Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3199,-

Offerte aanvragen

25 dagen Mexico, Guatemala en Belize: Kleurrijke steden en diverse culturen

 • Struin door de knusse straatjes met kleurrijke gebouwen van de diverse koloniale steden
 • Hoor de jungle ontwaken bij een bezoek aan Tikal
 • Geniet op de witte zandstranden van Belize

Tijdens deze reis verblijf je in verschillende koloniale steden, je brengt een bezoek aan het indrukwekkende Mayacomplex Tikal en kunt heerlijk tot rust komen op de witte zandstranden van het Belizaanse Placencia. 

Mexico Stad is het startpunt van deze reis. Te midden van de stad vind je het Zocalo, het centrale plein. Je kunt hier heerlijk mensen kijken en het dagelijkse leven van de Mexicaan aanschouwen. Het Zocalo zul je ook tijdens diverse andere steden in deze reis tegen komen. Breng een bezoek aan Centro Historico en struin door de straatjes van het oude centrum. 

Via Puebla met zijn kleurrijke gebouwen, vele kraampjes met culinaire specialiteiten en prachtige oude kerken, reis je naar Oaxaca. Deze stad wordt door velen als de culinaire hoofdstad van Mexico beschouwd. Per nachtbus kom je aan op de volgende bestemming: San Cristóbal de las Casas. Een koloniale stad met knusse straten, inwoners in traditionele kledij en vele markten. Op een uur rijden vind je de Sumidero Canyon, een indrukwekkende kloof waar je een boottocht door kunt maken. 

Met een korte vlucht vliegen jullie door naar Guatemala. Antigua is een sfeervolle en gezellige stad om een aantal dagen te verblijven. De stad wordt omgeven door de vulkanen. Voor de avonturier is een overnachting op een vulkaan zeker een aanrader! Met de nachtbus reis je naar het noorden van Guatemala naar Flores, een klein eiland met kleurrijke huizen. Het is de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan Tikal, het indrukwekkende Mayacomplex. Je overnacht in Tikal waardoor je zowel met zonsondergang als opkomst een bezoek kunt brengen. Je hoort de jungle ontwaken, de dauw hangt nog om de tempels en de aapjes spelen in de bomen; een indrukwekkende ervaring!

Rio Dulce ligt aan het Lago Izabal en is het startpunt voor de boottocht naar Livingston. In Livingston komen 3 culturen samen; de Maya cultuur, de Garifuna cultuur en de Ladino cultuur. Hierdoor heeft het dorpje een speciale sfeer. Via het vissersdorpje Punta Gorda reis je naar de laatste bestemming van jullie reis, Placencia. Een heerlijke afsluiter van deze reis met witte zandstranden en helderblauwe zee. 

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-3 Mexico Stad

Per transfer word je naar het hotel gebracht. 

De hoofdstad van Mexico is Mexico Stad en is qua inwonersaantal de grootste stad van de wereld. Deze bijzondere stad is het absoluut waard om een paar dagen te bezoeken. Te noemen vallen het Centro Historico, waar de Spanjaarden op de oude Aztekenhoofstad Tenochtitlan hun hoofdstad hebben gebouwd; het Anthropologisch Museum met allerlei culturele uitingen van lang vervlogen ėn nog bestaande Indianenbeschavingen en het Plaza Garibaldi, waar 's avonds talloze mariachi's de mensen vermaken in en om de gezellige restaurantjes. Buiten de stad liggen de tempels van Teotihuacán met de Piramides van de Zon en de Maan en de Dodenweg, de gezellige Spaans-koloniale stad Cuernavaca en het zilverstadje Taxco.

Dag 4-5 Puebla

Per bus reis je naar Puebla (ca. 2 uur). 

Deze stad van 1,5 miljoen inwoners is een van de vijf belangrijkste koloniale steden van Mexico. De stad is een Unesco World Heritage site. Het bekendste gerecht van Puebla is de "Mole Poblano" aan hartige saus met chocolade erin verwerkt. Vlakbij de stad liggen twee grote vulkanen; de Iztaccíhuatl en de bekendere Popocatépetl. De eerste vulkaan kan je zelfs beklimmen.
Er is sinds 2016 een heuse kabelbaan die over de stad gaat, een leuke manier om de stad en omgeving vanuit de lucht te ontdekken.

Dag 6-7 Oaxaca

Per bus reis je naar Oaxaca (ca. 5 uur). 

Oaxaca ligt op zo'n 4 uur van Mexico Stad, richting het meer Indiaanse deel van Mexico. Althans het meer zichtbare deel door de kleurrijke klederdrachten en Indianenmarkten. Het stadje heeft één van de mooiste centrale pleinen (Zócalo) van het land en het is daar dan ook prettig vertoeven al kijkend naar wat er zich afspeelt voor je ogen. Speciaal is een bezoek aan de 17de-eeuwse kathedraal met zijn barokke facade op het Zócalo en het Regionale Anthroplogische Museum. 

Wat je beslist niet mag missen is Monte Albán, ofwel Witte Berg, de oude hoofdstad van de Zapoteken. Dit complex ligt ongeveer 10 kilometer van Oaxaca met z'n piramides, tombes, trappen en schilderingen. Meteen bij de ingang vind je Tombe 7, waar een fabuleuze schat is gevonden in 1932, die nu bewaard wordt in het Regionale Museum van Oaxaca. De meeste ruïnes die je kunt zien, zijn uit de 10e eeuw toen de stad werd verlaten en het een begraafplaats werd. 

Yagul en Mitla zijn 2 centra van de Zapoteken en Mixteken die wat verder van Oaxaca gelegen zijn. Elk complex kent zijn balspeelveld, dat in Yagul wordt beschouwd als best bewaard gebleven. Mitla, de plaats van de doden, heeft naast de overblijfselen van 4 grote paleizen, talloze andere bouwwerken.

Dag 8 Nachtbus naar San Cristóbal

Je neemt de nachtbus van Oaxaca naar San Cristóbal (ca. 12 uur). 

Dag 9-10 San Cristóbal

San Cristobal is een populaire bestemming voor toeristen. Sinds 1994 is het plaatsje ook bekend vanwege de Zapatistas die in de dorpjes rond San Cristobal hun aanhang vonden bij de arme boeren bevolking en in opstand komen tegen de regering. De naam is afgeleid van Emiliano Zapata die een hoofdrol vervulde in de Mexicaanse revolutie. Zeker is dit stadje ook een bezoek waard omdat je van hieruit een bezoek kunt brengen aan de dorpjes: San Juan Chamula en Zinacantan waar de bevolking een mengeling van animisme en katholicisme uitoefent. Verder ligt op een uur rijden de Canyon del Sumidero, waarvan de Mexicanen zeggen dat deze te vergelijken is met de Grand Canyon.

Dag 11-12 Antigua

Jullie gaan op eigen gelegenheid naar de luchthaven Tuxtla voor een vlucht naar Guatemala Stad. Per transfer word je naar Antigua gebracht (ca. 1 uur). 

Antigua was de hoofdstad vanaf de stichting in 1543 tot een aardbeving de stad compleet verwoestte in 1773. Gedurende de 2,5 eeuw dat Antigua de hoofdstad was, groeide de stad uit tot de mooiste in Midden-Amerika. Grote kerken, een universiteit en vele schilders, beeldhouwers, schrijvers en handwerklieden waren daar de vertegenwoordigers van. Na 1773 werden langzamerhand alle kostbaarheden verplaatst naar Guatemala Stad en gingen de stad verlaten. Pas in de 20ste eeuw zag men in dat de overgebleven gebouwen grote architectonische en culturele waarde hadden, met als gevolg tot op heden grootscheepse restauraties.

Naast de talloze ruïnes is Antigua vooral een gezellig plaatsje met een leuk plein, waar het leuk is om 'mensen te kijken' of te kletsen met de locals. Zij zullen je alles vertellen over waarom zij zo trots zijn op Antigua. Het is het culturele centrum van Guatemala, waar de kunsten floreren en volop Indiaanse muziek kan worden gehoord. Indiaanse vrouwen zitten in hun kleurrijke kledij tussen de ruïnes en 's avonds wordt de kathedraal schitterend verlicht. Je kunt heerlijk door de verschillende straatjes struinen of de Guatemalteekse keuken proeven in één van de vele knusse restaurantjes.

Vlakbij Antigua torenen 3 vulkanen, de Agua, de Fuego en de Pacaya, hoog boven alles uit. Deze kunnen worden beklommen, het beste tijdens een heldere nacht met volle maan of erg vroeg in de ochtend. Door het hoogteverschil duurt de beklimming vrij lang. Boven aangekomen is het uitzicht werkelijk overweldigend. De afdaling duurt meestal maar een derde van de tijd van de beklimming.

Dag 13 Nachtbus naar Flores

Je neemt de nachtbus naar Flores (ca. 10 uur).

Dag 14-15 Flores

Flores is een schiereilandje in het meer van Peten. Het is erg sfeervol met een leuke boulevard met een prachtig uitzicht waar je heerlijk van het zonnetje kunt genieten. Struin door de smalle kleurrijke straatjes van Flores of geniet van een drankje terwijl je de zonsondergang bekijkt vanaf een terras. In en rondom Flores valt genoeg te beleven. Je kunt boottochten maken, kanoën en kajakken op het meer. Breng een bezoek aan het dorpje San Miguel of slinger het water in bij Jorge’s Rope Swing. Vanaf Flores kun je de bekende Maya ruïnes van Tikal bezoeken of naar de minder bekende Uaxactún ruïnes gaan. 

Tikal is uniek. Alhoewel er meer oude grote Mayasteden zijn die diep in de jungle liggen, is Tikal het grootste complex dat tot dusverre in deze mate ontgonnen en gerestaureerd is. Bovendien is het ook erg goed te bereiken. Plan je bezoek aan Tikal zo vroeg mogelijk. Zo kun je de dieren horen wakker worden en een prachtige zonsopgang aanschouwen. Vanaf Tempel 4, die hoog uitrijst boven de uitstrekkende groene jungle, heb je het mooiste uitzicht en kun je de spectaculaire zonsopgang zien. 

De Mundo Perdido, de Verloren Wereld, is een min of meer afgeschermd gedeelte van het park, waar je, als je geluk hebt, een jaguar kunt zien naast de alomtegenwoordige vogels en apen. Je kunt Tikal zelf bezoeken maar je kunt ook een gids huren. De gids kan je alles vertellen over de oude Maya wereld en Tikal.

Dag 16 2D/1N Tikal

Na het ontbijt vertrek je richting Tikal Nationaal Park. De ochtend en het begin van de middag in Tikal zijn ter vrije besteding. In de namiddag krijg je een rondleiding van een gids midden in het oerwoud tot aan de zonsondergang. Tikal is werkelijk een juweel in de jungle! De gids wijst je op de diverse dieren die je kunt spotten, zoals de howler monkey, spider monkey, toekans, papagaaien en neusbeertjes. Tevens wordt de lunch in Tikal verzorgd. Na zonsondergang ga je naar je verbijf in Tikal, je overnacht in Tikal Inn.

Dag 17 Rio Dulce

Na het ontbijt staat een zonsopkomst tour met gids op het programma. Het is een unieke ervaring om de jungle van Tikal wakker te horen worden. Je zit bovenop de hoogste tempel van Tikal die uitkijkt over de boomtoppen van het regenwoud. Geniet van het uitzicht, hoor de vele howler monkey’s brullen en zie diverse vogels voorbij vliegen. Na de tour word je met een transfer naar Rio Dulce gebracht (ca. 5 uur).

Rio Dulce ligt aan het Lago Izabal en is het startpunt voor de boottocht naar Livingston. De omgeving van Rio Dulce staat bekend om de tropische bossen, knusse vissershuisjes op palen en hot springs. Breng een bezoek aan Castello de San Felipe of bezoek de Quirigua ruïnes.

Dag 18 Livingston

Per boot reis je naar Livingston. 

De boottocht van Rio Dulce naar Livingston is prachtig. Je vaart door verschillende landschappen en onderweg kijk je je ogen uit. In Livingston komen 3 culturen samen; de Maya cultuur, de Garifuna cultuur en de Ladino cultuur. Hierdoor heeft het dorpje een speciale sfeer. Lekker eten, relaxen en dansen is hier het devies. Dichtbij Livingston liggen de watervallen van Los Seite Altares en het Meer van Izabal, dit is de habitat voor de zeekoe. Hier is een reservaat opgezet voor niet alleen de zeekoe, maar ook voor de daar aanwezige jaguars en tapirs.

Dag 19-20 Punta Gorda

Per boot reis je naar Punta Gorda.

Punta Gorda ligt in het bijzondere Toledo Destrict, een regio die nog nauwelijks is ontdekt door het toerisme. In het Toledo district leven de Kechi en Mopan Indianen en kun je de hoogste concentratie Maya dorpjes vinden. De Maya bevolking leeft hier nog steeds op dezelfde manier als hun voorouders. Reizigers kunnen hier dan ook een flinke portie cultuur opdoen. Bewonder de prachtige natuur en maak een jungle tocht.

Dag 21-23 Placencia

Per transfer reis je naar Placencia (ca. 2,5 uur). 

Het schiereiland Placencia is 25km lang met goudgele bountystranden met palmbomen. Veel van de accommodaties liggen direct aan het strand. Het dorpje Placencia is gezellig en er hangt een relaxte sfeer. 's Avonds loop je over de 'smallest street in the world' naar één van de leuke restaurantjes of barretjes en geniet van de muziek. Vroeger was Placencia een klein vissersdorpje, tegenwoordig een leuke badplaats met flair.
 
Altijd al eens een walvishaai willen bewonderen? Placencia is de enige plek in Belize waar dit mogelijk is! Er worden diverse duik- en snorkeltrips aangeboden. De beste periode hiervoor is tussen maart en juni.  Ook kun je een snorkeltour maken naar het paradijselijke Silk Cayes of gaan duiken bij Laughing Bird Caye. Vanuit Placencia zijn er diverse uitstapjes mogelijk. Zo kun je zeekoeien, brulapen, krokodillen leguanen en exotische vogels spotten tijdens een boottocht over de Monkey River. Of bezoek één van de vele grotten.

Dag 24-25 Vlucht naar Amsterdam

Je hebt een transfer naar de luchthaven van Belize City (ca. 2,5 uur). Je vliegt vanaf hier terug naar huis waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Vlucht naar Mexico Stad
Royal Reforma Historico Central Las Alcobas Boutique
4-5 Puebla
Posada San Pedro Quinta Real Puebla Quinta Real Puebla
6-7 Oaxaca
Oaxaca Real Casa Conzatti Quinta Real Oaxaca
8 Nachtbus naar San Cristóbal
9-10 San Cristóbal
Casa Vieja Casa Mexicana Casa Morada
11-12 Antigua
Posada el Antano Posada don Rodrigo El Convento
13 Nachtbus naar Flores
14-15 Flores
Hotel Petén Casona del Lago Villa Maya
16 2D/1N Tikal
Tikal Inn Tikal Inn Tikal Inn
17 Rio Dulce
Hotel Catamaran Hacienda Tijax Nana Juana
18 Livingston
Hotel Villa Caribe Hotel Villa Caribe Hotel Villa Caribe
19-20 Punta Gorda
The Lodge at Big Falls Hickatee Cottages Copal Tree Lodge
21-23 Placencia
Green Parrot Beach Laru Beya Caribbean Beach Cabanas
24-25 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3199,- v.a. € 3625,- v.a. € 4875,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december, januari) v.a. € 3399,- v.a. € 3825,- v.a. € 5075,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Mexico Stad // Belize City – Amsterdam met Delta Airlines en KLM
 • Vlucht Tuxtla – Guatemala Stad
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Mexico Stad
 • Alle busreizen in Mexico van plaats naar plaats
 • Transfer na aankomst in Guatemala naar Antigua
 • Nachtbus Antigua – Flores
 • 2D/1N Tikal, inclusief vervoer, overnachting en gids
 • Transfer Tikal – Rio Dulce
 • Boot Rio Dulce – Livingston – Punta Gorda
 • Transfer Punta Gorda – Placencia
 • Transfer naar luchthaven Belize City
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Vervoer busstation – hotel en v.v.
 • Overige transfers
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.