Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3799,-

Offerte aanvragen

20 dagen: Peru Compleet

 • In de voetsporen van de Inca’s
 • Kleurrijke indianen en avontuur in de jungle
 • Woestijn, Andesgebergte en Amazone in één reis

Verken het kleurrijke Peru met haar indrukwekkende koloniale steden, het mythische Titicacameer en loop 4 dagen in het spoor van de Inca’s naar de spectaculaire Machu Picchu. Sluit de reis af met een bezoek aan de jungle.

Na een kort verblijf in Lima reis je door naar de witte stad Arequipa. Arequipa is een gezellige, koloniale stad waar je het Santa Catalina-klooster kunt bezoeken en vervolgens een terrasje kunt pakken in het sfeervolle centrum van de stad. Vanuit Arequipa bezoek je de Colca Cañon, de verblijfplaats van de imposante en veel bezongen Condors.

Je reist door naar het hoogst bevaarbare meer ter wereld; het mythische Titicacameer. Bezoekjes aan de drijvende Uros-eilanden en het traditionele Taquile zijn aanraders. De reis gaat verder naar Cuzco. Ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten totdat de Spanjaarden binnen vielen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Een mooie wandeling buiten de stad voert in zes kilometer langs drie ruïnes naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cuzco lag.

De Inca Trail is al jaren één van de beroemdste wandeltochten in de wereld. Dit komt mede door het bezoek aan de tot de verbeelding sprekende verborgen Incastad Machu Picchu. Tijdens deze tocht over wegen die vroeger door de Inca’s aangelegd en gelopen zijn kun je genieten van de prachtige natuur met valleien, besneeuwde bergtoppen en tropische bossen. Daarnaast is er een grote variatie aan flora en fauna te bewonderen.

Je sluit de reis af met een bezoek aan de jungle nabij Puerto Maldonado.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Vlucht naar Lima

Je hebt een nachtvlucht naar Lima. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten.

Hoofdstad Lima is dé culinaire stad van Zuid-Amerika. Peru is een aantal jaar op rij uitgeroepen tot ‘beste culinaire bestemming in de wereld’ en restaurants Central en Maido uit Lima staan beiden in de top 10 van beste restaurants ter wereld.
Lima kent een mooi historisch centrum met vele koloniale gebouwen en kerken. In de gezellige wijk Miraflores vind je vele mooie parken en leuke restaurantjes. In het Parque del Amor kun je heerlijk rondslenteren.
 
De museumliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in het Goudmuseum met een indrukwekkende verzameling uit het Incatijdperk of in het bekende Museo de Larco met de grootste collectie pre-columbiaanse kunst in de wereld.
Lima is geen echte strandbestemming, maar wel een populaire plaats om te surfen.

Dag 3-4 Arequipa

Je vliegt naar Arequipa in het zuiden van Peru.

Arequipa ligt op 2.325 meter in een vallei aan de voet van drie gigantische vulkanen. De bekendste is de actieve vulkaan El Misti met een hoogte van 5.822 meter.
Arequipa wordt ook wel La Ciudad Blanca (de witte stad) genoemd, omdat veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar: wit vulka­nisch materiaal.
Het Santa Catalinakloos­ter is een bijzondere plek om een middag doorheen te dwalen. Het is als het ware een stadje in de stad en pas sinds een aantal jaren openge­steld voor buiten­staanders. Daarvoor leefden hier ongeveer 450 nonnen in totale afzonde­ring van de buitenwe­reld.
 
Bij een bezoek aan Arequipa moet je zeker bij een traditionele picanteria gaan eten. Peruanen uit het hele land komen naar Arequipa om te genieten van de typische gerechten zoals cuy chactado (cavia) of rocoto relleno (gevulde peper).
Op zo’n 20 minuten rijden van het centrum van de stad ligt Valle de Chilina; een prachtige vallei waar je kunt raften, mountainbiken of paardrijden.

Dag 5 2D/1N Colca Canyon dag 1

De Colca Canyon is één van de diepste kloven van de wereld. Het ruige gebied omgeven door vulkanen is zeer indrukwekkend.
 
De tour begint al vroeg en tijdens de tocht de bergen in, zie je het landschap veranderen. De tocht voert naar een reservaat waar je lama's, alpaca's en soms vicuña's kunt zien. De wol van deze dieren wordt door de indianen gebruikt om kleding maken als bescher­ming tegen de ijskoude nachten. Bovenop een pas op 4910 meter wordt gestopt voor een uitzicht over het vulkaanlandschap.
's Middags kun je een wandeling maken langs karakteristieke dorpjes en terrassen in de buurt van het dorpje Corporaque. De bevolking loopt hier in traditio­nele klederdracht. Ook kun je een bezoek brengen aan één van de hot springs; natuurlijke warmwaterbronnen. Je overnacht in één van onze lodges in Corporaque.

Dag 6 2D/1N Colca Canyon dag 2

De volgende ochtend gaat u vroeg op om op tijd bij de beroemde Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend wordt het uitzicht gevormd door terrassen daterend uit de Collahuacultuur. Bij de Cruz del Condor, een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de meer dan 1.000 meter diepe kloof, zijn er vaak condors te zien. Ze vliegen soms rakelings over de toeschouwers heen.

Dag 7 Puno

Puno is een levendige en koloniale stad aan de oevers van het Titicacameer. Vanuit de stad kun je de drijvende eilanden van de Uros-indianen bezoeken.
Deze oude indianenstam is honderden jaren geleden van de oevers van het meer verdreven door de Kolla's, die later zelf door de Inca's werden verslagen. De Uros gingen op het meer op zelfgemaakte eilanden van riet wonen.
Tijdens een bezoek aan de eilanden krijg je een uitgebreide uitleg over hoe deze gemaakt zijn en hoe de Uros er leven. Op dit moment wonen er vrijwel alleen nog ouderen, omdat de jongeren uitvliegen naar het vasteland.

Dag 8-9 Cuzco

Bus Puno – Cuzco (9 - 10 uur) (incl. stops onderweg)

De bus van Puno naar Cuzco maakt onderweg verschillende stops in kleine dorpjes, zodat je onderweg veel ziet. Zorg voor wat kleingeld, want door de ramen wordt allerlei etenswaar te koop aangeboden. 

Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Incapaleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden onder verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Inca's altijd blijven staan.
Een mooie wandeling buiten de stad voert in zes kilometer langs drie ruïnes naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cuzco lag.
In de vele musea kun je meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de stad.
Naast veel bezienswaardigheden heeft Cuzco nog veel meer te bieden. Het is een gezellige stad om doorheen te wandelen, bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs in de talloze winkeltjes. En natuurlijk moet je een keer iets drinken in een van de restaurants of cafés met uitzicht over het levendige centrale plein.
Ook kun je een dagexcursie maken naar één van de dorpjes in de Heilige Vallei, zoals Pisac of Ollantaytambo.

Dag 10 4D/3N Inca Trail

De Inca Trail is al jaren één van de beroemdste wandeltochten in de hele wereld. Dit komt mede door het bezoek aan Machu Picchu, maar de hike zelf is in veel opzichten uniek. Tijdens deze tocht over wegen die vroeger door de Inca’s aangelegd en gelopen zijn kan je genieten van de prachtige natuur met valleien, besneeuwde bergtoppen en tropische bossen. Daarnaast kan je een grote variatie aan flora en fauna bewonderen.
 
Gedurende de hike zie je de trappen en tunnels die uitmaken van een netwerk van wel 30.000 km aan paden en bezoek je archeologische vindplaatsen.
 
De paden lopen van Mendoza in Argentinië tot aan de grens tussen Ecuador en Colombia.
 
Praktische informatie:
 
Hoogte: 2050 – 4200 m.
Moeilijkheidsgraad: Gematigd
 
Gesloten in februari
 

Momenteel zijn er enkel 500 mensen per dag toegestaan op de trail. In deze 500 zijn ook de gidsen, dragers en koks inbegrepen.
Dit aantal is voor de 2 – en 4 -daagse Inca trail samen en daarom moet je in het hoogseizoen zeer vroeg reserveren om zeker te zijn van een plek.
In het hoogseizoen is er een wachtlijst van meer dan drie maanden.
 
* De trekkers van de Inca Trail worden niet toegelaten op de Wayna Picchu berg
 
Dag 1: Cusco- Ollantaytambo – Wayllambamba (3000 meter) (6 uur wandelen)
Je vertrekt al vroeg in de ochtend naar Ollantaytambo, het startpunt van de Inca Trail. In dit dorpje kan je eventueel nog benodigdheden kopen, zoals een wandelstok, water en regenponcho’s.
Hierna rijdt je per bus naar Piskacucho (2650 meter), een kleine gemeenschap aan de start van de Incatrail. Op dit punt is er controle van het paspoort en de permit om toegelaten te worden op de Incatrail. Het is dus belangrijk om je originele paspoort met opgegeven paspoortnummer mee te brengen.
 
Je loopt vandaag van de 82 km, ongeveer 12 km. Je steekt een brug over bij de Urubamba-rivier en volgt de trail tot een klein dorpje Miskay (2800 meter), waar je jouw eerste rustpunt hebt. Na een stukje steile klim kom je aan op een plateau waar je een prachtig uitzicht hebt over de Patallactaruïnes.
Na de uitleg van de gids wandel je verder door de prachtige vallei, ca. twee uur langzaam klimmend tot je op een mooi punt komt waar de dragers en de kok reeds op je wachten met een heerlijke lunch.
 
Na de lunch klim je nog twee uur verder tot Wayllambamba (3000 meter). Een prachtige wandeling langs de Urubambarivier, met een uitzicht over de Veronica sneeuwtoppen (6100 meter). Vanaf de kampplaats heb je een schitterend uitzicht over de vallei en de omringende bergen. Hier is het diner en je overnacht in tenten. Het kamp is gelegen op ongeveer 3000 meter hoogte.

Dag 11 4D/3N Inca Trail

Wayllabamba – Warmiwañusca – Pacaymayo (3800 meter) (7 uur wandelen)
Na een vroeg ontbijt begin je aan de steile klim naar de eerste pas: Warmi Wañusca, beter bekend als de Dead Women pass, op 4200 meter. Dit is de zwaarste pass van je trip. Reken op ca. drie uur om de pass over te steken. Iedereen wandelt in zijn eigen tempo!
Je loopt door een bos over traptreden die bedekt zijn met grijze en groene mossen. Na het bos kom je in een open gebied. Hier heb je de kans om lama’s te zien. Op de pass neem je een welverdiende pauze en geniet je van het uitzicht.
 
Daarna begin je aan de afdaling over de trappen aan de andere kant en nuttig je jouw lunch. Na zo’n 1 á 2 uur lopen, kom je onderaan de vallei bij Pacaymayo, waar eenvoudige toiletten beschikbaar zijn. Hier ligt je tweede kamp. Je geniet van je avondmaal en overnacht hier. Het kamp ligt op ongeveer 3630m hoogte.

Dag 12 4D/3N Inca Trail

Pacaymayo – Puya Patamarka – Wiñay Huayna (2650 meter) (8 uur wandelen)
Na het ontbijt loop je door naar Runkurakay, een Incaruïne, waar de gids je uitleg geeft. Vanaf hier loop je op originele Incapaden. Je gaat door naar de tweede pass op 3850 meter. Hier heb je op zonnige dagen een geweldig uitzicht over de Vilcabamba-bergketen. Je loopt nog een stuk naar beneden naar de grote ruïne van Sayaqmarka.
 
Vanaf hier vervolg je de trek naar de derde pass. Dit stuk van de Inca Trail is schitterend! Je luncht op de derde pass, dicht bij de ruïnes van Phuya Patamarka (wolken stad). Vervolgens begin je aan de lange afdaling van ongeveer 2000 Incatreden naar Wiñay Wayna, je laatste kampeerplaats. Aan het einde van de middag bezoek je met de gids de zeer bijzondere ruïne net achter de kampplaats. Je overnacht op ongeveer 2700m hoogte.

Dag 13-14 Bezoek Machu Picchu en terug naar Cuzco

Machu Picchu
Je start zeer vroeg (4:20 am) aan je laatste dag met een klim naar Machu Picchu (met de bus kan ook!). Je zal bij de eerste bezoekers zijn die dag. Je gids geeft ongeveer 2 uur uitleg en gidst je door de ruïnes. Nadien heb je vrije tijd om zelf verder Machu Picchu te ontdekken.
Na de vrije tijd wandel je terug naar het dorpje Aquas Calientes voor een duik in de hot springs (niet inbegrepen).
In de namiddag neem je de trein richting Ollantaytambo of Hidroelectrica (tijden hangen af van beschikbaarheid en Peru Rail) en vanaf daar neem je de bus terug naar Cuzco, waar je nog 2 dagen overnacht.

Dag 15 4D/3N Jungle Puerto Maldonado

Na ontvangst op de luchthaven van Puerto Maldonado vertrek je per boot vanuit de haven Puerto Capitanía over de Madre de Dios rivier naar de lodge. Tijdens deze tocht heb je de kans om kaaimannen, schildpadden en andere diersoorten te zien. Bij aankomst in de lodge krijg je een welkomstdrankje en daarna heb je tijd om de lodge te verkennen en te lunchen.
Na de lunch ga je met de gids naar het kaaimannenmeer; een klein meer waar verschillende zwarte kaaimannen leven. Tegen de avond kun je genieten van de prachtige zonsondergang en de vele geluiden van de jungle.

Dag 16 4D/3N Jungle Puerto Maldonado

U begint de dag met een wandeling diep in de jungle. Onderweg geniet u van de variëteit aan flora en fauna en wilde dieren. U wandelt tot aan het mooie Apu Victor meer, dat omgeven is door hoge bomen. Vanuit de uitkijktoren heeft u een fantastisch uitzicht over het meer. U kunt verschillende papegaaisoorten, toekans, kaaimannen en schildpadden zien. Met een beetje geluk ziet u de grote rivierotter.
In de namiddag gaat u naar het apeneiland (als het weer en paarseizoen het toelaat), dat maar 5 minuten bij de lodge vandaan ligt. Tijdens de wandeling ziet u verschillende soorten apen, in hun natuurlijke omgeving.
Na de zonsondergang keert u terug naar de lodge voor een heerlijk diner.

Dag 17 4D/3N Jungle Puerto Maldonado

Vandaag ga je op avontuur tijdens een wandeling naar de Lost Cocha. Het moerasachtige landschap laat het toe dat je veel dieren kunt zien. Wie weet spot je wel een jaguar of tapir! Bij het meer aangekomen kun je vanaf het uitzichtpunt genieten van een prachtig uitzicht over de amazone.
In de middag kun je relaxen aan het zwembad van de lodge of bijvoorbeeld de botanische lokale tuin bezoeken.

Dag 18-19 Vlucht naar Amsterdam

Vandaag sta je zeer vroeg op voor een wandeling van 20 minuten naar de kleilik om de vele papegaaien te zien die van alle kanten aanvliegen om het speciale soort klei te eten dat zij nodig hebben als aanvulling op hun voeding. Dit is een fascinerend schouwspel. Je keert terug naar de lodge voor het ontbijt. Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de jungle. Onderweg naar de luchthaven bezoek je een lokale markt.

Via Lima vlieg je terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Lima
Allpa Suites Tierra Viva Miraflores Larco Casa Andina Premium Miraflores
3-4 Arequipa
Posada del Monasterio La Hosteria Wyndham Costa del Sol Arequipa
5 2D/1N Colca Canyon dag 1
Casa de Mamayachi Casa Andina Colca Colca Lodge
6 2D/1N Colca Canyon dag 2
La Hacienda Sonesta Posada del Inca Casa Andina Premium Puno
7 Puno
La Hacienda Sonesta Posada del Inca Casa Andina Premium Puno
8-9 Cuzco
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
10-12 4D/3N Inca Trail
Tenten Inca Trail Tenten Inca Trail Tenten Inca Trail
13-14 Bezoek Machu Picchu en terug naar Cuzco
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
15-17 4D/3N Jungle Puerto Maldonado
Corto Maltes Ecoamazonia Inkaterra Jungle Lodge
18-19 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3799,- v.a. € 4225,- v.a. € 5175,-
Hoogseizoen (jul, aug, rond kerst) v.a. € 4099,- v.a. € 4525,- v.a. € 5475,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Lima – Arequipa // Lima – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Transfer na aankomst in Lima
 • Vlucht Cuzco – Puerto Maldonado – Lima
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer
 • 2 dagen/1 nacht Colca Canyon incl.vervoer, Engelstalige gids tijdens excursies, verblijf obv logies/ontbijt. Drop off in Puno. (excl. entreegelden ca. 70 soles per persoon)
 • Bus Puno – Cuzco (hele dagtour incl stops onderweg bij bezienswaardigheden, excl. 50 soles p.p. entrée)
 • 4 dagen/ 3 nachten Inca Trail incl. trekkervergunning, maaltijden, overnachtingen in een tent, Engelstalige gids, trein Aguas Calientes – Cuzco, bezoek aan Machu Picchu
 • 4 dagen/ 3 nachten jungle verblijf nabij Puerto Maldonado incl. vervoer per bus en boot, maaltijden, excursies volgens programma, Engelstalige gids (excl. entrees ca. 20 soles per persoon)

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer (transfers van/naar hotel)
 • Overige excursies
 • Tijdens de Inca Trail, dragers voor persoonlijke bagage ca. USD 150,-, wandelstokken en slaapzakken (20 USD per stuk). Vraag naar de mogelijkheden.
 • Entreegeleden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.