Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2349,-

Offerte aanvragen

21 dagen Colombia: Dwars door Colombia

 • Slapen in de woestijn
 • Werelds hoogste waxpalmen in Valle de Cocora
 • Caribische stranden

Colombia is een echte aanrader, niet alleen vanwege de natuur en rijke geschiedenis. Ook vanwege de mensen, want de Colombiaanse bevolking is ontzettend vriendelijk. Het land is heel gevarieerd qua klimaat en natuur. En ook de steden zijn heel interessant met hun koloniale historie.  
Het land wordt gekenmerkt door 3 klimaatzones: de Amazone, de Andes en een extreem lang kustgebied. Tijdens deze Colombiareis bezoek je de laatste twee.

Deze reis naar Colombia begint in de hoofdstad Bogotá, waar je kunt genieten van musea, restaurants, cafés en een koloniaal verleden in de wijk La Candelaria. Met de kabelbaan naar Cerro Monserate is een aanrader, evenals een citytour per fiets. In de directe omgeving van deze wereldstad is ook veel te beleven, zoals een bezoek aan de zoutkathedraal van Zipaquira of een wandeling langs het prachtige Laguna Guatavita.

De eerste stop van deze reis is de woestijn van Tatacoa. Je kunt hier zelfs overnachten op een camping in de woestijn. Via de archeologische opgravingen van San Agustin ga je in noordelijke richting naar het knusse Popayan.

Via de Valle de Cocora en het plaatsje Salento kom je in de Eje Cafetero, de Koffiedriehoek. Hier krijg je een goede indruk van de Colombiaanse koffiecultuur, kun je paardrijden in de prachtige omgeving en een bezoek brengen aan werelds hoogte waxpalmen in Valle de Cocora. Je reist per bus naar Medellin.

Tijd voor de Caribische kant van Colombia.  Je vliegt naar Santa Marta, per transfer ga je naar de zandstranden van Palomino. Hier kun je een paar dagen relaxen en natuurlijk een bezoek brengen aan Tayrona NP. De jungle loopt hier over in zee.
De laatste stop is het historische Cartagena. Deze havenstad heeft een ommuurde oude stad vol met prachtig herstelde koloniale panden die tegenwoordig hotels en interessante musea behuizen. De tussenliggende pleinen zijn vol met gezellige restaurants en terrasjes.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Heenreis en Bogotá

Je hebt een dagvlucht naar Bogotá.

Bogotá ligt op 2600 meter hoogte in de Andes, omringd door bergtoppen. Het is een moderne stad met een mooi oud centrum, La Candelaria.
De wijk is een aaneenrijging van koloniale huizen en smalle steegjes. Het kloppende hart van de wijk en de stad is het Plaza Bolívar, waar zich onder andere de kathedraal bevindt. Je vindt in de wijk ook 2 prachtige musea: het "Museo del Oro", waar je gouden objecten kunt bewonderen die tot de oorspronkelijke bewoners van Colombia behoorden en het museum van Botero, waar je niet alleen de schilderijen van de Colombiaanse meester kunt bewonderen, maar ook het werk van een aantal van de meest representatieve artiesten van de geschiedenis van de kunst van eind eeuw XIX. Bogotá staat ook bekend om zijn parken. In het Simón Bolívar Park worden in de zomer regelmatig openluchtconcerten gegeven.
In de wijk zijn vele muren bewerkt met graffiti. Vaak schitterende schilderingen waar al even mooie verhalen achter zitten.

Tijdens een bezoek aan Bogotá mag natuurlijk een bezoek aan Montserrate niet ontbreken. De kerk op de heuvel is niet alleen een beroemd bedevaartsoord, maar biedt ook een mooi uitzicht over de gigantische hoofdstad. Je kunt de top met een kabelbaan bereiken.
Op zondagen is de binnenstad van Bogotá autovrij. Veel bewoners van deze enorme stad bewegen zich dan te voet, per fiets of op skates door de stad, een enorm contrast met het hectische verkeer gedurende de rest van de week.
Een bijzondere excursie vanuit Bogotá voert naar Zipaquirá, waar mijnwerkers een complete kathedraal in de zoutmijnen hebben uitgegraven.

Dag 3 Tatacoa

Transfer hotel Bogotá - Busstation
Bus Bogota - Neiva (ca. 5 uur)
Transfer Neiva busstation - Tatacoa/ Villavieja (ca. 1,5 uur)

De Tatacoa-woestijn is een van de mooiste stukjes natuur die Colombia kent. Door de hete en droge temperaturen heeft zich hier een bijzonder maanlandschap gevormd. De rotsformaties in rode tinten geven de omgeving een mysterieus karakter. Met name het gedeelte rond de observatietoren is aan het eind van de dag zeer fotogeniek.
Na het ondergaan van de zon is de observatietoren een prachtige plek om van de sterrenhemel te genieten. 

Inbegrepen excursie
Tatacoa

Excursie wandeling Tatacoa-woestijn

Dit bezoek aan de Tatacoa-woestijn van een halve dag, begint bij het paleontologische museum van Villavieja en de interessante fosielencollectie. Daarna,op een half uur van deze stad, ga je de ravijnen en het panoramische uitzicht van de woestijn bewonderen, wat eigenlijk een droog tropisch bos is.

De Tatacoa-woestijn is een bevoorrechte plek om de lucht te observeren. Een bezoek aan het observatorium is een mooie gelegenheid om de astronomie te leren kennen terwijl je geniet van een nacht onder de sterrenhemel.

Dag 4-5 San Agustin

Transfer Tatacoa/ Villavieja - San Agustin (ca. 5,5 uur)

De archelogische opgravingen van San Agustín zijn prachtig gelegen in een jungle-achtige setting. Je vindt hier 500 prachtige beelden uit het tijdperk van de San Agustín-indianen, die leefden tussen 1000 voor tot 1500 na Christus. Je kunt hier wandelingen maken en paardrijden, met de opgravingen als achtergrond. De opgravingen liggen in een mooi natuurgebied met een 400 meter hoge waterval.    

Dag 6-7 Popayan

Bus San Agustin - Popayan (ca. 5 uur)

Popayán is een kleine koloniale studentenstad, die prachtig bewaard is gebleven. Het wordt ook wel La Ciudad Blanca, de witte stad genoemd. Het ligt aan de zuidkant van de Caucavallei. De stad telt vele kerken en musea en de gezellige straten en pleinen zijn altijd vol met studenten. De stad is bekend vanwege de enorme feesten tijdens Semana Santa (de Heilige week) met Pasen.
Vanuit Popayan kun je op dinsdagen de markt van Silvia bezoeken. Op deze dag komen de Guambiano indianen vanuit de wijde omgeving naar het stadje om handel te drijven. Een unieke ervaring om bij te zijn en de prachtige kleding van deze mensen te aanschouwen.

In de omgeving van Popayan vind je het indrukwekkende Puracé National Park. Hier kun je gigantische condors zien vliegen en zijn er prachtige zwavelbronnen. De vulkaan Puracé kun je tijdens een dagtour beklimmen.

Dag 8-10 Salento

Transfer hotel Popayan - busstation
Bus Popayan - Armenia (ca. 6 uur)
Transfer busstation Armenia – Salento (ca. 1 uur)

Dit kleurrijke en fotogenieke dorpje ligt midden in de koffieregio. Het dorpje met de schilderachtige straten ligt midden tussen de groene bergen. Tussen de huizen en het kerkje lopen de locals met hun cowboyhoeden en poncho’s. Het dorpje is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan een koffie hacienda, Valle de Cocora en Nationaal Park Los Nevados. Vanaf het centrale plein in Salento vertrekken Willy’s (jeeptaxi’s) naar alle bezienswaardigheden in de omgeving.
De Valle de Cocora leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling door de jungle om hierna uit te komen in de vallei met werelds hoogste waxpalmen. Waxpalmen zo groot heb je nog nooit gezien! Er kunnen ook mooie paardrijdtochten gemaakt worden.
Vanuit Salento is optioneel ook een prachtige 2-daagse hike te maken naar het Parque los Nevados. Met name de eerste dag is pittig. Je overnacht eenvoudig in een oude boerderij in een park.

Dag 11-13 Medellin

Bus Salento - Medellin (6 - 8 uur)

Medellín is wat ons betreft een van de leukste plaatsen van het land. De stad heeft een aangenaam klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Het heet dan ook de stad van de eeuwige lente.
Het oude centrum van de stad is heel mooi om door te wandelen, met parken, leuke winkelstraatjes en pleinen met mensen die muziek maken. Ook is er fraaie architectuur, soms zeer modern, en kunst, zoals de beeldentuin van Botero.
De wijk waar wij Europeanen ons helemaal thuis voelen is de wijk Poblado. De wijk is de afgelopen 10 jaar polulair geworden en hier vind je leuke terrassen, hippe barren en goede restaurantjes. Bovendien is de wijk ook ’s avonds zeer veilig.
De hotels die we aanbieden liggen dan ook in deze wijk.

Medellín natuurlijk ook de stad van Pablo Escobar: Bijna een kwart eeuw na zijn dood, is zijn legende springlevend. De drugsbaron duikt op in films, tv-series en popmuziek. In Medelllin bieden reisbureaus Escobar-excursies aan, die langs bekende plekken uit zijn leven en uit de films over zijn leven gaan. Maar Escobar is geen held meer en de periode wordt door de mensen uit Medellín nu als een zwarte bladzijde gezien.
Een leuke plaats in de omgeving om te bezoeken in de omgeving is Guatapé, een prachtig, kleurrijk dorpje dat in een gebied vol meren ligt. Een enorme rots torent boven het dorpje uit: El Peñol.

Dag 14-16 Palomino

Je vliegt naar Santa Marta aan de Caraïbische kust. Een transfer brengt je naar Palomino.
Transfer Santa Marta luchthaven – Palomino (ca. 1,5 uur)

Palomino is een rustige strandplaats. Over een strook van ongeveer een kilometer Caraïbische kustlijn vind je hier aantal leuke hotels, veelal met hun eigen restaurant en bar. Het is een gemoedelijke plek, ideaal voor een aantal stranddagen tijdens of aan het einde van je reis door Colombia.

Op ruim een half uur van Palomino ligt het National Park Tayrona. In het National Park Tayrona loopt de jungle zo over in de zee. Je kunt hier dan ook een prachtige wandeling maken die over paden door de jungle voert, via grote keien die kenmerkend zijn voor het park, door prachtige palmbossen en langs witte zandstranden. Om uiteindelijk uit te komen bij het mooiste punt: Cabo de San Juan. Voor de liefhebbers van avontuur is er de mogelijkheid om in het park in een hangmat of tentje te slapen. Aan het begin van het park bevinden zich de luxe Ecohabs.
Vlakbij Tayrona ligt Taironaka, een mooi natuurpark langs een kristalheldere rivier die in de Caraïbische zee uitstroomt. Je vindt hier ook terrassen, gebouwd door de oude Tayrona-beschaving.

Dag 17-19 Cartagena

Transfer Palomino – Santa Marta, aansluitend bus naar Cartagena (ca. 6,5 uur)

Cartagena is zonder meer de mooiste stad van Colombia. Het koloniale centrum is geschilderd in een pallet van Caraïbische kleuren en bijzonder goed onderhouden.  
Binnen het ommuurde gedeelte van de stad worden deze huizen afgewisseld met pleinen vol terrassen. Vanuit elk restaurantje of barretje schalt de Colombiaanse muziek naar buiten.
Het is ook zeker aan te bevelen een bezoek te brengen aan het kasteel San Felipe en te gaan genieten van het uitzicht over de stad en omgeving vanaf het Convento La Popa. Cartagena ligt aan zee dus je kunt vanzelfsprekend een dagje naar de Caribische stranden aan de rand van de stad gaan. Vanaf Cartagena kun je een dagtour maken naar de prachtige Islas del Rosario.
In Cartegena kun je verblijven in het gezellige koloniale centrum, in soms prachtige boutique hotels, of aan een van de stranden, net buiten de stad.

Dag 20-21 Vlucht naar Amsterdam

Je vliegt weer terug naar Nederland.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Bogotá
Regina Casa Deco De la Opera
3 Tatacoa
Kamer op camping Noches de Saturno Villa Paraiso Yararaka
4-5 San Agustin
Hacienda Anacoana Akawanka Yuma
6-7 Popayan
La Plazuela Camino Real Dann Monasterio
8-10 Salento
Salento Real Salento Plaza El Mirador del Cocora
11-13 Medellin
La Campana Hotel Boutique Viaggio Medellin Patio del Mundo
14-16 Palomino
Aite Aite Casa Tayrona los Naranjos
17-19 Cartagena
Casa Mara 3 Banderas Ananda Boutique
20-21 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. 2349,- v.a. 2749,- v.a. 4099,-
Hoogseizoen (juli, aug, rond kerst) v.a. 2649,- v.a. 3049,- v.a. 4399,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam– Bogotá // Cartagena – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt
 • Transfer na aankomst in Bogotá
 • Transfer, bus Bogota – Neiva
 • Transfer Neiva busstation – Villavieja / Tatacoa woestijn
 • Wandeling Tatacoa woestijn
 • Transfer Villavieja / Tatacoa – San Agustin
 • Bus San Agustin – Popayan
 • Transfer, bus Popayan – Salento
 • Bus Salento – Medellin (circa 7 a 8 uur, vliegen tegen meerprijs mogelijk)
 • Binnenlandse vlucht Medellin – Santa Marta met Avianca
 • Transfer luchthaven Santa Marta – hotel Palomino
 • Transfer Palomino – Santa Marta busstation, bus naar Cartagena

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer en transfers
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Tour Salento en Valle de Cocora (bij te boeken voor € 145,- euro pp)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.