Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2799,-

Offerte aanvragen

23 dagen: Colombia per huurauto

 • Met een SUV langs de hoogtepunten van Colombia
 • Koloniale steden, jungle en hooggebergte
 • Het Caribische noorden

Deze reis biedt je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid door het prachtige Colombia te rijden. Je rijdt door verschillende klimaatzones en dus door zeer verschillende landschappen.

Je begint in de hoofdstad Bogotá, waar u kunt genieten van musea, restaurants, cafés en een koloniaal verleden in de wijk La Candelaria. Met de kabelbaan naar Cerro Monserate is een aanrader, evenals een citytour per fiets.

Je vliegt naar Pitalito, waar je de archeologische opgravingen van San Agustin bezoekt. Nadat je de huurauto op hebt gehaald in Neiva rijdt je daar naar de woestijn van Tatacoa. Je kunt hier overnachten op een camping in de woestijn. Hierna rijd je naar het plaatsje Salento. Daar kom je uit in de Eje Cafetero, de Koffiedriehoek. Na een overnachting op een authentieke koffieboerderij rijd je door naar Medellín.

Een korte vlucht brengt je in de Caraïben. In Santa Marta haal je een nieuwe huurauto op en rijd je naar Minca. Hike hier naar een van de schitterende watervallen, of ga opzoek naar de meest kleurrijke vogels. De reis gaat verder naar de zandstranden van Palomino. Hier kun je een paar dagen relaxen en natuurlijk een bezoek brengen aan Tayrona NP. De jungle loopt hier over in zee.

Je rijdt door naar kleurrijke Cartagena. Tussen de historische panden liggen pleinen zijn vol met gezellige restaurants en terrasjes.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Heenreis en Bogotá

Je hebt een dagvlucht naar Bogotá.

Bogotá ligt op 2600 meter hoogte in de Andes, omringd door bergtoppen. Het is een moderne stad met een mooi oud centrum, La Candelaria.
De wijk is een aaneenrijging van koloniale huizen en smalle steegjes. Het kloppende hart van de wijk en de stad is het Plaza Bolívar, waar zich onder andere de kathedraal bevindt. Je vindt in de wijk ook 2 prachtige musea: het "Museo del Oro", waar je gouden objecten kunt bewonderen die tot de oorspronkelijke bewoners van Colombia behoorden en het museum van Botero, waar je niet alleen de schilderijen van de Colombiaanse meester kunt bewonderen, maar ook het werk van een aantal van de meest representatieve artiesten van de geschiedenis van de kunst van eind eeuw XIX. Bogotá staat ook bekend om zijn parken. In het Simón Bolívar Park worden in de zomer regelmatig openluchtconcerten gegeven.
In de wijk zijn vele muren bewerkt met graffiti. Vaak schitterende schilderingen waar al even mooie verhalen achter zitten.

Tijdens een bezoek aan Bogotá mag natuurlijk een bezoek aan Montserrate niet ontbreken. De kerk op de heuvel is niet alleen een beroemd bedevaartsoord, maar biedt ook een mooi uitzicht over de gigantische hoofdstad. Je kunt de top met een kabelbaan bereiken.
Op zondagen is de binnenstad van Bogotá autovrij. Veel bewoners van deze enorme stad bewegen zich dan te voet, per fiets of op skates door de stad, een enorm contrast met het hectische verkeer gedurende de rest van de week.
Een bijzondere excursie vanuit Bogotá voert naar Zipaquirá, waar mijnwerkers een complete kathedraal in de zoutmijnen hebben uitgegraven.

Dag 3-4 San Agustin

Je vliegt vandaag naar Pitalito. 
Transfer Pitalito - San Agustin (ca 45 minuten).

De archelogische opgravingen van San Agustín zijn prachtig gelegen in een jungle-achtige setting. Je vindt hier 500 prachtige beelden uit het tijdperk van de San Agustín-indianen, die leefden tussen 1000 voor tot 1500 na Christus. Je kunt hier wandelingen maken en paardrijden, met de opgravingen als achtergrond. De opgravingen liggen in een mooi natuurgebied met een 400 meter hoge waterval.    

Dag 5-6 Tatacoa

Transfer San Agustin - Luchthaven Neiva (ca 4,5 uur)
Hier halen jullie de huurauto op en rijden jullie naar Tatacoa.
Autorit luchthaven Neiva - Tatacoa: 43 km; ca 1 uur.

De Tatacoa-woestijn is een van de mooiste stukjes natuur die Colombia kent. Door de hete en droge temperaturen heeft zich hier een bijzonder maanlandschap gevormd. De rotsformaties in rode tinten geven de omgeving een mysterieus karakter. Met name het gedeelte rond de observatietoren is aan het eind van de dag zeer fotogeniek.
Na het ondergaan van de zon is de observatietoren een prachtige plek om van de sterrenhemel te genieten. 

Inbegrepen excursie
Tatacoa

Excursie wandeling Tatacoa-woestijn

Dit bezoek aan de Tatacoa-woestijn van een halve dag, begint bij het paleontologische museum van Villavieja en de interessante fosielencollectie. Daarna,op een half uur van deze stad, ga je de ravijnen en het panoramische uitzicht van de woestijn bewonderen, wat eigenlijk een droog tropisch bos is.

De Tatacoa-woestijn is een bevoorrechte plek om de lucht te observeren. Een bezoek aan het observatorium is een mooie gelegenheid om de astronomie te leren kennen terwijl je geniet van een nacht onder de sterrenhemel.

Dag 7-9 Salento

Autorit Tatacoa– Salento: 297 km; ca 6 uur.

Dit kleurrijke en fotogenieke dorpje ligt midden in de koffieregio. Het dorpje met de schilderachtige straten ligt midden tussen de groene bergen. Tussen de huizen en het kerkje lopen de locals met hun cowboyhoeden en poncho’s. Het dorpje is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan een koffie hacienda, Valle de Cocora en Nationaal Park Los Nevados. Vanaf het centrale plein in Salento vertrekken Willy’s (jeeptaxi’s) naar alle bezienswaardigheden in de omgeving.
De Valle de Cocora leent zich uitstekend voor een prachtige wandeling door de jungle om hierna uit te komen in de vallei met werelds hoogste waxpalmen. Waxpalmen zo groot heb je nog nooit gezien! Er kunnen ook mooie paardrijdtochten gemaakt worden.
Vanuit Salento is optioneel ook een prachtige 2-daagse hike te maken naar het Parque los Nevados. Met name de eerste dag is pittig. Je overnacht eenvoudig in een oude boerderij in een park.

Dag 10 Manizales

Autorit Salento - Hacienda Venecia: 80 km; ca. 2 uur

Deze stad is gegroeid dankzij de koffieproductie. Er woonden voornamelijk Spanjaarden in de stad die dateert uit 1849 totdat de universiteiten een grote rol innamen. Er zijn 6 universiteiten in de stad die bij elkaar zo'n 30.000 studenten opleiden. Dit maakt de stad een aangename en vooral levendige plaats. Manizales staat bekend als een culturele stad waar mens en cultuur mengen en een unieke combinatie opleveren.

Dag 11-13 Medellin

Autorit Hacienda Venecia - Medellin: 190 km; ca. 5 uur

Medellín is wat ons betreft een van de leukste plaatsen van het land. De stad heeft een aangenaam klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Het heet dan ook de stad van de eeuwige lente.
Het oude centrum van de stad is heel mooi om door te wandelen, met parken, leuke winkelstraatjes en pleinen met mensen die muziek maken. Ook is er fraaie architectuur, soms zeer modern, en kunst, zoals de beeldentuin van Botero.
De wijk waar wij Europeanen ons helemaal thuis voelen is de wijk Poblado. De wijk is de afgelopen 10 jaar polulair geworden en hier vind je leuke terrassen, hippe barren en goede restaurantjes. Bovendien is de wijk ook ’s avonds zeer veilig.
De hotels die we aanbieden liggen dan ook in deze wijk.
Een leuke plaats in de omgeving om te bezoeken in de omgeving is Guatapé, een prachtig, kleurrijk dorpje dat in een gebied vol meren ligt. Een enorme rots torent boven het dorpje uit: El Peñol.

Dag 14-15 Minca

Vandaag leveren jullie de huurauto in en vliegen naar Santa Marta. Vanaf daar rijden jullie weer met de auto naar Minca.
Autorit luchthaven Santa Marta - Minca: 32 km; ca 50 minuten.

Je hebt een binnenlandse vlucht naar Santa Marta.

Minca is een schitterend gelegen bergdorpje. De kust is heel dichtbij maar toch ligt het dorpje op ruim 600 meter hoogte. Hierdoor is het klimaat koel, de omgeving zeer groen en zijn de vergezichten ongeëvenaard. Het eenvoudige en relaxte dorpje is vooral een fijne plek voor wandelaars en natuur- en vogelliefhebbers. Je kunt hier prachtige wandelingen maken, onder andere naar de watervallen van Marinka, één van de hoogtepunten in deze omgeving. 

Dag 16-18 Palomino

Autorit Minca - Palomino: 88 km; ca 2 uur.

Palomino is een rustige strandplaats. Over een strook van ongeveer een kilometer Caraïbische kustlijn vind je hier aantal leuke hotels, veelal met hun eigen restaurant en bar. Het is een gemoedelijke plek, ideaal voor een aantal stranddagen tijdens of aan het einde van je reis door Colombia.

Op ruim een half uur van Palomino ligt het National Park Tayrona. In het National Park Tayrona loopt de jungle zo over in de zee. Je kunt hier dan ook een prachtige wandeling maken die over paden door de jungle voert, via grote keien die kenmerkend zijn voor het park, door prachtige palmbossen en langs witte zandstranden. Om uiteindelijk uit te komen bij het mooiste punt: Cabo de San Juan. Voor de liefhebbers van avontuur is er de mogelijkheid om in het park in een hangmat of tentje te slapen. Aan het begin van het park bevinden zich de luxe Ecohabs.
Vlakbij Tayrona ligt Taironaka, een mooi natuurpark langs een kristalheldere rivier die in de Caraïbische zee uitstroomt. Je vindt hier ook terrassen, gebouwd door de oude Tayrona-beschaving.

Dag 19-21 Cartagena

Autorit Palomino – Cartagena: 320 km, ca. 5,5 uur.
Jullie leveren hier de auto in.

Cartagena is zonder meer de mooiste stad van Colombia. Het koloniale centrum is geschilderd in een pallet van Caraïbische kleuren en bijzonder goed onderhouden.  
Binnen het ommuurde gedeelte van de stad worden deze huizen afgewisseld met pleinen vol terrassen. Vanuit elk restaurantje of barretje schalt de Colombiaanse muziek naar buiten.
Het is ook zeker aan te bevelen een bezoek te brengen aan het kasteel San Felipe en te gaan genieten van het uitzicht over de stad en omgeving vanaf het Convento La Popa. Cartagena ligt aan zee dus je kunt vanzelfsprekend een dagje naar de Caribische stranden aan de rand van de stad gaan. Vanaf Cartagena kun je een dagtour maken naar de prachtige Islas del Rosario.
In Cartegena kun je verblijven in het gezellige koloniale centrum, in soms prachtige boutique hotels, of aan een van de stranden, net buiten de stad.

Dag 22-23 Vlucht naar Amsterdam

Je vliegt weer terug naar Nederland.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Bogotá
Regina Casa Deco De la Opera
3-4 San Agustin
Hacienda Anacoana Akawanka Yuma
5-6 Tatacoa
Kamer op camping Noches de Saturno Villa Paraiso Yararaka
7-9 Salento
Salento Real Salento Plaza El Mirador del Cocora
10 Manizales
Hacienda Venecia Hacienda Venecia Hacienda Venecia
11-13 Medellin
La Campana Hotel Boutique Viaggio Medellin Patio del Mundo
14-15 Minca
Minca Ecohabs Minca Ecohabs Minca Ecohabs
16-18 Palomino
Aite Aite Casa Tayrona los Naranjos
19-21 Cartagena
Casa Mara Hotel 3 Banderas Ananda Boutique
22-23 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2799,- v.a. € 3199,- v.a. € 4225,-
Hoogseizoen (juli, aug, rond kerst) v.a. € 3149,- v.a. € 3449,- v.a. € 4525,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam– Bogotá // Cartagena – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vlucht Bogotá – Pitalito met Satena
 • Transfer luchthaven Pitalito – San Agustin
 • Transfer San Agustin – luchthaven Neiva
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Bogotá
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt
 • Wandeling Tatacoa woestijn
 • Huurauto cat. Renault Duster of gelijkwaardig. Inclusief ongelimiteerde kilometers, belastingen, CDW- basisverzekering (excl. drop off kosten). Ophalen op in Bogotá op dag 3, inleveren op Medellín airport op dag 16 aansluitend aan de vlucht. Het eigen risico kun je (optioneel) verzekeren middels een eigen risicoverzekering van Allianz voor € 5,50 per dag autohuur.
 • Huurauto cat. Renault Duster of gelijkwaardig. Ophalen op de luchthaven van Neiva en inleveren bij aankomst in Medellin.
 • Tweede huurauto: Huurauto cat. Renault Logan of gelijkwaardig. Ophalen op de luchthaven van Santa Marta en inleveren bij aankomst in Cartagena

Exclusief

 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden, vervoer en transfers
 • Excursies en entreegelden
 • Drop off kosten, ophalen Neiva en inleveren Medellin.
 • Drop off kosten, ophalen Santa Marta en inleveren Cartagena.
 • Tour koffiefarm Hacienda Venecia met Engelssprekende gids à € 39,- per persoon (groepstour om 09:30 uur, privé tour ook mogelijk)
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)
 • Afkoop eigen risicoverzekering van Allianz voor €6,75 per dag autohuur.

Wanneer je een ING-creditcard hebt kun je het beste voor vertrek even contact opnemen met de ING en aangeven dat je naar Colombia op reis gaat. ING blokkeert namelijk standaard alle betalingen uit Colombia. Wanneer je de huurauto ophaalt blokkeert de verhuurmaatschappij de borg op de creditcard en dit kan anders voor problemen zorgen


Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.