het prachtige Yoyogi Park. De Shinto schrijn is gebouwd in 1920 ter ere van de keizer Meiji en keizerin Shoken die het land de moderne tijd in hebben geleid.

Een andere wijk die je wilt bezoeken is Asakusa met de beroemde Sensoji tempel. Op weg naar het  Ueno Station vind je hier onder het spoor verschillende 100 yen winkels en sushibars. De grootste visafslag ter wereld is de Tsukiji markt. Een bezoek vroeg in de ochtend is een ervaring op zich en de sashimi is er wel erg vers. In de Kabukicho buurt nabij het Shinjuku station is ook het red light district van Tokyo te vinden. Naast de vele winkels is de buurt vergeven van de love hotels, clubs, pachinko hallen, sexshops, bars en restaurants. Het leven begint hier pas na zessen en alleen al alle neonverlichting en reclames maakt een bezoek de moeite waard. Vanaf de top van het Shinjuku Metropolitan Building heb je een fantastisch uitzicht over de stad. Met helder weer kun je vanaf hier Mount Fuji zien.

Vanuit Tokyo kun je diverse dagexcursies ondernemen naar bijvoorbeeld Mount Fuji, de tempels van Nikko of Kamakura. Meer informatie hierover vind je bij onze excursies.

Dag 21 Terugreis

Je vliegt vanuit Tokyo met een dagvlucht weer terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Beijing
2-4 Beijing
Beijing Dong Fang Hotel Sun World Beijing Waldorf Astoria Beijing
5-6 Tai'an
Datang Kaiyue Foreman Apartment Hotel Ramada Plaza Tai'an
7 Qufu
Qufu Yingbin Queli Hotel JW Marriott Qufu
8 Shanghai
Golden Tulip Bund New Asia Central Hotel Shanghai The Yangtze Boutique
11-12 Ferry Shanghai - Osaka
Shinganjin Ferry Special Cabin Shinganjin Ferry Special Cabin Shinganjin Ferry Royal Cabin
13-15 Kyoto
Matsubaya Ryokan (2) Miyako Hotel Kyoto Hachijo Granvia Kyoto
16-17 Hakone / Mount Fuji
Fuji Hakone Guesthouse (1) Hakone Hotel Hyatt Regency Hakone
18-20 Tokyo
Villa Fontaine Grand Tamachi Shiba Park Park Hotel
21 Terugreis
Periode Prijs
Laagseizoen v.a. € 3049,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 3249,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Beijing // Tokio – Amsterdam met Lufthansa
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen (onder voorbehoud)
 • Transfer na aankomst in Beijing
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Genoemde bus- en treinreizen
 • Ferry Shanghai – Osaka/Kobe incl. logies en ontbijt
 • Uitgebreid informatiepakket ter plekke met alle bus- en treinkaartjes en de plattegronden van de diverse plaatsen met routebeschrijving naar de gekozen hotels.
 • Assistentie van onze agent indien nodig

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Trein Osaka/Kobe – Kyoto (ter plaatse zelf te regelen)
 • Visa China (voor vertrek te regelen)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.