Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2349,-

Offerte aanvragen

16 dagen: Colombia: Cafe y Playa

 • Indrukwekkende metropool Medellin
 • Werelds hoogste waxpalmen in Valle de Cocora
 • Caribische stranden

Colombia is een echte aanrader, niet alleen vanwege de natuur en rijke geschiedenis. Ook vanwege de mensen, want de Colombiaanse bevolking is ontzettend vriendelijk. Het land is heel gevarieerd qua klimaat en natuur. En ook de steden zijn heel interessant met hun koloniale historie.  
Het land wordt gekenmerkt door 3 klimaatzones: de Amazone, de Andes en een extreem lang kustgebied. 

Deze reis naar Colombia begint in Medellin. Medellín is een indrukwekkende metropool en de op twee na grootste stad in Colombia. Het wordt ook wel “de stad van de eeuwige lente” genoemd, vanwege het aangename klimaat. Medellín ligt in een vallei en wordt omringd door groene bergen. Vanaf de hoger gelegen bergen heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en haar schitterende skyline.

Daarna ga je per bus naar Salento, de Koffiedriehoek. Hier krijg je een goede indruk van de Colombiaanse koffiecultuur, kun je paardrijden in de prachtige omgeving en een bezoek brengen aan werelds hoogte waxpalmen in Valle de Cocora. 

Tijd voor de Caribische kant van Colombia.  Je vliegt naar Santa Marta, per transfer gaat je naar Minca. Hierna ga je door naar de zandstranden van Palomino. Hier kun je een paar dagen relaxen en natuurlijk een bezoek brengen aan Tayrona NP. De jungle loopt hier over in zee.

De laatste stop is het historische Cartagena. Deze havenstad heeft een ommuurde oude stad vol met prachtig herstelde koloniale panden die tegenwoordig hotels en interessante musea behuizen. De tussenliggende pleinen zitten vol met gezellige restaurants en terrasjes.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Vlucht naar Medellín

Je vliegt naar Medellín via Bogotá. Na aankomst word je naar je hotel gebracht.

Medellín is wat ons betreft een van de leukste plaatsen van het land. De stad heeft een aangenaam klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Het heet dan ook de stad van de eeuwige lente.
Het oude centrum van de stad is heel mooi om door te wandelen, met parken, leuke winkelstraatjes en pleinen met mensen die muziek maken. Ook is er fraaie architectuur, soms zeer modern, en kunst, zoals de beeldentuin van Botero.
De wijk waar wij Europeanen ons helemaal thuis voelen is de wijk Poblado. De wijk is de afgelopen 10 jaar polulair geworden en hier vind je leuke terrassen, hippe barren en goede restaurantjes. Bovendien is de wijk ook ’s avonds zeer veilig.
De hotels die we aanbieden liggen dan ook in deze wijk.

Medellín natuurlijk ook de stad van Pablo Escobar: Bijna een kwart eeuw na zijn dood, is zijn legende springlevend. De drugsbaron duikt op in films, tv-series en popmuziek. In Medelllin bieden reisbureaus Escobar-excursies aan, die langs bekende plekken uit zijn leven en uit de films over zijn leven gaan. Maar Escobar is geen held meer en de periode wordt door de mensen uit Medellín nu als een zwarte bladzijde gezien.
Een leuke plaats in de omgeving om te bezoeken in de omgeving is Guatapé, een prachtig, kleurrijk dorpje dat in een gebied vol meren ligt. Een enorme rots torent boven het dorpje uit: El Peñol.

Dag 4-6 Salento

Bus Medellin - Salento (6 - 8 uur)

Dit kleurrijke en fotogenieke dorpje ligt midden in de koffieregio. Het dorpje met de schilderachtige straten ligt midden tussen de groene bergen. Tussen de huizen en het kerkje lopen de locals met hun cowboyhoeden en poncho’s. Het dorpje is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan een koffie hacienda, Valle de Cocora en Nationaal Park Los Nevados. Vanaf het centrale plein in Salento vertrekken Willy’s (jeeptaxi’s) naar alle bezienswaardigheden in de omgeving.
De Valle de Cocora leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling door de jungle om hierna uit te komen in de vallei met werelds hoogste waxpalmen. Waxpalmen zo groot heb je nog nooit gezien! Er kunnen ook mooie paardrijdtochten gemaakt worden.
Vanuit Salento is optioneel ook een prachtige 2-daagse hike te maken naar het Parque los Nevados. Met name de eerste dag is pittig. Je overnacht eenvoudig in een oude boerderij in een park.

Dag 7-8 Minca

Je wordt naar de luchthaven van Pereira gebracht. Een korte vlucht brengt je naar Santa Marta. Vanaf de luchthaven word je naar je hotel in Minca gebracht.

Minca is een schitterend gelegen bergdorpje. De kust is heel dichtbij maar toch ligt het dorpje op ruim 600 meter hoogte. Hierdoor is het klimaat koel, de omgeving zeer groen en zijn de vergezichten ongeëvenaard. Het eenvoudige en relaxte dorpje is vooral een fijne plek voor wandelaars en natuur- en vogelliefhebbers. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, onder andere naar de watervallen van Marinka, één van de hoogtepunten in deze omgeving. 

Dag 9-10 Palomino

Transfer Minca – Palomino (ca. 1,5 uur)

Palomino is een rustige strandplaats. Over een strook van ongeveer een kilometer Caraïbische kustlijn vind je hier aantal leuke hotels, veelal met hun eigen restaurant en bar. Het is een gemoedelijke plek, ideaal voor een aantal stranddagen tijdens of aan het einde van je reis door Colombia.

Op ruim een half uur van Palomino ligt het National Park Tayrona. In het National Park Tayrona loopt de jungle zo over in de zee. Je kunt hier dan ook een prachtige wandeling maken die over paden door de jungle voert, via grote keien die kenmerkend zijn voor het park, door prachtige palmbossen en langs witte zandstranden. Om uiteindelijk uit te komen bij het mooiste punt: Cabo de San Juan. Voor de liefhebbers van avontuur is er de mogelijkheid om in het park in een hangmat of tentje te slapen. Aan het begin van het park bevinden zich de luxe Ecohabs.
Vlakbij Tayrona ligt Taironaka, een mooi natuurpark langs een kristalheldere rivier die in de Caraïbische zee uitstroomt. Je vindt hier ook terrassen, gebouwd door de oude Tayrona-beschaving.

Dag 12-13 Cartagena

Je gaat per transfer naar Santa Marta, aansluitend bus naar Cartagena (ca. 6,5 uur)

Cartagena is zonder meer de mooiste stad van Colombia. Het koloniale centrum is geschilderd in een pallet van Caraïbische kleuren en bijzonder goed onderhouden.  
Binnen het ommuurde gedeelte van de stad worden deze huizen afgewisseld met pleinen vol terrassen. Vanuit elk restaurantje of barretje schalt de Colombiaanse muziek naar buiten.
Het is ook zeker aan te bevelen een bezoek te brengen aan het kasteel San Felipe en te gaan genieten van het uitzicht over de stad en omgeving vanaf het Convento La Popa. Cartagena ligt aan zee dus je kunt vanzelfsprekend een dagje naar de Caribische stranden aan de rand van de stad gaan. Vanaf Cartagena kun je een dagtour maken naar de prachtige Islas del Rosario.
In Cartegena kun je verblijven in het gezellige koloniale centrum, in soms prachtige boutique hotels, of aan een van de stranden, net buiten de stad.

Dag 16-17 Vlucht naar Amsterdam

Je vliegt weer terug naar Nederland.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Vlucht naar Medellín
La Campana Hotel Boutique Viaggio Medellin Patio del Mundo
4-6 Salento
Salento Real Salento Plaza El Mirador del Cocora
7-8 Minca
Minca Ecohabs Minca Ecohabs Casa Oropendola
9-10 Palomino
Aite Aite Casa Tayrona los Naranjos
12-13 Cartagena
Casa Mara Hotel 3 Banderas Ananda Boutique
16-17 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2399,- v.a. € 2649,- v.a. € 3999,-
Hoogseizoen (juli, aug, rond kerst) v.a. € 2549,- v.a. € 2799,- v.a. € 4249,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Bogotá – Medellín// Cartagena – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vlucht Pereira – Santa Marta
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt
 • Transfer na aankomst in Medellín
 • Bus Medellín – Salento (circa 7 a 8 uur, vliegen tegen meerprijs mogelijk)
 • Transfer Salento – Pereira
 • Transfer Santa Marta luchthaven – Minca – Palomino – Santa Marta busstation
 • bus Santa Marta – Cartagena

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer (bussen) en transfers
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.