Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3499

Offerte aanvragen

18 dagen Peru: Peru Fly-Drive

 • Rij zelf langs de specatulaire natuur van de hooglanden van Peru
 • Verblijf in mooie hotels in de Colca Canyon en de Urubamba-vallei
 • Vanzelfsprekend bezoek je Machi Picchu met de trein

Tijdens deze reis zie je alle absolute hoogtepunten van Peru. Je verblijft in mooie locaties van waaruit je zelf met de huurauto de meest fantastische archelogische sites, kleurrijke markten, historische steden en spectaculaire natuur kunt bewonderen.

De reis begint in Lima waar je verblijft in de prettige wijk Miraflores en je middels een bezoek aan het archeologisch museum kennis kunt opdoen over wat je de komende weken gaat aantreffen.
 
Je vliegt naar Arequipa, een gezellige, koloniale stad waar je het Santa Catalina-klooster kunt bezoeken en vervolgens een terrasje kunt pakken in het sfeervolle centrum van de stad.

Je haalt de huurauto op en rijdt naar Colca Canyon waar je in het gezellige Chivay verblijft. Vanuit Chivay kun je condors rakelings langs zien vliegen bij de Cruz de Condor, maar je kunt hier ook prachtige wandeltochten maken en daarna genieten van de spa in het hotel.

Je rijdt verder het Andesgebergte in totdat je aankomt bij het Titicacameer dat op ruim 3800 meter ligt en daarmee het hoogst bevaarbare meer ter wereld is. Bezoekjes aan de drijvende Uros-eilanden en het traditionele Taquile zijn aanraders.

De weg van Puno naar Cuzco is er ook zeker een om zelf te rijden. Mooie stops kun je  maken bij de begrafenistorens van Sillustani, het leuke plaatsje Sicuani, het Inca-paleis van Wiracocha  en het mooie kerkje in het gelijknamige plaatsje Andahuaylillas. De weg wordt steeds groener naarmate je meer de vallei van de Urubamba  in rijdt.

Ook in de Heilige Vallei ten noorden van Cuzco is het beschikken over een huurauto een absolute aanrader. Vanuit een van de vele mooie hotels in de vallei kun je vele Inca-opgravingen, zoutpannen en markten bezoeken. En vergeet vooral niet te genieten van de bijzondere keuken van Peru, met veel Japanse invloeden.
 
Vanuit de vallei maak je een excursie naar de tot de verbeelding sprekende verborgen Incastad Machu Picchu. Je gids vertelt je alles over deze bijzondere plek en het is een aanrader om ook Huayna Picchu te beklimmen. De steile, maar korte klim wordt beloond met een onvergetelijk uitzicht!

Je sluit de reis af in de gezellige koloniale stad Cuzco.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Vlucht naar Lima

Je hebt een dagvlucht naar Lima. Bij aankomst word je door onze lokale agent naar je hotel gebracht.

Vlucht naar Lima
Transfer van de luchthaven naar je hotel 

Hoofdstad Lima is dé culinaire stad van Zuid-Amerika. Peru is een aantal jaar op rij uitgeroepen tot ‘beste culinaire bestemming in de wereld’ en restaurants Central en Maido uit Lima staan beiden in de top 10 van beste restaurants ter wereld.
Lima kent een mooi historisch centrum met vele koloniale gebouwen en kerken. In de gezellige wijk Miraflores vind je vele mooie parken en leuke restaurantjes. In het Parque del Amor kun je heerlijk rondslenteren.
 
De museumliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in het Goudmuseum met een indrukwekkende verzameling uit het Incatijdperk of in het bekende Museo de Larco met de grootste collectie pre-columbiaanse kunst in de wereld.
Lima is geen echte strandbestemming, maar wel een populaire plaats om te surfen.

Dag 3-4 Arequipa

Transfer naar het vliegveld
Vlucht van Lima naar Arequipa 
Transfer naar je hotel

Arequipa ligt op 2.325 meter in een vallei aan de voet van drie gigantische vulkanen. De bekendste is de actieve vulkaan El Misti met een hoogte van 5.822 meter.
Arequipa wordt ook wel La Ciudad Blanca (de witte stad) genoemd, omdat veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar: wit vulka­nisch materiaal.
Het Santa Catalinakloos­ter is een bijzondere plek om een middag doorheen te dwalen. Het is als het ware een stadje in de stad en pas sinds een aantal jaren openge­steld voor buiten­staanders. Daarvoor leefden hier ongeveer 450 nonnen in totale afzonde­ring van de buitenwe­reld.
 
Bij een bezoek aan Arequipa moet je zeker bij een traditionele picanteria gaan eten. Peruanen uit het hele land komen naar Arequipa om te genieten van de typische gerechten zoals cuy chactado (cavia) of rocoto relleno (gevulde peper).
Op zo’n 20 minuten rijden van het centrum van de stad ligt Valle de Chilina; een prachtige vallei waar je kunt raften, mountainbiken of paardrijden.

Dag 5-7 Colca Canyon

In de ochtend haal je de huurauto op
Autorit Arequipa - Chivay (ca. 3 uur)

De Colca Canyon is één van de diepste kloven van de wereld. Het ruige gebied omgeven door vulkanen is zeer indrukwekkend. Tijdens de tocht de bergen in, zie je het landschap veranderen. De tocht voert naar een reservaat waar je lama’s, alpaca’s en soms vicuña’s kunt zien. De wol van deze dieren wordt door de indianen gebruikt om kleding maken als bescher­ming tegen de ijskoude nachten. Bovenop een pas op 4910 meter kun je stoppen voor een uitzicht over het vulkaanlandschap.

’s Middags kun je een wandeling maken langs karakteristieke dorpjes en terrassen in de buurt van het dorpje Corporaque. De bevolking loopt hier in traditio­nele klederdracht. Ook kun je een bezoek brengen aan één van de hot springs; natuurlijke warmwaterbronnen.

Je kunt de Colca Canyon zowel op eigen gelegenheid met een huurauto ontdekken of als meerdaagse tour. 

Dag 8-9 Puno

Autorit Chivay - Puno (ca. 5 uur)

Puno is een levendige en koloniale stad aan de oevers van het Titicacameer. Vanuit de stad kun je de drijvende eilanden van de Uros-indianen bezoeken.
Deze oude indianenstam is honderden jaren geleden van de oevers van het meer verdreven door de Kolla's, die later zelf door de Inca's werden verslagen. De Uros gingen op het meer op zelfgemaakte eilanden van riet wonen.
Tijdens een bezoek aan de eilanden krijg je een uitgebreide uitleg over hoe deze gemaakt zijn en hoe de Uros er leven. Op dit moment wonen er vrijwel alleen nog ouderen, omdat de jongeren uitvliegen naar het vasteland.

Dag 10 Sicuani

Autorit Puno - Sicuani (ca. 4 uur)
Rij vooral even via Sillustani, een pre-Inca begraafplaats aan de oevers van het Umayo meer

Natuurlijke schoonheid en oude geschiedenis komen samen in Suciani, Peru. Gelegen in de Andes, biedt het een prachtig landschap en fascinerende Inca-ruïnes. Ontdek de bergen, valleien en archeologische vindplaatsen, en maak kennis met de gastvrije lokale cultuur. Een onvergetelijke bestemming voor avonturiers en geschiedenisliefhebbers.

Dag 11-14 Heilige vallei

Autorit Sicuani - Heilige vallei (ca. 3,5 uur)
Rij vooral langs de tempel van Wiracocha en de Andahuaylillas kerk, ook wel de 'Sixtijnse Kapel van de Andes' genoemd op je weg naar de heilige vallei.
 

De Heilige Vallei van de Inca’s loopt parallel aan de rivier Urubamba. Deze loopt van het dorp van Pisac naar de stad Ollantaytambo. Vroeger was de vallei één van de belangrijkste plaatsen voor de landbouw.
In de Heilige Vallei zijn vele archeologische ruïnes en overblijfselen van dorpen te vinden. Daarnaast is het een perfecte plek voor het doen van activiteiten zoals mountainbiken of paardrijden.

Inbegrepen excursie
Machu Picchu xlarge

Dagtrip Machu Picchu

Vanuit Ollantaytambo neem je de trein naar Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu. De treinreis is spectaculair en biedt prachtig uitzicht op de Andes en de weelderige vallei. Na een reis van ongeveer 2 uur kom je aan in Aguas Calientes. Vanaf hier heb je de keuze om of met de bus of lopend naar boven te gaan. De wandeling is zwaar en loopt dwars door de jungle, maar geeft veel voldoening. Uiteraard kunt u ook kiezen voor iets luxers en met de bus omhoog gaan. 

Eenmaal boven krijg je een rondleiding door de oude stad, waarbij een lokale gid je de geschiedenis en betekenis van verschillende structuren en locaties uit zal leggen. Je kunt er ook nog voor kiezen om Huayna Picchu te beklimmen, wat een nog beter uitzicht over Machu Picchu biedt. 

Na een aantal uur de hebben doorgebracht in een van de zeven wereldwonderen keer je per bus/te voet weer terug naar Aguas Calientes en neemt de trein naar Ollantaytambo.

Dag 15-16 Cuzco

Autorit Heilige vallei - Cuzco (ca. 1,5 uur)
Bij aankomst in Cuzco lever je de huurauto weer in. 

Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Incapaleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden onder verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Inca's altijd blijven staan.
Een mooie wandeling buiten de stad voert in zes kilometer langs drie ruïnes naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cuzco lag.
In de vele musea kun je meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de stad.
Naast veel bezienswaardigheden heeft Cuzco nog veel meer te bieden. Het is een gezellige stad om doorheen te wandelen, bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs in de talloze winkeltjes. En natuurlijk moet je een keer iets drinken in een van de restaurants of cafés met uitzicht over het levendige centrale plein.
Ook kun je een dagexcursie maken naar één van de dorpjes in de Heilige Vallei, zoals Pisac of Ollantaytambo.

Dag 17-18 Vlucht Lima - Amsterdam

Je hebt een binnenlandse vlucht naar Lima, vanwaar je terug naar Amsterdam vliegt.

Kies een hotelcategorie:

BS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Lima
Tierra Viva Miraflores Larco Casa Andina Premium Miraflores
3-4 Arequipa
La Hosteria Wyndham Costa del Sol Arequipa
5-7 Colca Canyon
Casa Andina Colca Colca Lodge
8-9 Puno
Sonesta Posada del Inca Casa Andina Premium Puno
10 Sicuani
Wilkamayu Wilkamayu
11-14 Heilige vallei
Casa Andina Premium Valle Sagrado Aranwa Sacred Valley Hotel en Wellness
15-16 Cuzco
Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
17-18 Vlucht Lima - Amsterdam
Periode Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3499,- v.a. € 4199,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 3799,- v.a. € 4499,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Lima // Lima – Amsterdam met KLM, incl. 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Transfers in Lima en na aankomst in Arequipa
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt op basis van een 2-persoonkamer
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Trein: Ollantaytambo– Aguas Calientes– Ollantaytambo
 • Bus Aguas Calientes – Machu Picchu
 • Entree Machu Picchu + Huayna Picchu
 • Autohuur 12 dagen Toyota Rav 4, incl. CDW en alle kilometers. Ophalen bij vertrek uit Arequipa, inleveren bij aankomst in Cuzco.

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon
 • Drop off kosten huurauto: 1 x € USD 600
 • Extra verzekering afkoop eigen risico huurauto a € 6,75 per dag.
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer (transfers van/naar hotel)
 • Overige excursies
 • Entreegeleden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.