Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2899,-

Offerte aanvragen

18 dagen Peru: Het land van Pachamama

 • Machu Picchu in het serene ochtendlicht
 • Imponerende condors in de Colca Canyon
 • Woestijn, Incasteden en hoog Andesgebergte

Deze reis bied je alle aspecten van Peru: afwisselende natuur, oude Inca-cultuur en de hedendaagse mix van katholicisme en natuurreligie volgens oude gebruiken.

Tijdens het eerste deel van deze reis trek je langs de kustlijn naar het zuiden, met onderweg de plaatsen Lima, Paracas en Nazca. De Islas Ballestas voor de kust bij Paracas zijn zeker een boottocht waard en de vlucht over de Nazca-lijnen biedt een indrukwekkend uitzicht over de mysterieuze lijnen.

De reis vervolgt zijn weg naar het binnenland van Peru. De eerste stad die je hier tegenkomt is Arequipa, een gezellige, koloniale stad waar je het Santa Catalina-klooster kunt bezoeken en vervolgens een terrasje kunt pakken in het sfeervolle centrum van de stad. Arequipa ligt nabij de Colca Canyon waar 's ochtends tijdens de zonsopkomst de enorme condors wakker worden en hun machtige vleugels uitslaan.

Je reist nog verder het Andesgebergte in totdat je aankomt bij het Titicacameer dat op ruim 3800 meter ligt en daarmee het hoogst bevaarbare meer ter wereld is. Bezoekjes aan de drijvende Uros-eilanden en het traditionele Taquile vanuit Puno zijn aanraders.

Via een busrit met spectaculair uitzicht reis je naar Cuzco en kom je steeds dichterbij een van de hoogtepunten van deze reis… Cuzco is een prachtige koloniale stad, met een lekker klimaat. In de Sacred Valley kun je de markt van Pisac bezoeken en het dorp met Incaruines, Ollantaytambo. Deze regio is zowel qua natuur als cultuur waanzinnig mooi.

De tot de verbeelding sprekende verborgen Incastad Machu Picchu is voor velen het hoogtepunt van deze reis. De gids vertelt je alles over deze bijzondere plek en het is een aanrader om ook Huayna Picchu te beklimmen. De steile, maar korte klim wordt beloond met een onvergetelijk uitzicht!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Vlucht naar Lima

Je hebt een nachtvlucht naar Lima. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten.

Hoofdstad Lima is dé culinaire stad van Zuid-Amerika. Peru is een aantal jaar op rij uitgeroepen tot ‘beste culinaire bestemming in de wereld’ en restaurants Central en Maido uit Lima staan beiden in de top 10 van beste restaurants ter wereld.
Lima kent een mooi historisch centrum met vele koloniale gebouwen en kerken. In de gezellige wijk Miraflores vind je vele mooie parken en leuke restaurantjes. In het Parque del Amor kun je heerlijk rondslenteren.
 
De museumliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in het Goudmuseum met een indrukwekkende verzameling uit het Incatijdperk of in het bekende Museo de Larco met de grootste collectie pre-columbiaanse kunst in de wereld.
Lima is geen echte strandbestemming, maar wel een populaire plaats om te surfen.

Dag 3-4 Paracas

Bus Lima – Paracas (3 - 4 uur)

Paracas is een klein stadje aan de kust, net onder Lima. Het is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Islas de Ballestas, ook wel de ‘Poor Man’s Galapagos’ genoemd. De kleine rotseilanden worden voornamelijk bewoond door enorme hoeveelheden zeevogels, waaronder pelikanen, aalscholvers, jan van genten en een paar pinguïns. Maar ook grote families zeeleeuwen hebben hier hun thuis.
Op de terugweg vaart de boot langs een woestijnachtig schiereiland. Op de helling kun je de meer dan 100 meter hoge candelabra zien. Niemand weet wie deze tekening heeft gemaakt en wat de betekenis is.
Het Parque Nacional de Paracas is een zeer droog gebied met prachtige rotsformaties. Tijdens een tocht door het gebied zie je o.a. flamingo's, zeerobben en vele zeevogels.

Inbegrepen excursie
Islas Ballestas

Excursie Islas Ballestas Paracas

Je vertrekt rond 7:30 uur en in de haven van Paracas stap je in een grote speedboot. Tip: draag een windjack/regenjas, want het gaat hard!
Op de heuvel langs de oever zie je 'la Candelabra' een enorme figuur die lijkt getekend op de berg. De gids kan je meer vertellen over de theorieën hierover.
De tocht gaat verder naar de Islas Ballestas: een soort mini-Galápagos. De dieren hier hebben namelijk ook geen natuurlijke vijanden en je kunt dus heel dichtbij komen. Je ziet er honderden pelikanen en 'boobies' met blauwe poten. Langs de rotsen hoor je al snel het 'oenkoenk' van de zeeleeuwen. Als je geluk hebt zie je ook nog Humboldt pinguïns.
Na ongeveer een uur varen rond de eilanden keer je terug naar de haven.

Dag 5 Nazca

Bus Paracas – Nazca (ca. 4 uur)

In de woestijn rondom Nazca zijn honderden meters lange lijnen en geometrische figuren gegraven. Het zijn enorme tekeningen van onder andere een spin, aap en een walvis. Vanaf de grond zie je alleen lange uitgegraven geulen die, eenmaal in de lucht, tot tekeningen samensmelten. Er zijn vele theorieën over de oorsprong en de betekenis van deze lijnen, maar het blijft een mysterie!
Je kunt tevens bezoek brengen aan de begraafplaats van Chauchilla. In dit wonderlijke woestijnlandschap vind je verscheidene mummies met restanten van haar en kleding en daaromheen honderden beenderen van mensen uit de pre-Incabeschaving.

Dag 6-7 Arequipa

Bus Nazca – Arequipa (10 - 11 uur)

Arequipa ligt op 2.325 meter in een vallei aan de voet van drie gigantische vulkanen. De bekendste is de actieve vulkaan El Misti met een hoogte van 5.822 meter.
Arequipa wordt ook wel La Ciudad Blanca (de witte stad) genoemd, omdat veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar: wit vulka­nisch materiaal.
Het Santa Catalinakloos­ter is een bijzondere plek om een middag doorheen te dwalen. Het is als het ware een stadje in de stad en pas sinds een aantal jaren openge­steld voor buiten­staanders. Daarvoor leefden hier ongeveer 450 nonnen in totale afzonde­ring van de buitenwe­reld.
 
Bij een bezoek aan Arequipa moet je zeker bij een traditionele picanteria gaan eten. Peruanen uit het hele land komen naar Arequipa om te genieten van de typische gerechten zoals cuy chactado (cavia) of rocoto relleno (gevulde peper).
Op zo’n 20 minuten rijden van het centrum van de stad ligt Valle de Chilina; een prachtige vallei waar je kunt raften, mountainbiken of paardrijden.

Dag 8 2D/1N Colca Canyon dag 1

De Colca Canyon is één van de diepste kloven van de wereld. Het ruige gebied omgeven door vulkanen is zeer indrukwekkend.
 
De tour begint al vroeg en tijdens de tocht de bergen in, zie je het landschap veranderen. De tocht voert naar een reservaat waar je lama's, alpaca's en soms vicuña's kunt zien. De wol van deze dieren wordt door de indianen gebruikt om kleding maken als bescher­ming tegen de ijskoude nachten. Bovenop een pas op 4910 meter wordt gestopt voor een uitzicht over het vulkaanlandschap.
's Middags kun je een wandeling maken langs karakteristieke dorpjes en terrassen in de buurt van het dorpje Corporaque. De bevolking loopt hier in traditio­nele klederdracht. Ook kun je een bezoek brengen aan één van de hot springs; natuurlijke warmwaterbronnen. Je overnacht in één van onze lodges in Corporaque.

Dag 9 2D/1N Colca Canyon dag 2

De volgende ochtend gaat u vroeg op om op tijd bij de beroemde Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend wordt het uitzicht gevormd door terrassen daterend uit de Collahuacultuur. Bij de Cruz del Condor, een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de meer dan 1.000 meter diepe kloof, zijn er vaak condors te zien. Ze vliegen soms rakelings over de toeschouwers heen.

Dag 10 Puno

Puno is een levendige en koloniale stad aan de oevers van het Titicacameer. Vanuit de stad kun je de drijvende eilanden van de Uros-indianen bezoeken.
Deze oude indianenstam is honderden jaren geleden van de oevers van het meer verdreven door de Kolla's, die later zelf door de Inca's werden verslagen. De Uros gingen op het meer op zelfgemaakte eilanden van riet wonen.
Tijdens een bezoek aan de eilanden krijg je een uitgebreide uitleg over hoe deze gemaakt zijn en hoe de Uros er leven. Op dit moment wonen er vrijwel alleen nog ouderen, omdat de jongeren uitvliegen naar het vasteland.

Dag 11-12 Cuzco

Bus Puno – Cuzco (9 - 10 uur) (incl. stops onderweg)

De bus van Puno naar Cuzco maakt onderweg verschillende stops in kleine dorpjes, zodat je onderweg veel ziet. Zorg voor wat kleingeld, want door de ramen wordt allerlei etenswaar te koop aangeboden. 

Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Incapaleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden onder verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Inca's altijd blijven staan.
Een mooie wandeling buiten de stad voert in zes kilometer langs drie ruïnes naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cuzco lag.
In de vele musea kun je meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de stad.
Naast veel bezienswaardigheden heeft Cuzco nog veel meer te bieden. Het is een gezellige stad om doorheen te wandelen, bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs in de talloze winkeltjes. En natuurlijk moet je een keer iets drinken in een van de restaurants of cafés met uitzicht over het levendige centrale plein.
Ook kun je een dagexcursie maken naar één van de dorpjes in de Heilige Vallei, zoals Pisac of Ollantaytambo.

Dag 13 Ollantaytambo

Ollantaytambo ligt aan het eind van de weg door de Urubamba vallei. Dit dal was het hart van het Incarijk. Bij de verovering van het fort boven Ollantaytambo leden de Spanjaarden ooit een van de grootste nederlagen tegen de Inca's. Bezoek vooral de terrasvormige ruïnes. Het uitzicht over het dorp en de Heilige Vallei is fantastisch.

 

Inbegrepen excursie
Heilige vallei

Excursie Heilige Vallei

Tijdens deze excursie naar de Heilige Vallei bezoek je Pisac, Urubamba en Ollantaytambo.
Het dorpje Pisac is bekend vanwege de grote markt op zondag, dinsdag en donderdag en de Inca-ruïnes. Ollantaytambo ligt aan het einde van de weg door de Urubambavallei. Dit dal was het hart van het Incarijk. Bij de verovering van het fort boven Ollantaytambo leden de Spanjaarden ooit een van de grootste nederlagen tegen de Inca's. 
Groepsexcursie, inclusief vervoer en Engelstalige gids
Exclusief ca. 70 soles entrees

Dag 14 Aguas Calientes

Trein Ollantaytambo – Aguas Calientes (ca. 1,5 uur)

Met de trein verlaat je Ollantaytambo. Een schitterende treintocht door de Urubamba-vallei en het aansluitende gebergte brengt je bij het plaatsje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu. 

Aguas Calientes heeft haar naam te danken aan de warmwaterbron in het dorp. Het dorp wordt ook wel Machu Picchu town genoemd, omdat het de enige uitvalsbasis is voor een bezoek aan de beroemde Inca-ruïnes.
Het dorp is alleen lopend of per trein bereikbaar. Vanwege de vele toeristen die Machu Picchu bezoeken zijn er in Aguas Calientes voornamelijk veel restaurants en hotels te vinden.
Daarnaast kun je de hot spings (warmwaterbronnen) bezoeken om in het warme water bij te komen van een dag Machu Picchu of het lopen van bijvoorbeeld de Inca Trail.

Dag 15-16 Machu Picchu

Trein Aguas Calientes – Cuzco (3 - 4 uur)

Er kan zonder twijfel gezegd worden dat Machu Picchu één van de mooiste en meest bijzondere plaatsen ter wereld is. De Incaruïnes werden in 1911 ontdekt door professor Hiram Bingham. Over de functie van de oude Incastad wordt nog steeds gespeculeerd. Sommigen denken dat de stad als fort diende en anderen denken dat het een buitenverblijf was voor Inca-koningen.
Machu Picchu ligt op een plateau op 2.400 meter hoogte en wordt omgeven door hoge bergen, groene bossen en diepe kloven. Het uitzicht over de Incastad is magisch, helemaal als de omringende bergen nog half in de nevel gehuld zijn en de zon doorkomt.
Vanaf de ingang van het park loop je in ongeveer 45 minuten omhoog naar de zonnepoort, vanwaar je het hele gebied kunt overzien. 

Na het bezoek aan Machu Picchu ga je met de trein terug naar Cuzco waar je nog een volle dag verblijft alvorens weer naar huis te gaan.

Dag 17-18 Vlucht Lima - Amsterdam

Je vliegt terug naar huis vanuit Cuzco met een overstap in Lima.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Lima
Ferre Miraflores Tierra Viva Miraflores Larco Casa Andina Premium Miraflores
3-4 Paracas
Paracas Sunset Posada del Emancipador La Hacienda Bahia
5 Nazca
Alegria Casa Andina Nazca Hotel Majoro
6-7 Arequipa
Posada del Monasterio La Hosteria Wyndham Costa del Sol Arequipa
8 2D/1N Colca Canyon dag 1
Casa de Mamayachi Casa Andina Colca Colca Lodge
9 2D/1N Colca Canyon dag 2
La Hacienda Hacienda Plaza de Armas Casa Andina Premium Puno
10 Puno
La Hacienda Hacienda Plaza de Armas Casa Andina Premium Puno
11-12 Cuzco
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
13 Ollantaytambo
Sauce El Albergue Posada del Inca Yucai
14 Aguas Calientes
Casa de Luz Tierra Viva Machu Picchu El Mapi
15-16 Machu Picchu
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
17-18 Vlucht Lima - Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2899,- v.a. € 3325,- v.a. € 3999,-
Hoogseizoen (juli, augustus, rond kerst) v.a. € 3199,- v.a. € 3625,- v.a. € 4299,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Lima // Cuzco – Amsterdam met KLM/Latam inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Transfer na aankomst in Lima luchthaven naar je hotel
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt op basis van een tweepersoonkamer
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Bus Lima –Paracas
 • Bus Paracas – Nazca
 • Bus Nazca – Arequipa
 • Bus Puno – Cuzco (hele dagtour incl stops onderweg bij bezienswaardigheden, excl. 50 soles p.p. entrée)
 • Excursie Ballestas eilanden (excl. entrees ca. 15 soles per persoon)
 • 2 dagen/1 nacht Colca Canyon incl.vervoer, Engelstalige gids tijdens excursies, verblijf obv logies/ontbijt. Drop off in Puno. (excl. entreegelden ca. 70 soles per persoon)
 • Excursie Heilige Vallei,drop off in Ollantaytambo (excl. entreegelden ca. 70 soles per persoon)
 • Trein: Ollantaytambo– Aguas Calientes– Cuzco
 • Entree Machu Picchu + Huayna Picchu (eerste tijdvak tussen 07.00 & 12.00 uur)

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer (transfers van/naar hotel)
 • Overige excursies
 • Entreegeleden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.